RAKAN PEJUANG

06 January 2011

YURAN SEKOLAH PUN NAK ISU? MURAHNYA NILAI HARAKAH!!!!!

APA LAH NAK JADI DENGAN PEMBANGKANG YANG KONONNYA MENJUNJUNG ISLAM SEBAGAI WADAH PERJUANGAN MEREKA! APA SAJA KES DI MALAYSIA NI DI KAITKAN DENGAN KEJAHATAN UMNO DAN KERAJAAN. TIDAK HABIS-HABIS NAK MENGHASUT.
 DAP BERGEMBIRA MENEGUK ARAK DIBELAKANG BENDERA PAS. ADA MAKNA TERSIRAT GAMBAR INI!

DAP LAKNATULLAH TU SYOK JE TENGOK KITA BERGADUH. HARAKAH HANYA LAH WADAH UNTUK MENGHASUT MELAYU MEMBENCI MELAYU. SIAPAKAH MELAYU ITU? MELAYU ITU ADALAH ORANG YANG MENGANUT SATU AGAMA DENGAN PAS IAITU AGAMA ISLAM. 

AKHBAR HARAKAH HARI INI (6 JANUARI) CUBA MENGHASUT RAKYAT MEMBENCI KERAJAAN BN DENGAN ISU YURAN SEKOLAH DAN KENAIKAN HARGA MINYAK. TAK HABIS-HABIS NAK JADI ISU. BUKANKAH SUBSIDI MINYAK UNTUK RON 95 MASIH DIBERIKAN? MALAHAN MAJORITI RAKYAT MENGGUNAKAN RON 95. YANG MENGGUNAKAN RON 97 ADALAH MEREKA YANG MAMPU SEPERTI ORANG-ORANG KAYA PAS! ADAKAH ITU JUGA NAK JADI ISU? JAHATKAH KERAJAAN? ATAU HARAKAH YANG MENZALIMI PERASAAN RAKYAT DENGAN PENIPUAN, FITNAH DAN HASUTAN?

ISU YURAN SEKOLAH PUN JADI ISU. UNTUK MAKLUMAN SEMUA, YURAN SEKOLAH INI YANG DITETAPKAN OLEH KEMENTERIAN PELAJARAN CUMA BEBERAPA BELAS RINGGIT SAHAJA SEORANG TETAPI YANG LAIN DITENTUKAN OLEH PIHAK SEKOLAH SENDIRI MENGIKUT PERSETUJUAN DENGAN PERSATUAN IBU BAPA GURU. JADI, KALAU YURAN SEKOLAH NAIK, BERMAKNA YURAN TERSEBUT BUKAN UNTUK DUIT POKET KERAJAAN TETAPI UNTUK KEBAJIKAN SEKOLAH TERSEBUT.
 KECERIAAN SEKOLAH BERGANTUNG PADA DANA SEKOLAH TERSEBUT.

ITU PUN PAS NAK JADIKAN ISU DAN MENGHASUT RAKYAT MEMBENCI KERAJAAN! DANGKALNYA OTAK DAN BETAPA MURAHNYA NILAI MARUAH AKHBAR HARAKAH YANG TIDAK BERMORAL DAN BERMODAL ILMIAH NI. 

APA SAJA YANG MENYOKONG SI PELESIT DAP TU SEMUA DI SOKONG OLEH MEREKA! KEMATIAN BENG HOCK DAN ATTANTUYA PUN SANGGUP DIPERTAHANKAN. SIAPA YANG MENZALIMI BENG HOCK? BUKAN ORANG DAP SENDIRI KE? SPRM CUMA MELAKUKAN SOAL SIASAT SAHAJA. YANG MEMBAWA KEPADA KETERLIBATAN BENG HOCK DALAM KES INI ADALAH KEJAHATAN DAP YANG TELUNJUK LURUS KELINGKING BERKAIT DALAM SEGALA HAL. LURUS DI LUAR RUNCING DI DALAM. MAKNANYA MEREKA NI SEOLAH MEMPAMERKAN SIKAP YANG BAIK DI LUAR TETAPI HAKIKATNYA MEREKALAH YANG SYAITAN DI MATA DAN SYAITAN DI HATI!
INILAH PAS ALAF BARU!
KEPADA PEMIMPIN PAS DAN JUGA PENULIS POJOK AKHBAR HARAKAH, CUKUPLAH NAK MENGHASUT. SEMUANYA ITU ADALAH HARGA YANG PERLU DIBAYAR. NAK TAHU APA? 
 DOSA!!!!!!!

No comments: