RAKAN PEJUANG

13 January 2011

KITA MELAUNGKAN.... HIDUP UMNO LINGKUPLAH PAKATAN HARAM!!!!

Mereka melaungkan 'Hidup Pakatan Rakyat, Hancur Umno!
1,000 sertai himpunan sokong Sultan, kerajaan Selangor
Nazri Abdullah   
 
BANYAK NI JE KATA LEBIH 1000 ORANG? NAMPAK SANGAT PENIPU!
SHAH ALAM, 12 Jan: Lebih 1,000 rakyat Selangor hari ini berhimpun di Dataran Shah Alam dalam usaha menunjukkan sokongan kepada kerajan Pakatan Rakyat Negeri Selangor yang dipimpin Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim.
Mereka yang berhimpun sejak jam 3 petang tadi kini berarak menuju ke pejabat pentadbiran kerajaan negeri di bangunan SUK.
Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, Pengarah Penerangan Kerajaan Negeri Selangor, Dr Badrul Amin, Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani dilihat berada di barisan hadapan perarakan.
Mereka melaungkan 'Hidup Pakatan Rakyat, Hancur Umno dan Reformasi' sepanjang perarakan.
Perhimpunan ini dipercayai diadakan berikutan beberapa isu kontroversi yang melanda Kerajaan Negeri Selangor termasuk terbaru dalam isu perlantikan SUK.
Sebelum ini juga beberapa pihak telah mengadakan himpunan serupa bagi mendesak menteri besar meletak jawatan.
Perarakan itu disambut Menteri Besar sendiri yang turun menerima memorandum tersebut.
Memorandum kemudiannya diserahkan Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin yang mewakili pimpinan Pakatan Rakyat yang diiringi Pengerusi Kelab Menteri Besar Selangor, Anuar Othman.
Anuar dalam ucapannya sebelum penyerahan itu membaca ikrar sokongan padu kepada pemimpin PR.
"Kami rakyat negeri Selangor dengan ini menyatakan taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor dan kerajaan negeri di bawah pimpinan kerajaan Pakatan Rakyat yang diterajui Tan Sri Khalid Ibrahim," ujarnya dengan diikuti peserta himpunan.
Sementara itu, Khalid dalam responnya berkata kerajaan negeri berjanji akan memerintah Selangor dengan bersih dan bertanggungjawab untuk kebajikan rakyat.
Himpunan bagaimanapun bersurai sejam kemudian selepas bacaan doa oleh Exco Agama Selangor, Datuk Dr Hasan Ali. (HARAKAH DAILY - 13/01/11)
 
KONON MENYOKONG SULTAN TAPI DALAM MASA YANG MENDERHAKAI SULTAN!

KATA PENULIS POJOK PAKATAN HARAM DALAM HARAMKAH INI SERAMAI 1000 ORANG YANG TURUT DALAM PERHIMPUNAN INI. TAPI NAMPAK MACAM 500 ORANG PUN TAK SAMPAI. BIASALAH BILA DAH PENIPU TU PENIPU JUGA! 


MEREKA MEMBAWA SEPANDUK MENYOKONG SULTAN TAPI DALAM MASA YANG SAMA ORANG YANG MASIH BUTA DALAM PERJUANGAN INI TIDAK MENGIKTIRAF INDIVIDU YANG TELAH DILANTIK OLEH SULTAN DAN DALAM MASA YANG SAMA MENENTANG PERINTAH SULTAN DALAM PELBAGAI HAL! 


SEPANDUK MEREKA ITU JELAS MENIPU RAKYAT KONONNYA MEREKA DI PIHAK YANG BENAR. SEDANGKAN KAMI PENGUNDI DI SELANGOR BOLEH NAMPAK DENGAN JELAS BETAPA MEREKA MEMPERGUNAKAN KALIMAH SULTAN ITU SEBAGAI PENUTUP KEBIADABAN MEREKA TERHADAP INSTITUSI ISTANA SELANGOR! YANG SEBENAR ADALAH MEREKA HANYALAH PENYOKONG KHALID SAHAJA. MUNGKIN ADA ANTARANYA ADALAH ORANG YANG DIBAYAR UNTUK MENGIKUT PERHIMPUNAN INI TIDAK TERMASUK PENYOKONG DAN BLOGGER UMNO SENDIRI YANG MENYUSUP MASUK DALAM PERHIMPUNAN PAKATAN INI. ITU PUN TIDAK CUKUP JUGA 1000 ORANG SEPERTI DIDAKWA PEMBANGKANG!


ANAK SUFI MENGAJAK SAUDARA SAUDARI MEMBACA SATU FRASA YANG TERNYATA MELANGGAR PERINTAH ALLAH! LAUNGAN HIDUP PAKATAN,  HANCUR UMNO DAN...SANGGUP HASSAN ALI BERSAMA BADRUL AMIN YANG DIKENALI BIJAK BERCAKAP SOAL AGAMA SANGGUP MEREDHAI ORANG ISLAM MENDOAKAN KECELAKAAN DAN KEHANCURAN UMAT ISLAM YANG LAIN! APA YANG MEREKA HARAPKAN DENGAN KEHANCURAN UMNO? SIAPA UMNO ITU? APA BANGSANYA? APA AGAMANYA? ZALIM SANGATKAH UMNO ITU TERHADAP ORANG MELAYU DAN ORANG ISLAM ATAU TINDAKAN UMNO ADALAH UNTUK MENYELAMATKAN MARUAH BANGSA DAN AGAMA YANG KIAN DIPIJAK OLEH DAP LAKNATULLAH YANG MENJADI MASTER MIND DI SELANGOR?


ANAK SUFI BERASA SEDIH KERANA TIDAK DILAUNGKAN PULA KEHANCURAN ORANG BUKAN ISLAM DALAM PERHIMPUNAN INI! MENGAPA MESTI UMNO SAHAJA YANG HANCUR? MENGAPA MEREKA TAKUT MELAUNGKAN KEHANCURAN MCA? MIC? DAP? DAN PARTI-PARTI BUKAN ISLAM YANG LAIN? MENGAPA UMAT ISLAM MENDOAKAN PARTI YANG MEMPERJUANGKAN NASIB UMAT ISLAM DI NEGARA INI, YANG MEMBAWA PERUBAHAN PADA EKONOMI BANGSANYA HANCUR DAN MUSNAH SEDANGKAN TIDAK PULA DOA TERHADAP ORANG BUKAN ISLAM!!!!


TERNYATA MEREKA BERHIMPUN KERANA POLITIK BUKAN KERANA KAMI RAKYAT SELANGOR! PKR DAN PAS SEMAKIN TERSASAR DI BAWA OLEH PEMIKIRAN ANWAR PLURALISME AGAMA DAN DAP CELAKA!

SILA BACA JUGA PENULISAN SENADA DARIPADA BLOG ANAK JAWA

No comments: