RAKAN PEJUANG

26 February 2011

PAS DAH MULA MELAKUKAN KESILAPAN DI KERDAU DAN MERLIMAU!

ANAK SUFI NAK UCAPKAN TAHNIAH KEPADA CALON BN DI MERLIMAU DAN KERDAU YANG TELAH TERPILIH UNTUK BERBAKTI KEPADA PENDUDUK KEDUA-DUA TEMPAT TERSEBUT. TUAN SYED IBRAHIM DAN EN. ROSLAN AHMAD TELAH TERPILIH UNTUK MEWAKILI DUN KERDAU DAN DUN MERLIMAU. 
HARI INI ADALAH HARI PENAMAAN CALON KEDUA-DUA PRK TERSEBUT. ALHAMDULILLAH SEMUANYA BERJALAN LANCAR. CUMA ANAK SUFI NAK AJAK SEMUA RAKYAT KERDAU DAN MERLIMAU UNTUK MEMILIH CALON YANG PALING LAYAK ANTARA KEDUA-DUA PARTI TERSEBUT YANG BOLEH MENABUR BAKTI DENGAN IKHLAS UNTUK KEBAJIKAN RAKYAT DI SANA. 


DALAM MELEWATI HARI MENGUNDI HUJUNG MINGGU DEPAN, TELAH DAN AKAN BERLAKU PELBAGAI PERKARA YANG AKAN BANGKIT DAN TERBANGKIT DARI CALON-CALON BERTANDING. NAMUN, BELUM APA-APA LAGI PAS DAH FITNAH CALON BN DI KERDAU MENIPU HANYA KERANA TUAN SYED MEMILIKI IJAZAH DARI UNIVERSITI AL AZHAR DAN CALON PAS PULA MENIPU DENGAN MENGATAKAN DIA MERUPAKAN BEKAS BENDAHARI BELIA 4B KAW CHINCHIN SEDANGKAN IANYA TIDAK PERNAH BERLAKU. ITU BELUM LAGI BAU HAMIS MULUT NIZAR YANG SESEDAP RASA MENYEBUT UMNO INI RACIST SELAIN MENGHAMBUR MAKI HAMUN TERHADAP UMAT ISLAM UMNO BN. 


SELAIN ITU, PADA MASA PENAMAAN CALON TADI, KITA BOLEH TENGOK DENGAN JELAS SIAPAKAH YANG TELAH SEKONYONG-KONYONGNYA MELANGGAR PERATURAN SPR APABILA TIDAK ADA BENDERA LAIN PUN SELAIN DARIPADA BENDERA BN YANG DIARAK OLEH PENYOKONG BN MANAKALA BAGI PIHAK PAS PULA BENDERA DAP PIG CELAKA LAKNATULLAH ITU TETAP DIKIBAR DI CELAH BENDERA MEREKA DISAMPING BENDERA PKR YANG KIAN TERKUBUR ITU WALAUPUN TELAH DITEGASKAN HANYA BENDERA BERTANDING SAHAJA YANG DIBENARKAN BERKIBAR! SIAPAKAH YANG KURANG AJAR? MEMANG PEMBANGKANG SELALU BERSIKAP DEMIKIAN! 


SATU PERKARA YANG PALING PENTING ADALAH, KEDUA-DUA CALON BN TERUS SAHAJA MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB BERTEMU RAKYAT, PENGANUT PAS TERUS-TERUSAN BERCAKAP TENTANG KEBURUKAN DAN KEHINAAN UMNO/BN AGAR DAPAT MENGHASUT PENGUNDI DI DUN KERDAU DAN MERLIMAU! 


OLEH ITU, FIKIRLAH SIAPAKAH YANG LEBIH BENAR? 

1 comment:

leekonyou said...

kita gongxi kongsi info ni...Saturday, February 26, 2011Adakah Isteri Calon Pas Merlimau Ambil MC Juga ?
Mengikut laporan Selangor Daily isteri calon Pas bagi Dun Merlimau adalah seorang guru yang sedang berkhidmat dengan kerajaan.

Situasi hampir sama dengan kejadian di Tenang.

Adakah isteri calon Pas Merlimau juga mengambil MC untuk membantu suaminya berkempen ?

Di Tenang seorang cikgu yang sedang berkhidmat dengan kerajaan meletak jawatan dengan serta merta kerana nak berlawan dengan parti kerajaan dalam prk.

Di Merlimau pula seorang yang menetap di kuarter guru milik kerajaan masuk pilihanraya untuk menentang kerajaan.

Setiap hari Pas melaung-laungkan kerajaan BN mengamalkan rasuah, jahat, zalim dan sebagainya. Dalam masa yang sama ramai juga orang Pas yang masih bekerja dengan kerajaan.

Tak berdosa ke makan duit kerajaan yang mengamalkan rasuah dan zalim ?

Manakala calon Pas Merlimau pula muka tak malu kerana masih lagi tinggal di rumah kerajaan yang dikatakan mengamalkan rasuah dan zalim.

Untuk membaca cerita asal sila ke Selangor Daily. Klik di sini

Posted by ruang bicara faisal at 8:05 PM