RAKAN PEJUANG

07 January 2011

BENCINYA DAP PADA....

Biar Khusrin 'macam cacing kepanasan'

Posted on Wednesday, January 05 @ 06:57:17 PST by tokdalang
Oleh Mohd Rashidi Hasan
KERAJAAN Negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat, dengan jelas mengambil sikap menolak pelantikan Dato' Mohammed Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri yang baru.

Khusrin ditolak kerana, sejak menjadi Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor, beliau memang sengaja mencari pasal untuk menyusahkan PAS, KeADILan dan DAP, dengan pelbagai alasan.Alasan yang sering disebut-sebut beliau, khususnya dalam soal agama di Selangor, ialah inilah 'titah tuanku' (titah Sultan Selangor). Terlalu banyak larangan yang beliau nyatakan, sama ada secara kenyataan atau bertulis


Sama ada betul atau tidak ianya titah Sultan, memang susah hendak disahkan. Sama ada ia rasional atau tidak, itu Khusrin tidak peduli asalkan 'hasrat beliau' tercapai.

Sebagai rekod untuk memudahkan pemahaman pembaca Khusrin sebelum ini adalah bekas Setiausaha Sulit kepada Menteri Besar, Tan Sri Mohamad Mohd Taib.

Jika latar belakang sudah menjadi SU Sulit MB dari Umno, dan berdasarkan banyak tindakannya dalam Jais menindas PAS khususnya, bermakna, Khusrin adalah spesies Umno tegar.

Sebab itu Khusrin tidak peduli soal Kerajaan Pakatan Rakyat tidak menerimanya sebagai SUK, kerana tuannya adalah Kerajaan Pusat Umno-BN.

Justeru pelantikannya ke jawatan SUK, tidak dapat ditolak, ianya adalah bermotifkan, bertujuan politik untuk kepentingan Umno-BN.

Maka Pakatan Rakyat yang ditunjangi tiga parti PAS, KeADILan dan DAP, tidak ada pilihan lain. Mereka mesti bekerjasama sepenuhnya bagi menyekat balaci Umno ini dalam kerajaan.

Berdasarkan 'track record', Khusrin bukan sahaja menjadi alat, malah menjadi 'key player' Umno-BN untuk merosakkan imej Kerajaan Negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat. 

Baca selanjutnya


INI ADALAH PETIKAN DARIPADA BLOG PEMBANGKANG DETIK DAILY YANG MENJELASKAN LAGI BAHAWA SEMEMANGNYA PELANTIKAN DATUK KHUSRIN TIDAK DIGEMARI OLEH PAKATAN KERANA POLITIK RAKUS MEREKA. MEREKA BERANGGAPAN DATUK KHUSRIN ADALAH ORANG SURUHAN UMNO SEBAGAIMANA KHALID DAN ANWAR YANG MENJADI ORANG SURUHAN DAP LAKNATULLAH!


NAK TAHU APA YANG DIMAKSUDKAN PENULIS BLOG PEMBANGKANG INI TENTANG DATUK KHUSRIN YANG BANYAK MENYUSAHKAN MEREKA? INI SEBABNYA SILA KLIK DI SINI.


KITA SEMUA TAHU DATUK KHUSRIN BERKHIDMAT DENGAN PENUH KETEGASAN KEPADA MEREKA YANG MENENTANG ISLAM.  MARI KITA SELURUH UMAT ISLAM FIKIRKAN BETAPA JAHATNYA DAP DALAM MENGUASAI PKR DAN PAS. DATUK KHUSRIN DITOLAK BUKAN KERANA KENAIKAN PANGKAT YANG CEPAT, DATUK KHUSRIN DTOLAK BUKAN KERANA TIDAK MENGIKUT UNDANG-UNDANG TUBUH SELANGOR, DATUK KHUSRIN DITOLAK BUKAN KERANA MEMBELAKANGKAN KHALID (NAMA KHUSRIN SENDIRI TELAH DICALONKAN OLEH KHALID WALAUPUN BUKAN 3 YANG TERATAS), DATUK KHUSRIN DI TOLAK KERANA DAP TAKUT DENGAN KETEGASAN KHUSRIN YANG BERANI MENENTANG KEJAHATAN MEREKA MEMPERMAINKAN AGAMA ALLAH YANG SUCI INI.


SIAPA YANG MENENTANG PENJUALAN ARAK SECARA TERBUKA DI SELANGOR SEHINGGA RONIE LIU SI DAP LAKNAT TU PAKSA PBT PULANG BALIK BOTOL ARAK DI KEDAI YANG DIRAMPAS?


SIAPA YANG MENENTANG PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH SEWENANGNYA DALAM INJIL YANG DITERJEMAH KRISTIAN?


SIAPA YANG MELARANG PENGGUNAAN WANG ZAKAT UNTUK DIBERIKAN KEPADA ORANG BUKAN ISLAM? 


SIAPA YANG MENENTANG NIE CHING MASUK MASJID BAGI TAZKIRAH?


SIAPA YANG MENENTANG BERSUNGGUH-SUNGGUH PEMBUKAAN KELAB DAN SPA YANG SEMAKIN BERLAMBAK SEKARANG INI DI SHAH ALAM SEDANGKAN SHAH ALAM ADALAH KAWASAN MELAYU ISLAM?


SIAPA YANG MENENTANG DAN BERTINDAK MENGHALANG ADUN DAP KINRARA DAN EXCO KERAJAAN SELANGOR  YANG MEMBANGKITKAN ISU AZAN DI SELANGOR DAN MEMPERTIKAIKAN AGAMA ISLAM SEBAGAI AGAMA PERSEKUTUAN?


SIAPA LAGI KALAU TIDAK DATUK KHUSRIN YANG MENJADI PENGARAH JABATAN AGAMAI ISLAM SELANGOR KETIKA ITU! JIKA KITA AMATI, TERNYATA YANG GENTAR KHUSRIN MENJADI SUK ADALAH DAP YANG DAH NAIK LEMAK TU! DAP YANG BIADAB DAN KURANG AJAR! DAP YANG SEMAKIN NAIK TOCANG! DAP YANG CELAKA DAN SYAITAN! 


SIAPAKAH PENYOKONG-PENYOKONG SYAITAN INI? KITA SEMUA TAHU ADA DI ANTARA MEREKA BERSELINDUNG DI SEBALIK LEBAI DAN KUPIAH! MEREKA SEMUA TELAH DIBELI!


LIHATLAH SEJELASNYA, TIDAK PERLU BERSULUH KERANA TERANGNYA SETERANG MENTARI TEGAK DI ATAS KEPALA, SETERANG ITU JUGA MUSLIHAT DAP YANG JAHAT INI DAPAT DILIHAT MENGAPA PAKATAN HARAM JADAH INI MENOLAK PELANTIKAN DATUK KHUSRIN. 


PELANTIKAN DATUK KHUSRIN DIBUAT OLEH JABATAN PERKHIDMATAN AWAM SEBAGAI KAKITANGAN AWAM YANG MEMBAWA KEPENTINGAN ORANG AWAM DAN MASYARAKAT DI SELANGOR. SEDANGKAN SEBAB UTAMA PENOLAKAN DATUK KHUSRIN OLEH PAKATAN HARAM JADAH DI SELANGOR INI (TERUTAMA DAP LAKNATULLAH) ADALAH SEKONYONG-KONYONGNYA KERANA POLITIK RAKUS MEREKA. BUKAN KERANA RAKYAT TAPI KERANA KELANGSUNGAN KUASA MEREKA DAN KERANA MEREKA MUDAH MENGAWAL ROBOT-ROBOT MEREKA DARI PKR DAN PAS TANPA ADA TENTANGAN!


JADI, SALAHKAH PELANTIKAN DATUK KHUSRIN? BERDOSAKAH? SALAHKAH DISISI UNDANG-UNDANG DUNIA DAN UNDANG-UNDANG ALLAH? FIKIRKAN.....

No comments: