RAKAN PEJUANG

17 February 2011

SALAH GUNA KUASA, DINAR EMAS SYARIKAT SIAPA?

BARU-BARU NI BLOG GELOMBANG MERAH ADA MENYEBUT TENTANG KES PENIPUAN YANG DICUBA DILAKUKAN OLEH ARIFFAHMI SEMASA DIA MENJAWAT JAWATAN CEO DALAM PERBADANAN MENTERI BESAR KELANTAN (PMBK) DULU. BILA TENGOK ELAUN HOTEL YANG DIKEMUKAKAN, ADALAH TIDAK MASUK AKAL KERANA BEGITU TINGGI. HANYA UNTUK PEGAWAI SAHAJA ADALAH RM220.00 SEMALAM. WAU! KALAU KAKITANGAN AWAM PUN HANYALAH SEKADAR RM180 SAJA SEMALAM. ITU GRED 48. BAGI GRED KETUA OPERASI RM400.00 SEMALAM! APA NAK CERITA, KELANTAN KAN KAYA! CUMA RAKYAT KELANTAN SAJA YANG ADA HIDUP DALAM RUMAH YANG REBEH DAN NAK ROBOH TANPA DIPEDULIKAN KERAJAAN KELANTAN!


ANAK SUFI JUGA BERSETUJU DENGAN GELOMBANG MERAH, SPRM PERLU TELUS. WALAUPUN MUNGKIN RAMAI SPRM KELANTAN YANG PAS TAPI BERLAKU ADIL DAN JUJURLAH DALAM BEKERJA. 

DALAM PADA ITU, INI SATU LAGI PERKARA YANG ANAK SUFI NAK TAMBAH, IAITU  DINAR EMAS DI KELANTAN. ADA SATU KETIKA WANG DINAR NI SIBUK DIPERKATAKAN OLEH ORANG PAS. IA BERLEGAR DAN BEREDAR DI KELANTAN. JIKA ADA NEGERI LAIN YANG BERMINAT BERURUSAN MENGENAI  DINAR EMAS NI, PAS ADA PAKAR YANG SANGAT FAHAM TENTANG URUSAN DINAR EMAS NI. NAK TAHU KENAPA? SEBAB DIA PUNYA KEPENTINGAN DAN PUNYA PERNIAGAAN YANG JELAS DALAM WANG DINAR NI. NAK TAHU SIAPA? CUBA TENGOK DI BAWAH NI!MAKNANYA, SEGALANYA BERKEPENTINGAN. ANAK SUFI CUMA KESIAN KAN PENGANUT NIK AZIZ YANG KINI PASTI AKAN MEMECAHKAN TABUNG MEREKA UNTUK MENGISI TABUNG BULUH YANG DILANCARKAN PEMIMPIN SENDUK PAS UNTUK MENDAPAT WANG MUDAH! YA LAH...TANGAN MEMBERI LEBIH BAIK DARIPADA TANGAN MENERIMA. KATA MUDAHNYA PAS MEMANG TAK GUNA SEBAB RAKYAT LEBIH BAIK DARIPADA PARTI TERSEBUT YANG ASYIK MEMINTA JE TANPA KURANG MENYUMBANG. JADI APA MAKNA JADI PEMIMPIN KALAU SETAKAT BERCAKAP TAPI KAYA MASUK POKET SENDIRI. KATA SUSAH, TAPI KRONI SENANG LENANG! CUMA YANG NAMPAK SUSAH NIK AZIZ SAJA. ITU PUN MEMANG KAREKTOR DIA DUDUK DI RUMAH PAPAN. TAPI KERETA TETAP MEWAH WALAUPUN HAK KERAJAAN NEGERI! BUKANKAH ITU JUGA DUIT RAKYAT? 

BUKAN APA, SEBAB PAS NI SUKA SANGAT MARAH PADA UMNO DAN KATA UMNO MACAM-MACAM! TAPI MEREKA PUN BUAT PERKARA YANG SAMA. JADI APA BEZANYA? YANG BERBEZA ADALAH UMNO BAWA PEMBAHARUAN DAN PERKEMBANGAN ISLAM SEBENAR SEDANGKAN PAS BAWA PENGANUTNYA MENYOROT DAN MENYONDOT KEBELAKANG BERSAMA TABUNG BULUHNYA, DAN HANYA MEMPERGUNAKAN AGAMA UNTUK KELANGSUNGAN POLITIK MEREKA!

2 comments:

Anonymous said...

layarilah www.freemalaysiakini.com update setiap hari dan percuma sebarkan kepada pembaca blog anda

Anonymous said...

susah klo ada totok pas yang pegang sprm kelantan.lapor je apapun gerenti lepas.'bebas' mcm tu la yang puak2 ni nak.etika kerja penjawat awam dah takde.apa2 perkara yang melanggar etika kerja semuanya dihalalkan untuk politik.klo bab mengutuk mmg hebat seolah2 mrk ni bkn warganegara malaysia.bila ssh mcm kat mesir tu,tau pulak mengaku jd rakyat malaysia.