RAKAN PEJUANG

18 January 2011

PROVOKASI TERANCANG?????

Mohon maaf salah faham isu azan


DATUK Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin melihat Ng Kian Nam memohon maaf kepada Pengerusi Masjid Al-Ikhlasiah, Ikram Mohd. Yusuf berkenaan isu laungan azan di Lembah Pantai, Kuala Lumpur, semalam. – Utusan/Nooradzrene Mohd. Noor


KUALA LUMPUR 17 Jan. – Peguam yang menimbulkan kontroversi kerana mempertikaikan azan, Ng Kian Nam hari ini memohon maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam di negara ini di atas kesilapannya itu.
Katanya, perkara itu terjadi kerana beliau sebenarnya tidak tahu membezakan antara laungan azan dengan ceramah ataupun kuliah subuh.
“Saya perlu jelaskan saya tidak pernah meminta ataupun berniat untuk menghentikan atau mempertikaikan azan yang merupakan elemen yang begitu penting dalam sembahyang umat Islam.
“Saya perlu mengaku tiap-tiap orang ada kelemahannya termasuk saya. Sebagai seorang bukan Muslim, semasa saya tulis surat tersebut, saya langsung tidak tahu membezakan antara azan dan ceramah.
“Maka saya ingin memohon maaf secara tulus ikhlas jikalau kekeliruan saya ini menimbulkan salah faham atau menyinggung perasaan mana-mana pihak khasnya umat Islam di negara ini,” katanya pada sidang akhbar selepas majlis dialog dengan dua persatuan penduduk Pantai Dalam di sini.
(UTUSAN MALAYSIA)

MEMANG ORANG MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM DI NEGARA INI SANGAT MUDAH DIPUJUK. MEMANG ORANG MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM DI NEGARA INI SANGAT MUDAH DIPENGARUHI. MEMANG ORANG MELAYU ISLAM MUDAH DIRAYU, DITIPU, DIPERMAINKAN OLEH BANGSA LAIN. 

SEJAK PAS BERKAHWIN DENGAN DAP, AGAMA KITA SUDAH MULA DILEKEH OLEH BANGSA LAIN KHUSUSNYA KETUANAN DAP! SEBAGAI ORANG ISLAM, ANAK SUFI TIDAK MAHU MENJADI INSAN MUNAFIK YANG MENYOKONG SESIAPA SAHAJA BERLANDASKAN KETAKSUBAN PARTI. TIDAK SEPERTI DAP YANG TELAH BERJAYA MENTARBIAHKAN PAS UNTUK MELUTUT PADA MEREKA, ANAK SUFI RASA UMNO TIDAK PERNAH MELACURKAN AGAMA KERANA POLITIK. TIDAK SEPERTI PAS YANG SANGGUP DIBOGELKAN NILAI AGAMA MEREKA KERANA KUASA, UMNO TIDAK AKAN MELAKUKANNYA. 

SEMANGAT SETIA KAWAN DALAM BARISAN HANYA AKAN DIJULANG APABILA KAWAN TIDAK MAKAN KAWAN. SEMANGAT DALAM BARISAN AKAN TERUS DIPERTAHANKAN SELAGI KAWAN DALAM KOMPONEN TIDAK MENJADI MUSUH DALAM SELIMUT. JIKA BERPALING TADAH DAN MENGGUGAT AGAMA ISLAM DAN BANGSA MELAYU, UMNO AKAN TENTANG. 

KERANA ITULAH, KAMI TIDAK AKAN BERKOMPROMI DENGAN MANA-MANA PARTI HATTA RAKAN DALAM BARISAN MENGKHIANATI KAMI. KAMI TIDAK AKAN BERKOMPROMI JIKA ADA AHLI KOMPONEN YANG DILIHAT CONDONG KEPADA DAP ATAU PEMBANGKANG! JUSTERU, WALAUPUN NG KIAN NAM KATA DIA AHLI MCA, TAPI PERBUATANNYA ITU SANGAT MELUKAKAN HATI DAN TETAP KAMI TENTANG! TIDAK ADA KOMPROMI. MAAF MUNGKIN DITERIMA OLEH DATUK BANDAR K.LUMPUR TAPI KELUKAAN HATI KAMI ORANG ISLAM MASIH TERASA DENGAN TINDAKAN KURANG BIJAK SEORANG YANG BERGELAR PEGUAM.

KAMI SANGAT YAKIN SEGALA TINDAKAN INI ADA SEBABNYA DAN IA DIRANCANG SECARA TERANCANG BAGI MENGGUGAT PERSEPSI RAKYAT TERHADAP PEMERINTAHAN DS NAJIB. JIKA TIDAK MENGAPA PERLU DILIBATKAN NAMA DS NAJIB SEBAGAI PERDANA MENTERI? INI HANYA MENINGGALKAN PERSEPSI BAHAWA DS NAJIB MERESTUI TINDAKANNYA YANG KURANG BIJAK ITU. ADAKAH IA SENGAJA DIRANCANG DI KALA PEMBANGKANG KETANDUSAN ISU DAN DI KALA PEMBANGKANG BERGELUT DENGAN ISU PELANTIKAN SUK SELANGOR DAN ISU RONIE LIU YANG MENCEMAR KESUCIAN AGAMA ISLAM?

BEGITU JUGA KES SOI LEK YANG MENGINGATKAN PENGUNDI CHINA DI TENANG UNTUK TIDAK MENGUNDI PAS KERANA PAS NAK MENUBUHKAN NEGARA ISLAM. MALAHAN SOI LEK MENGINGATKAN DAP TENTANG KESAN BURUK JIKA PAS MEMERINTAH! SEKALI IMBAS SEOLAH SOI LEK BERCAKAP UNTUK MERAIH UNDI ORANG CHINA TETAPI MAKSUD YANG TERSIRAT ADALAH MEMBERI TAHU PADA SEMUA ORANG MELAYU BAHAWA HANYA PAS YANG MAMPU MEMBAWA NEGARA INI KE ARAH PENTADBIRAN ISLAM! APAKAH SOI LEK LUPA BAHAWA NEGARA INI ADALAH NEGARA ISLAM! AGAMA RASMI KITA ADALAH AGAMA ISLAM DAN ISU AGAMA ISLAM TIDAK BOLEH DISENTUH OLEH ORANG LAIN! SOI LEK TAHU BAHAWA PAS TIDAK AKAN MAMPU MEMBAWA NEGARA INI SEBAGAI NEGARA ISLAM YANG SEBENAR! SOI LEK TAHU BAHAWA PAS TIDAK BIJAK MEMERINTAH. LIHAT SAHAJA KELANTAN YANG MUNDUR SEHINGGA LAH KAHWIN DENGAN DAP BARULAH NAMPAK BANGUNAN DAN APARTMENT YANG TERSERGAM DI SANA!

MENGAPA SOI LEK SANGGUP MEMPROVOKASI ORANG ISLAM DI TENANG? KENYATAANNYA BOLEH MENGGUGAT KEPERCAYAAN ORANG ISLAM DI TENANG KERANA KENYATAAN SOI LEK SEOLAH MENUNJUKKAN UMNO INI TIDAK MEMPERJUANGKAN ISLAM. 

SEDANGKAN HAKIKATNYA, UMNO LAH YANG TELAH BANYAK MEMBANTU MENINGKATKAN SYIAR ISLAM DI NEGARA INI! UMNO LAH YANG TELAH BANYAK BERUSAHA AGAR UMAT ISLAM DI NEGARA INI TERUS MAJU DARI SEGI EKONOMI DAN PENDIDIKANNYA. BANTUAN KEPADA MASJID, SEKOLAH AGAMA,  FAKIR MISKIN DAN ANAK YATIM DIANGKAT DAN DIBANTU OLEH KERAJAAN. BANYAK PROGRAM AGAMA DIADAKAN BAIK DI DALAM AKHBAR MAU PUN DI RADIO DAN TELEVISYEN. SETIAP HARI ADA CERAMAH DAN FORUM AGAMA. MAJLIS AGAMA DAN JABATAN AGAMA ISLAM SENTIASA MEMBUAT PEMANTAUAN TERHADAP SALAH LAKU DAN SUMBANG UMAT ISLAM DI NEGARA INI. MEREKA TIDAK DIBIARKAN HANYUT TERUS MENERUS. SEGALANYA DILAKUKAN DENGAN SENYAP TANPA PERLU DIHEBAH DAN DIHEBOHKAN.  TIDAK SEPERTI DAP CELAKA YANG BAGI RM100 PADA ORANG MISKIN DI PULAU PINANG PUN DIHEBAHKAN SELURUH NEGARA! 

MEMANG SOI LEK PEMIMPIN MCA, MEMANG NG KIAN NAM AHLI MCA, NAMUN APA YANG DIRAGUI BUKAN PARTI MCA ITU TAPI SOI LEK DAN NG SECARA PERIBADINYA. ADAKAH MEREKA TELAH BERTUKAR ARAH? ADAKAH MEREKA SUDAH MULA TERMAKAN KAEDAH DAP MENLUNAKKAN PAS? ADAKAH TELAH TIMBUL CINTA TERHADAP DAP LEBIH PADA CINTA PADA MCA?

KAMI TIDAK MUDAH TERPEDAYA MACAM PAS YANG MUDAH DIRAYU OLEH DAP ATAS PRINSIP TIDAK MEMAHAMI ISLAM!

TIDAK SEPERTI PAS YANG BACUL DAN TUNDUK PADA DAP, KAMI PENYOKONG UMNO TIDAK MERELAKAN PARTI KOMPONEN BERMAIN DENGAN AGAMA DAN BANGSA KAMI. KITA BOLEH MENJADI KAWAN TETAPI BIARLAH KITA BERKAWAN SECARA JUJUR DAN IKHLAS.

1 comment:

Tenang Lautan Biru said...

Mohon promosikan blog kami untuk PRK Tenang.

http://tenangprk.blogspot.com/

Terima kasih.