RAKAN PEJUANG

24 January 2011

RUPANYA CIKGU MALA HANYA SEKADAR BONEKA PAS!!!!

SALAM PERJUANGAN!
PRK DUN TENANG AKAN DIADAKAN BEBERAPA HARI LAGI. KEDUA-DUA CALON DARIPADA BN DAN PAS RANCAK BERGERAK MEMPROMOSI KELEBIHAN DIRI UNTUK MEMBENTUK PERSEPSI YANG POSITIF DALAM PEMIKIRAN PENDUDUK TENANG TERHADAP DIRI MEREKA. 

 ANAK SUFI TERTARIK DENGAN KATA-KATA CIKGU MALA BAHAWA KAMI PENGIKUT PAS TELAH DIDIDIK UNTUK TAAT KEPADA PARTI. ANAK SUFI TAHU BAHAWA PEMIMPIN PAS MEMANG TELAH MENGINDOKTRIN PEMIKIRAN PENGIKUTNYA AGAR TAAT PADA PARTI UNTUK MASUK SYURGA ALLAH S.W.T. ANAK SUFI BERPENDAPAT SEBAGAI SEORANG GURU, PASTINYA MALA BOLEH MENGGUNAKAN AKAL UNTUK MENTAFSIR DAN MENAAKUL KENYATAAN TAAT PADA PARTI. RUPANYA, CIKGU MALA NI SAMA MACAM PENGIKUT PAS YANG LAIN YANG TIDAK MAMPU BERFUNGSI PEMIKIRAN MEREKA UNTUK MENILAI TAG LINE TERSEBUT (TAAT PADA PARTI).
KETAATAN PADA PARTI MENGHALALKAN SEGALANYA!

WAHAI CIKGU MALA, BUKANKAH ALLAH TELAH MENURUNKAN AYAT YANG BERMAKSUD TAKUTLAH PADA ALLAH DAN TAAT LAH PADA RASUL? JADI, MENGAPA PERLU TAAT PADA PARTI? INI LAH PADAHNYA BILA TAAT PADA PARTI MELEBIH TAAT PADA RASUL! KETAATAN PADA PARTI BERMAKNA KETAKSUBAN PADA PARTI SEHINGGA MENGIKUT MEMBUTA TULI APA SAHAJA YANG DIKATAKAN OLEH PEMIMPIN PARTI! 
APA SAHAJA YANG DIKATAKAN OLEH NIK AZIZ SEMUANYA DITERIMA (SEBAGAI HADIS?) OLEH PENGIKUTNYA. NIK AZIZ KATA HARAM BERSATU DENGAN ORANG KAFIR, MAKA CIKGU MALA PUN IKUT...KATA NIK AZIZ KATA ALLAH MENCARUT MAKA CIKGU MALA PUN KATA BETUL ALLAH MENCARUT....BILA NIK AZIZ KATA DAP LEBIH MULIA DARIPADA UMNO, CIKGU MALA KATA KITA MESTI TENTANG UMNO KERANA UMNO LEBIH KAFIR DARIPADA DAP, BILA NIK AZIZ KATA ORANG KAFIR BOLEH MENARI SENAMROBIK DI DALAM MASJID, CIKGU MALA BERMATIAN MENYOKONG FATWA TOK GURUNYA!

DALAM KONTEKS PERANAN CIKGU MALA DALAM DUN TENANG, ANAK SUFI MELIHAT CIKGU MALA DIANGKAT MENJADI CALON KERANA PAS NAK MENGGUNAKAN CIKGU MALA UNTUK MEMBUKTIKAN BAHAWA PARA GURU SUDAH BERPALING TADAH MENENTANG KERAJAAN! PAS NAK TEST MARKET ADAKAH PARA GURU DI TENANG AKAN MENCURAHKAN TAAT SETIA PADA CIKGU MALA YANG MEWAKILI MEREKA! ANAK SUFI MELIHAT CIKGU MALA HANYALAH BONEKA DAN PERCUBAAN BERANI PAS DI TENANG! SEBAB APA? SEBAB PAS TAHU, DI TENANG MEREKA TIDAK MUGKIN MENANG! KERANA MEREKA TAHU DI TENANG, PAS TIDAK AKAN BERKEMBANG! TAPI JIKA BERJAYA ITU BERMAKNA SATU KEJAYAAN MAHA BESAR BUAT PAS YANG TELAH BERJAYA MEMPERALATKAN CIKGU MALA!

KENAPA ANAK SUFI KATAKAN DEMIKIAN? DARIPADA APA YANG CIKGU MALA LAFAZKAN YANG TERSIAR DI DADA AKHBAR BAIK AKHBAR ARUS PERDANA MAHUPUN AKHBAR PEMBANGKANG, CIKGU MALA HANYA KATA, DIA BERTANDING KERANA NAK TAMBAHKAN KERUSI PAS DI DUN JOHOR, DIA BERTANDING KERANA NAK BAWA SUARA RAKYAT KE DUN JOHOR! DIA BERTANDING KERANA NAK UBAH PARADIGMA GURU-GURU UNTUK BUAT PERUBAHAN! 


HANYA ITU SAHAJA! TANPA MATLAMAT YANG JELAS UNTUK KEBAJIKAN RAKYAT DAN MATLAMAT YANG JELAS UNTUK BERJIHAD DAN BERJUANG KE JALAN ALLAH, TERNYATA MATLAMAT YANG DILAUNGKAN OLEH CIKGU MALA HANYALAH SEBUAH KARANGAN YANG DICIPTA OLEH PEMIMPIN PAS YANG MENAFIKAN JASA ALLAHYARHAM DATUK SULAIMAN YANG SELAMA INI TELAH PUN MEMBAWA SUARA RAKYAT TENANG KE DUN JOHOR! PERUBAHAN PARADIGMA YANG DIUMUKAN CIKGU MALA JUGA MENIMBULKAN SERIBU PERSOALAN? APA YANG PERLU DIUBAH? PARADIGMA YANG BAGAIMANA WAHAI CIKGU MALA? KATAKAN SAJA NAK AJAK UBAH KERAJAAN! (YANG TELAH TERBUKTI BERJAYA MENSEJAHTERAKAN RAKYAT).
JASA ALLAHYARHAM YANG CUBA DINAFIKAN CIKGU MALA
CIKGU MALA, ANAK SUFI RASA, TUGAS CIKGU MALA LEBIH MANIS BERADA DI SEKOLAH. MENGAJAR ANAK-ANAK YANG KURANG UPAYA YANG MEMERLUKAN KEPAKARAN CIKGU MALA! DI SITU, MATLAMAT CIKGU MALA LEBIH JELAS DAN LEBIH BESAR PAHALANYA DISISI ALLAH S.W.T. BUKAN MUDAH MENJADI SEORANG GURU PENDIDIKAN KHAS! TIDAK SEMUA GURU BOLEH MENJALAKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI GURU PENDIDIKAN KHAS! IA MEMERLUKA PENGORBANAN DAN PROSES YANG PANJANG! DAN IA TIDAK GLAMOUR DAN POPULAR SEBAGAI GLAMOUR DAN POPULARNYA CIKGU MALA SEKARANG YANG MENJADI WAKIL PAS DALAM DUN TENANG!

HARAP CIKGU MALA TIDAK TERBABAS....


Cikgu Mala sedia bawa suara rakyat ke Dun Johor
Hazayani Zakaria   
LABIS, 22 Jan: Calon PAS pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang, Normala Sudirman berazam untuk membawa suara wanita ke Dun Johor dan mengajak para guru untuk membuat perubahan.
Normala yang lebih mesra dengan panggilan Cikgu Mala yakin pengundi di Tenang sudah berani membuat perubahan dengan memberi undi kepadanya seterusnya menambahkan kerusi Pakatan Rakyat di Dun Johor.
"Saya yakin pengundi mampu dan berani membuat anjakan paradigma dan sebenarnya pencalonan  ini satu pengiktirafan yang diberikan kepada golongan wanita khususnya dan mewakili seluruh golongan pendidik di Malaysia.
"30 Januari ini pengundi di Dun Tenang akan membuat satu kejutan dan perubahan demi kelangsungan masa depan anak bangsa dan membawa permasalahan mereka ke Dun Johor dan menjadikan tujuh kerusi untuk Pakatan Rakyat di Dun Johor," kata beliau pada sidang media selepas selesai proses penamaan calon di Dewan Majlis Daerah Labis, dekat sini hari ini.
Normala juga berkata, beliau sudah bersedia untuk memikul amanah dalam memberikan khidmat kepada rakyat khusunya di Dun Tenang.(HARAKAH DAILY)

No comments: