RAKAN PEJUANG

24 February 2011

PRO MAHASISWA ALAT SULIT PAKATAN HARAM

ANAK SUFI NAK TUMPANG JUGA UCAPKAN TAHNIAH PADA KUMPULAN PRO-MAHASISWA DI UM, UPSI, UIAM UKM, UMK, USIM, USM (KUBANG KERIAN) DAN USMKAL. TAHNIAH JUGA KEPADA KEMENANGAN ASPIRASI DI UPM, UTM, USM (PENANG) DI ATAS USAHA YANG BERTERUSAN SEHINGGA BERJAYA MENAWAN HATI PARA PELAJAR UNTUK MENGUNDI MEREKA SEBAGAI PEMIMPIN YANG MEMBAWA SUARA MAHASISWA DI UNIVERSITI.


NAMUN, ANAK SUFI YAKIN JUGA KEMENANGAN PRO-M YANG BESAR INI TURUT MENGGEMBIRAKAN HATI PAKATAN HARAM KHUSUSNYA PAS DAN PKR YANG BERANGGAPAN KEMENANGAN INI MEMBUKTIKAN ANAK MUDA MENYOKONG MEREKA. YANG LEBIH MENGGEMBIRAKAN ADALAH DAPPIG CELAKA YANG SEMAKIN BERGELORA NAFSU SYAITANNYA UNTUK MEMENANGI PRU13 DAN HAMPIR PASTI BOLEH MENJADI TPM KELAK SEPERTI DIJANJIKAN OLEH PENGKHIANAT BANGSA DAN NEGARA ANWAR IBRAHIM.


INILAH PADAHNYA JIKA PEMIMPIN MAHASISWA DI POLITIKKAN. KEMENANGAN PRO-M DISENSASIKAN OLEH PEMBANGKANG SEOLAH IA KEMENANGAN MEREKA JUGA. 


JANGAN PERBODOHKAN MAHASISWA

ANAK SUFI NAK INGATKAN AHLI POLITIK YANG GHAIRAH DENGAN KEMENANGAN PRO-M INI BAHAWA SISWA-SISWI YANG MENGUNDI PEMIMPIN PRO-M INI BUKAN PILIH MEREKA ATAS TIKET PARTI. KALAU MEREKA BERTANDING ATAS TIKET PARTI, BELUM TENTU KEMENANGAN BERADA DI PIHAK MEREKA. TAPI MEREKA BERTANDING ATAS TIKET KEPIMPINAN MAHASISWA! MEREKA INI ADALAH ORANG YANG DIBERIKAN AMANAH DAN TANGGUNGJAWAB OLEH SISWA SISWI UNTUK MENJADI SUARA MEREKA BILA BERHADAPAN SESUATU ISU DI UNIVERSITI. MALAHAN ADA DI ANTARA SISWA SISWI YANG MENGUNDI MEREKA INI TIDAK PUN MEMAHAMI TENTANG POLITIK.


ANAK SUFI NAK MENGINGATKAN PUAK PEMBANGKANG NEGARA, KEJAYAAN MEREKA TIDAK KIRA SAMA ADA ASPIRASI ATAU PRO-M, IA JUGA MERUPAKAN KEJAYAAN UNIVERSITI DAN KEJAYAAN KERAJAAN YANG TELAH MEMBERIKAN PENDIDIKAN KEPADA MEREKA. MEREKA INI ADALAH PEMIMPIN MAKA PEMIMPIN TIDAK MUDAH DIBELI DAN DIPERGUNAKAN. FALSAFAH PENDIDIKAN NEGARA YANG MEMENUHI ASPEK JASMANI, EMOSI, ROHANI DAN INTELEKTUAL DALAM DIRI PELAJAR KINI SEMAKIN MEMBUAHKAN HASIL YANG RANUM. 


SIAPAKAH YANG TELAH MENGGUBAL SISTEM PENDIDIKAN NEGARA KITA SEHINGGA LAHIRNYA MAHASISWA YANG MEMPUNYAI JATI DIRI SEBAGAIMANA PEMIMPIN SISWA-SISWI INI JIKA BUKAN KERAJAAN MALAYSIA YANG MERUPAKAN PEMIKIR DI KALANGAN ORANG UMNO DAN BN. 


NAK HARAPKAN DAPPIG CELAKA? ATAU PKR PENGKHIANAT BANGSA DAN NEGARA? ATAU PAS YANG HANYA TAHU MENGGUNAKAN AGAMA TANPA TAHU MEMBINA NEGARA TANPA PLAN TINDAKAN YANG TERANCANG? JIKA PAS MEMPUNYAI PERANCANGAN PEMBANGUNAN INSAN YANG CEMERLANG SUDAH TENTU KELANTAN AKAN TERUS HIDUP SEBAGAI NEGERI SERAMBI MEKAH TANPA MAKSIAT, JUDI DAN ARAK! 


LAHIRNYA KEBIJAKSANAAN PARA PEMIMPIN PELAJAR DI UNIVERSITI ADALAH KERANA DASAR PENDIDIKAN NEGARA YANG BERJAYA DAN YANG SUDAH TENTU YANG PALING UTAMA ADALAH KERANA KEIZINAN ALLAH S.W.T MEMBERIKAN ILHAM PADA PARA ILMUAN PEMIMPIN NEGARA MEMBENTUK PENDIDIKAN NEGARA SEBEGINI HEBAT!


KEPADA PEMIMPIN YANG BERJAYA, JADILAH PEMIMPIN MAHASISWA YANG KENTAL JIWANYA, TEGUH IMANNYA, DAN TIDAK MUDAH DIBELI OLEH RINGGIT DAN KATA-KATA AHLI POLITIK YANG HANYA MEMPERGUNAKAN KALIAN UNTUK KEPENTINGAN DIRI MEREKA. BERTERIMA KASIHLAH PADA YANG BERJASA! KERANA YANG BERJASA ITU LAH YANG MENJADIKAN KITA MAHASISWA BERJAYA!

2 comments:

jkkkp kgpelet/kgpetani said...

assalamualaikum..
kami blogger baru hasil daripada kerjasama perda.. diharap tuan boleh mempromosikan blog dan link kami.. assalam

http://jkkkpkgpeletkgpetani.blogspot.com/2011/02/tazkirah-orang-islam-atau-orang-kafir.html

jkkkp kgpelet/kgpetani said...

assalamualaikum..
terima kasih kepada tuan kerana melink kan blog kami.. moga2 perjuangan tuan direstui ALLAH S.W.T

pihak kami berharap kita sama - sama dapat memartabatkan agama dan bangsa melayu.. jangan lah dirosak kan agama dan bangsa kita.. kerana prinsip dan akidah PAS semakin terpesong dr jalan kebenaran.. yg haram jadi halal.. yg benar jadi salah.. wasalam..