RAKAN PEJUANG

01 February 2011

BERITA TERKINI: NIK AZIZ DAH .......


PAS SEBAGAI PARTI YANG SUKA MENANGGUK DI AIR KERUH KINI SEDANG BERUSAHA MENYALURKAN RACUN KEPADA PENDUDUK MESIR DAN TUNISIA. TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MEWUJUDKAN PEMBUNUHAN SESAMA ISLAM. ADAKAH MEREKA SEDAR BAHAWA NIAT MEREKA ITU ADALAH SATU NIAT YANG SANGAT BERTENTANGAN DENGAN KEHENDAK SYARIAH YANG DITETAPKAN OLEH ALLAH. KALAU NAK BERJIHAD KENAPA TIDAK KE AFGHANISTAN DAN MELAWAN TENTERA ZIONIS? ITU BETUL JIHAD FISABILILLAH! KENAPA PERLU KE MESIR? KE TUNISIA? 

TAPI ANAK SUFI YAKIN, ORANG PAS NI HANYA PANDAI BERLAKON. KONON MAT SABU NAK KE MESIR JADI PEJUANG JIHAD BERSAMA PEMBERONTAK DI SANA MENJATUHKAN HOSNI MUBARAK TAPI SEBENARNYA DIA TIDAK AKAN BERANI KE SANA. APAKAN TIDAK, LAPANGAN TERBANG PUN SEDANG DIKAWAL RAPI, MEREKA NAK KE SANA GUNA TIKET APA? ATAS PASPORT APA? ATAS PASPORT PENGGANAS? YANG BOLEH KE SANA ADALAH WAKIL KERAJAAN WISMA PUTRA SAHAJA. ITU PUN BELUM TENTU KERANA SISTEM PERHUBUNGAN DI SANA SUDAH LUMPUH. 

APAPUN PAGI SEMALAM, DUTA KITA DI MESIR TELAH PUN MENGAMBIL LANGKAH DRASTIK DENGAN MENGUMPULKAN SEMUA PELAJAR KITA DI KEDUTAAN DAN RUMAH NEGERI. APA SANGAT PERJUANGAN PAS TU? HANYA LAH GIMIK DAN PEMBOHONGAN! SEBAGAIMANA MEREKA BERBOHONG APABILA MEMBENTANG SERBAN MOHON DERMA KONON DEMI ISLAM TAPI SEBENARNYA UNTUK MEMBESARKAN TEMBOLOK SENDIRI!

INGATLAH, KATA HOSNI MUBARAK (SEORANG PEMIMPIN YANG TELAH LAMA MEMERINTAH MESIR) PERGOLAKAN INI ADALAH KERANA HASUTAN MENGGUNAKAN AGAMA SEBAGAI ALAT UNTUK MENJATUHKANNYA.  MUNGKIN RAKYAT MESIR SUDAH JEMU DENGAN PEMERINTAHAN MUBARAK SELAMA 30 TAHUN. KITA TIDAK TAHU APA YANG BERLAKU DI SANA. ITU HAL RUMAH TANGGA MEREKA. BERBEZA DENGAN NEGARA KITA YANG SUDAH BEBERAPA KALI BERTUKAR PERDANA MENTERI DALAM MASA 30 TAHUN TERSEBUT. 

SUASANA SEBEGINI SANGAT DIGEMARI OLEH PAS DAN SEKUTUNYA

PAS MEMANG SUKA KEPADA KEMUSNAHAN! CINTA PAS PADA KUASA DAN TAKSUB KEPADA DAP CELAKA MENYEBABKAN ORANG MELAYU ISLAM MALAYSIA SUDAH MULA MENANAM RASA BENCI PADA PAS. LIHAT SAHAJA PELBAGAI FATWA DAN DOA YANG DIGUNAKAN OLEH MEREKA UNTUK MENGHANCURKAN UMNO DAN BN! AKHIRNYA MEREKA YANG HANCUR!

MUKA NIK AZIZ PUN MACAM KUAN YEW! 
ITU SEBAB APA YANG KUAN YEW KATA SOKONG JE!

APAKAH KITA MASIH BUTA DAN MAHU MEMEKAKKAN TELINGA APABILA NIK AZIZ DENGAN TERANGNYA TIDAK MEMBANTAH KENYATAAN KUAN YEW YANG MEMINTA UMAT ISLAM DI SINGAPURA TIDAK TERLALU BERPEGANG TEGUH PADA AGAMA ISLAM UNTUK MENJADI LEBIH PROGRESIF. MALAHAN NIK AZIZ MEMPERTAHANKAN KUAN YEW! NAUZUBILLAH! NIK AZIZ MEMANG SUDAH SEMAKIN NYANYUK!

ANAK SUFI BERPENDAPAT, KENYATAAN KUAN YEW YANG MENGATAKAN ISLAM ITU JUMUD DAN TIDAK BERKEMBANG KERANA DIA MELIHAT BODOH DAN DUNGUNYA ISLAM YANG DIBAWA OLEH PAS! HANYA KERANA BERSERBAN, BERJANGGUT DAN BERJUBAH (WALAUPUN MENGIKUT SUNNAH NABI BERPAKAIAN) TAPI PEMIKIRAN MEREKA SANGAT JUMUD DAN BOLEH DIPERBODOHKAN SEWENANGNYA. KERANA MELIHAT ORANG ISLAM PAS YANG KONONNYA MENONJOLKAN IMEJ ISLAM TAPI JAHIL DALAM MENTADBIR AKHIRNYA KUAN YEW DENGAN SELAMBANYA MENYAMAKAN ISLAM DENGAN KONSERVATIF, TIDAK BERKEMBANG DAN KOLOT!

PAS TELAH BANYAK MEMBAWA MUSIBAH KEPADA KITA. HANYA KERANA INGIN BERKUASA MEREKA SANGGUP MENJADI PELACUR AGAMA DAN SANGGUP PULA MENJADI BAGHAL TUNGGANGAN SI CELAKA PAP DAN DAP!

JIKA KITA MEMILIH PAS BERMAKNA KITA BERSEDIA MENJADIKAN DAP KETUANAN ANAK CUCU KITA NANTI!

1 comment:

Anonymous said...

ooi anak sufi kau nie memang kurang ajar ....aku rasa kau nie calon booking masuk neraka jahaman....bertaubatlah....sebelum terlambat...