RAKAN PEJUANG

15 February 2011

DAH NYANYUK DAH NI!!!!!!!!!!!!

SATU KETIKA DULU, KAMI PENYOKONG UMNO TIDAK BEGITU KISAH DENGAN PENTADBIRAN PAS DI KELANTAN. KAMI TIDAK KISAH PUN DENGAN PERJUANGAN PAS. MALAHAN KAMI MERASAKAN BAHAWA PAS PERLU MENDUDUKI KELANTAN SEBAGAI KERANA KELANTAN TELAH DIWARTAKAN SEBAGAI SEBUAH NEGERI SERAMBI MEKAH YANG PENUH DENGAN SEKOLAH PONDOK TEMPAT ANAK-ANAK MELAYU BELAJAR MENIMBA ILMU AKHIRAT. 


SEKOLAH PONDOK DI KELANTAN

SATU KETIKA DULU, WALAUPUN PAS SANGAT MEMBENCI UMNO, WALAUPUN PAS TELAH MENTARBIAHKAN PELAJAR SEKOLAH RENDAH AGAMA AGAR MEMBENCI KERAJAAN MALAYSIA, AGAR MEMUSUHI TUN MAHATHIR, NAMUN HATI KAMI TIDAK GUNDAH KERANA KAMI SEDAR BAHAWA ITU ADALAH STRATEGI PAS UNTUK MENERUSKAN KELANGSUNGAN POLITIK MEREKA. 


PADA SATU KETIKA DULU, KAMI MENGAGUMI PERWATAKAN TGNA SEBAGAI SEORANG YANG ZUHUD. KAMI MENDENGAR CERITA HEBATNYA TGNA NI DALAM ILMU KEAGAMAAN SEHINGGA RAMAI YANG DATANG BERJUMPA DENGANNYA UNTUK MERAWAT PENYAKIT DAN MEMANGGILNYA DI MAJLIS-MAJLIS NAIK BUAIAN DAN MENYAMBUT KELAHIRAN. KAMI JUGA TAHU BAHAWA TGNA MERUPAKAN SEORANG YANG SANGAT MUDAH DIAJAK KE RUMAH DAN BERSEDIA PULA KE RUMAH KENDURI KENDARA MASYARAKAT KELANTAN. 


NAMUN, SEBAGAI MANUSIA KAMI JUGA SERING MENDENGAR TGNA MENGGUNAKAN PELBAGAI JENIS FATWA UNTUK MENGHALALKAN PERJUANGAN PAS TERMASUK KENYATAAN TGNA BAHAWA ALLAH ITU SAMSENG. TERUS TERANG ANAK SUFI KATAKAN, DULU ANAK SUFI BERANGGAPAN APA YANG DIKATAKAN OLEH TGNA NI MUNGKIN DISALAH ERTIKAN OLEH MEDIA DAN MASYARAKAT. MUNGKIN KATA-KATA NIK AZIZ INI TERLALU TINGGI DAN DALAM MAKNANYA. KAMI MENUTUP TELINGA DAN MEMBUTAKAN MATA UNTUK MENDENGAR DAN MELIHAT BURUKNYA TGNA KERANA CERITA YANG DIPERTURUNKAN KEPADA KAMI BAHAWA TGNA INI BUKAN CALANG-CALANG MANUSIA, BELIAU SETARAF WALI DAN SESIAPA YANG MENGATA ATAU MENGHINANYA AKAN DITIMPA MUSIBAH SEBAGAIMANA SEORANG HAMBA ALLAH  TERPAKSA MINUM AIR YANG DILUDAH OLEH TG NIK AZIZ SETELAH MENDAPAT PENYAKIT AKIBAT MENGHINA TUAN GURU INI. BIARLAH ADA MASJID PAS, SURAU PAS, KEDAI PAS, SEKOLAH PAS, QARIAH PAS TAPI SEMUA ITU TIDAK PERNAH MEMBIMBANGKAN KAMI KERANA KAMI PADA KETIKA ITU IA TIDAK MENDATANGKAN ANCAMAN KRITIKAL PADA ORANG MELAYU SELURUHNYA. WALAUPUN PADA KETIKA ITU KESANNYA ADALAH PERCERAIAN, PERGADUHAN DALAM KELUARGA KERANA MENGIKUT 2 IDEOLOGI PAS DAN UMNO, TAPI KAMI TIDAK BIMBANG KERANA KAMI MASIH KUAT. YA..ORANG MELAYU MASIH KUAT! 


MASA BERLALU DAN TERUS BERLALU. PEREDARAN MASA RUPANYA TELAH MEMBAWA KEPADA PERUBAHAN DALAM DIRI DAN PEMIKIRAN TGNA. APAKAN TIDAK, TGNA PERNAH BERKATA HARAM BERKAWAN DENGAN ORANG KAFIR, TGNA PERNAH BERKATA MATLAMAT PAS ADALAH SEBUAH NEGARA ISLAM YANG SEBENAR. INDAH SUNGGUH KATA-KATA ITU NAMUN RUPA-RUPANYA IA ADALAH SEBUAH ILUSI YANG PANJANG.  


ANWAR IBRAHIM YANG TELAH BERJAYA MENGUBAH HALA TUJU NIK AZIZ

ITU DULU, DULU SEBELUM TGNA JUMPA DAN BERBICARA DENGAN PENGKHINAT BANGSA DAN PETUALANG BANGSA ANUAR IBRAHIM. DULU, DULU SEBELUM TGNA DIPERKENALKAN DENGAN DAPIG CELAKA YANG DIPIMPIN OLEH DUA BERANAK YANG PUAKA! DULU, DULU SEBELUM TGNA BERJANJI SETIA DAN BERPAKAT DENGAN PAKATAN HARAM PKR DAN DAPIG! KINI, SEGALANYA SUDAH BERUBAH. TGNA SUDAH MULA MENUKAR HALUAN. TGNA TELAH MEMBAWA KEMUDI BAHTERA PAS MENYIMPANG DARI JALAN KE SYURGA! MENYIMPANG BERSAMA PASANGAN KEKASIH 3 PENJURUNYA MELAYARI BAHTERA HARAPAN UNTUK MENUMBANGKAN TERUS KERAJAAN BN YANG DITERAJUI OLEH PEMIMPIN MELAYU ISLAM UMNO DS NAJIB TUN RAZAK. 


   NIK AZIZ       

                                                            DS NAJIB DAN YDP AGUNG


NATIJAHNYA SETIAP KALI DAPIG CELAKA MEMBUAT HELAH, SETIAP KALI ITU JUGA TGNA MENGELUARKAN FATWA MENYOKONG PERBUATAN DAPIG CELAKA KE ATAS UMAT ISLAM UMNO DAN UMAT ISLAM SELURUHNYA. DAPIG CELAKA GUNA AYAT QURAN, NIK AZIZ KATA BOLEH, DAPIG CELAKA MAKI HAMUN UMNO, SEHINGGA SI NIE CHING KATA UTUSAN MALAYSIA TIDAK LAYAK BERCAKAP TENTANG AGAMA KERANA PAS KATA BEGITU, TGNA TIDAK BERKATA APA. BILA NIE CHING DAPIG CELAKA MASUK MASJID DENGAN KEBAYA DAN MASUK KAWASAN MASJID UNTUK BERSENAM ROBIK, NIK AZIZ KATA TAK APA. BILA DAPIG CELAKA MULA RAPAT DENGAN PAS, TANAH DI KELANTAN SUDAH MULA DI TERJAH DAN KINI 44 LESEN ARAK DIKELUARKAN DI KELANTAN SELAIN TELAH WUJUD CHINA TOWN DI SANA.  KINI YANG PALING PARAH, BILA NIK AZIZ SEOLAH MERESTUI KATA-KATA ABANG DAP LKY TENTANG KELONGGARAN PEGANGAN AGAMA DI KALANGAN PENDUDUK ISLAM SINGAPURA. MALAHAN NIK AZIZ SENDIRI MENGELUARKAN KENYATAAN PILIH UMNO UMPAMA MEMILIH JAHILIAH, PILIH UMNO MASUK NERAKA, MALAHAN DAP LEBIH FAHAM ISLAM DARIPADA UMNO MERUPAKAN KATA-KATA YANG MEMBUATKAN KAMI BERFIKIR DI MANAKAH PERJUANGAN PAS?
APAKAH AKAN BERLAKU PADA KITA ORANG MELAYU ISLAM BILA PAS BERSAMA KEKASIHNYA DAPIG MEMERINTAH NANTI? MAMPUKAH PAS MENGGANTIKAN UMNO SEBAGAI PENJAGA KUASA ORANG MELAYU DI NEGARA INI? MAMPUKAH NIK AZIZ MENOLAK PERMOHONAN DAPIG YANG PANDAI BERMUKA-MUKA DAN BERLAKON UNTUK MENDAPAT SIMPATI PAS TAPI DALAM MASA YANG SAMA INGIN MENGHIDUPKAN KEMBALI KOMUNISME DI SINI? 


   MASJID PAS DULU 

                                      MASJID PAS KINI - MASJID MACAM TOKONG?


APA LAGI YANG DIHARAPKAN? KALAU DULU KAMI TIDAK KISAH KELANTAN DIPERINTAH PAS TAPI KINI KELANTAN DALAM BAHAYA. KELANTAN SUDAH DIMASUKI DAPIG CELAKA! MELAYU BENAR-BENAR TERANCAM BILA NIK AZIZ SENDIRI TIDAK MENGAKU DIA MELAYU. BENARKAH BANGSA TIDAK PENTING? ATAU NIK AZIZ BERMAIN KATA UNTUK MENAMPAKKAN BAHAWA DAPIG ITU LEBIH BAIK DARIPADA MELAYU? BENARKAH UMNO ISLAM INI LEBIH BURUK DAN AKAN DISUMBATKAN KE NERAKA TETAPI DAPIG CELAKA AKAN MENDAPAT KEAMPUNAN NIK AZIZ LALU DICAMPAKKAN KE SYURGA? BENARKAH DAPIG CELAKA INI BENAR-BENAR MEMAHAMI ISLAM? JIKA MEREKA BENAR-BENAR FAHAM ISLAM, MENGAPA SANGGUP MINTA 44 LESEN ARAK DIWUJUDKAN DI KELANTAN, NEGERI SERAMBI MEKAH ORANG MELAYU ISLAM DI NEGARA INI? MENGAPA? MENGAPA?


KINI KAMI SEDAR BAHAWA BENARLAH KATA-KATA TUN, JASA NIK AZIZ YANG PALING BESAR ADALAH MEMECAH BELAHKAN UMAT ISLAM DI NEGARA INI. TAPI SAYANG...RAMAI PENGANUTNYA MASIH BUTA UNTUK MENILAI! BUKANKAH PERKARA PERTAMA YANG DIHISAB DI PADANG MAHSYAR KELAK ADALAH SOLAT YANG KITA KERJAKAN BUKAN KEAKRABAN DENGAN NIK AZIZ YANG DINILAI ALLAH! KEMBALILAH PADA FITRAH KEHIDUPAN SETIAP YANG HIDUP AKAN MATI DAN SETIAP YANG TUA PASTI AKAN NYANYUK! 


NIK AZIZ PERLU BERUNDUR!!!!


BACA JUGA MENGAPA PAS MARAH SANGAT BILA DIKAITKAN DENGAN KOMUNIS!

2 comments:

Laksamana Bentan said...

Ustat Nik Aziz takkan berundur.
Rakyat Kelantan dah pakat nak tolong undurkan pd PRU 13 nanti.

Mereka dah bosan dengan ustaz politik gila ni..

Anonymous said...

hanya orang kelantan yang boleh undurkan n aziz