RAKAN PEJUANG

25 January 2011

BILA SOI LEK BERSUARA DI TENANG.....

SEJAK AKHIR-AKHIR INI, CHUA SOI LEK TELAH BERANI BERMAIN ISU AGAMA KERANA TELAH TERIKUT DENGAN CARA DAP. BEZANYA DAP LEBIH CERDIK DARIPADA SOI LEK APABILA BERLAKON MENDEKATI AGAMA DENGAN MEMBACA AYAT QURAN DAN MASUK MASJID. TIDAK SEPERTI SOI LEK (PEMIMPIN MCA) YANG SECARA PERIBADINYA TELAH MENGGUNAKAN ISU AGAMA DALAM KONTEKS SEBALIKNYA. 

SEBELUM INI ANAK SUFI PERNAH MENDEDAHKAN BAHAWA SOI LEK TELAH BERPESAN PADA MASYARAKAT CHINA DI TENANG AGAR TIDAK MEMILIH PAS KERANA TAKUT WUJUDNYA NEGARA ISLAM. TERBARU, SOI LEK TELAH MEMPERSOALKAN TINDAKAN NORMALA MENGGUNAKAN SARUNG TANGAN UNTUK BERSALAM. PERKARA INI TELAH MENCONTENG ARANG DI MUKA PEMIMPIN UMNO KHUSUSNYA PEMIMPIN NEGARA. INI KERANA UMAT ISLAM DI NEGARA INI (KECUALI PENGANUT PAS) TIDAK DAPAT BERKOMPROMI DENGAN APA SAHAJA AGENDA YANG MEMPERMAINKAN ISU AGAMA ISLAM. SOI LEK TELAH MENJERAT UMNO TANPA SEDAR. JIKA HENDAK UNDI ORANG CHINA DI TENANG BUKAN AGAMA MENJADI SANDARAN! BUKAN DENGAN MENAKUTKAN MASYARAKAT CHINA DI TENANG MELALUI GIMIK NEGARA ISLAM! SEDANG KAN DAP MENGAUT PERSABAHATAN DENGAN PAS MELALUI GIMIK MENERIMA NEGARA ISLAM. SESUNGGUHNYA KEDUA-DUANYA MEMPUNYAI AGENDA TERSEMBUNYI DAN KEDUA-DUANYA MEMBENCI ISLAM! JIKA INGIN MENARIK UNDI CHINA, BAWALAH ISU YANG LEBIH TERKESAN DI HATI MEREKA SEPERTI PELUANG PERNIAGAAN, PENDIDIKAN DLL. 


SOI LEK TAHU DAN SEMUA ORANG CHINA TAHU, NEGARA INI MEMANG NEGARA ISLAM. AGAMA ISLAM ADALAH AGAMA RASMI NEGARA. JUSTERU, NEGARA KITA TELAH MENJALANKAN PELBAGAI PERATURAN ISLAM DALAM POLITIK, EKONOMI DAN SOSIAL  KECUALI HAL YANG BERKAITAN DENGAN HUDUD. PELAKSANAAN SISTEM HUDUD MASIH BELUM BOLEH DILAKSANAKAN DI NEGARA INI YANG MANA UNTUK MENCARI SAKSI YANG BENAR-BENAR BERIMAN DAN TAKUT KEPADA ALLAH BUKANLAH MUDAH! ALANGKAN NIK AZIZ SENDIRI YANG TELAH DIANGKAT MENJADI WALI OLEH PAS TIDAK SEKUAT MANA IMANNYA APABILA GOYAH DIPUKUL OLEH KUASA POLITIK. KERANA ITULAH PEMIMPIN PAS TAKUT PADA DAP DAN SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN DAP DALAM MEMPERSENDAKAN AGAMA ISLAM. DAP BACA QURAN BOLEH, DAP MENARI SENAM ROBIK DI DALAM MASJID JUGA BOLEH, DAP NAK GUNAKAN DUIT ZAKAT JUGA BOLEH, DAP MEROBOHKAN MASJID JUGA BOLEH, DAP MASUK MASJID BERCERAMAH JUGA BOLEH! SEGALANYA BOLEH SEHINGGA NAK GUNA NAMA ALLAH UNTUK MENYESATKAN UMAT ISLAM JUGA DIBOLEHKAN OLEH NIK AZIZ KERANA KUASA!
 ISLAM KAH INI?

ITU SEMUA ISLAM PAS! TAPI ISLAM UMNO LEBIH BERLANDASKAN SUNNAH DAN QURAN. LEBIH JELAS ARAH TUJUNYA. TIDAK SEPERTI PAS YANG TIDAK MENENTU DAN HUKUMNYA. SEKALI AIR BAH SEKALI ITU HUKUM DAN FATWA NIK AZIZ BERUBAH! 


NEGARA ISLAM PAS HANYALAH SEBUAH NEGARA ISLAM YANG PALSU. ADAKAH JIKA PR MENANG DALAM PRU 13, PAS BENAR-BENAR AKAN MENJALANKAN HUKUM HUDUD? APAKAH YANG AKAN BERLAKU APABILA SAKSI YANG DIPERLUKAN DALAM KES-KES BUNUH DAN ZINA INI TERDIRI DARIPADA MEREKA ORANG MUNAFIK YANG BOLEH DI BELI DAN BERKEPENTINGAN? APAKAH YANG AKAN BERLAKU SEKIRANYA HANYA UMAT ISLAM SAHAJA YANG DIKENAKAN TINDAKAN SEDANGKAN ORANG KAFIR BEBAS DAN DIDENDA SEADANYA SAHAJA? 


YANG PAS LAUNGKAN ADALAH NEGARA ISLAM MENGIKUT ACUAN PAS SENDIRI. BUAT HUDUD IKUT SELERA MEREKA. HUDUD PAS HANYA UNTUK ORANG ISLAM SAHAJA BUKAN UNTUK ORANG KAFIR. ITU SEBAB KAMI RAKYAT MALAYSIA SEDAR BAHAWA NEGARA ISLAM YANG DIDENDANGKAN OLEH PAS HANYALAH RETORIK POLITIK MEREKA. ADAKAH DAP BERSETUJU? PASTINYA TIDAK! PAS HANYA MEMPERMAINKAN ISU AGAMA UNTUK KEPENTINGAN KUASA POLITIK MEREKA. PAS SANGAT BIJAK MEMUTAR BELITKAN ISU YANG BERKAITAN DENGAN AGAMA ISLAM UNTUK MERAIH SIMPATI DAN MEMBERI TIKET KEPADA PENGIKUTNYA MASUK SYURGA.
Terunapondoktimur berkata...
kau orang ni memg hati dah hitam berkarat..penuh ngan syaiton.

inilah hasilnya makan minum duit rakyat yang tak dpt izin dari rakyat miskin fakir.

Tuan Guru pula dihina sesuka hati..kau orang la yg hina.

buat la apa pun..cakap la suka hati syaiton kau orang apapun...Tuan Guru tetap mulia dan mendpt petunjuk Allah.

kau orang jgn menghina dengan sangat melampau...doa Tuan Guru sangat makbul...ramai sedara mara kami yg sakit telah sembuh...ramai anak2 Kelantan yang brjaya cemerlang 5A 8A kerana minum air yang berkat...Tuan Guru banyak berjasa dan menurunkan keberkatannya kepada seluruh umat terutama di Kelantan.

mohon ampun lah sebelum terlambat sebelum syaiton terus sesatkan kau orang lebih jauh.
2011 Januari 23 15:29


paya said...
kitorang belajar agama dari kecik lagi tau ker..bukan mcm korang belajar yahudi siang malam..

sbb tu korang makan bangkai yang busuk...hidup penuh dosa mengata dan menghina YAB Tuan Guru yang mulia lagi mursyid hatinya...bukan mcm korang haprak...jadi kayu api neraka jer yang layak..

dlm kubur nanti lagi busuk..YAB Tuan Guru dah sebut banyak kali...kubur orang yg sokong UMNO lebih sempit dari kubur kami...jadi apa nak cakap lagi? semua orang akan mati dan masuk dlm kubur...korang ingat korang tak mati? nak hidup menongkat langit?

korang ingatlah sikit..YAB Tuan Guru selalu pesan..ingatkan kitorang...UMNO tu sesat...musuh umat Islam...penjahanam..lebih zalim dari yahudi,,lebih kejam dari kominis...apasal lah korang sokong sangat...

ujang bedebah ni contoh syaiton yang berwajah manusia..makan rezeki Allah yang turun kerana makbur doa YAB Tuan Guru Nik Aziz...kalau tak lama dah kau mampus tak makan...tapi kau hina...tak bersyukor kerana doanya makbur...kita semua dapat limpah kurnia dan rezeki..

pooraahh la ujang dan kawan2 ko yang sesat lagi menyesatkan. orang mcm korang ni...kalu jumpa yahudi...bunuh korang dulu...baru aman muka bumi Allah ni.. 


pergi mintak ampun dgn YAB Tuan Guru la lagi baik..klw tak terlepas la peluang korang...toksah kata masuk...cium bau syurga pun tak merasa...
(CONTOH KENYATAAN PENYOKONG PAS YANG TAKSUB PADA NIK AZIZ)

INIKAH PEMIMPIN PARTI YANG DIPILIH OLEH ALLAH? 
TIDAK ADIL DAN PENUH RASUAH


DALAM NEGARA ISLAM PAS, SESIAPA YANG  BUAT DOSA MINUM ARAK, BERZINA DAN SEBAGAINYA BOLEH MASUK SYURGA DENGAN SYARAT MENDAPAT KEAMPUNAN NIK AZIZ DAN MASUK PAS! NIK AZIZ SEUMPAMA FATHER DALAM AGAMA KRISTIAN YANG BOLEH MENGAMPUNKAN DOSA. NIK AZIZ MEMUKUL CANANG KEPADA PENGIKUTNYA BAHAWA DIA TELAH MENDAPAT HIDAYAH DARIPADA ALLAH BAHAWA ADUN SELISING TELAH DIAMPUNKAN KERANA ZINA DAN ANWAR IBRAHIM TIDAK BERSALAH. MALAH AIR JAMPI NIK AZIZ DAN DOANYA SANGAT MUJARAB YANG DIKAITKAN OLEH AHLINYA DENGAN KEMATIAN BEBERAPA PEMIMPIN UMNO KEBELAKANGAN INI. 
ISLAM MENGIKUT ACUAN PAS

INILAH KESYIRIKAN PAS! BILA MEREKA SESAT LAGI MENYESATKAN, MEREKA SEMBUNYIKAN KEBENARAN! TAPI BILA BARU KALI PERTAMA ISU NEGARA ISLAM DIMAINKAN OLEH SOI LEK, SELURUH PENGANUT NIK AZIZ TELAH BANGKIT DAN MENUDUH BAHAWA SELURUH UMNO ITU KAFIR DAN MENGIKUT TELUNJUK MCA (SEBAGAIMANA MEREKA MENGIKUT TELUNJUK DAP LAKNATULLAH). 
PEMIMPIN UMNO LEBIH MENJULANG NILAI ISLAM BERBANDING PAS. WALAU DIHINA DAN DIMAKI, DS NAJIB TETAP MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB TERHADAP NIK AZIZ.

APAPUN, TIDAK SEPERTI PEMIMPIN PAS YANG GENTAR PADA DAP DAN MENYOKONG APA SAJA TINDAKAN DAP YANG MEMPERSENDAKAN AGAMA, TSD MUHYIDDIN  TELAH MENEGUR SOI LEK DENGAN MEMINTA SOI LEK TIDAK MEMFOKUS KEPADA ISU SARUNG TANGAN NORMALA! INILAH PEMIMPIN ISLAM YANG BERANI MENEGUR KERANA BENAR! CUMANYA MUHYIDDIN MENGINGATKAN MASYARAKAT ISLAM SELURUHNYA BAHAWA NEGARA ISLAM PEMBAWAAN PAS SANGAT BAHAYA KEPADA RAKYAT. KERANA APA? KERANA PAS BUKAN LAGI BERPAKSI PADA KEBENARAN MENTAUHIDKAN ALLAH TAPI LEBIH KEPADA MEMUJA NIK AZIZ SEHINGGA SYIRIK TANPA SEDAR!
JANGAN MEMPERSOALKAN KESUCIAN AGAMA ISLAM
KEPADA SOI LEK DAN MCA, JANGAN SEKALI BERMAIN DENGAN ISU AGAMA! HANYA AKAN MERENGGANGKAN HUBUNGAN BAIK ANTARA UMNO DAN MCA! BERCAKAPLAH ISU LAIN YANG LEBIH BERISI DAN BIJAK! MASYARAKAT CHINA PERLUKAN PEMBELAAN SEWAJARNYA BUKAN GERTAK SEBODOH INI!


TAK PERLU GUNA ISU AGAMA KERANA MASYARAKAT CHINA DI TENANG MEMANG TAU MEREKA TIDAK PERNAH DITINDAS OLEH BN! MASYARAKAT MELAYU DI TENANG JUGA TAHU BAHAWA MEREKA TIDAK PERNAH DI HALANG MASUK MASJID ATAU MELAKUKAN IBADAH! MEREKA TIDAK DIBIARKAN MEREMPAT MALAHAN MEREKA HIDUP SENANG KERANA PERTOLONGAN UMNO DAN BN! MASYARAKAT INDIA JUGA BEGITU, MEREKA TIDAK PERNAH DIPINGGIRKAN DI TENANG! ORANG ASLI JUGA SAMA DIBANTU OLEH ADUN UMNO SELAMA INI DI TENANG! SEGALANYA BERJALAN LANCAR TANPA ISU AGAMA! 


JADI, UNTUK PRK DUN TENANG, BN AKAN TETAP MENANG! JANGAN GUSAR PADA KESILAPAN KATA-KATA SOI LEK YANG RANCAK DICANANGKAN OLEH PAS KETIKA INI. MEREKA MEMANG BIJAK MEMPERMAINKAN AYAT ALLAH UNTUK KEPENTINGAN MEREKA. NAMUN MEREKA TINGGAL KAN AYAT ALLAH YANG TIDAK KENA DENGAN SELERA POLITIK MEREKA!


KEPADA TOK AI CALON BN DI TENANG! TERUSLAH MENDEKATI JIWA RAKYAT. MEREKA TIDAK ADA TEMPAT SELAIN BN YANG TERNYATA MAKMUR DI BAWAH PENTADBIRAN DS NAJIB YANG ADIL DAN MENDAHULUKAN RAKYAT!

No comments: