RAKAN PEJUANG

08 February 2011

9 FAKTOR PAS DILEMBUKAN OLEH DAP!

 INIKAH PEMIMPIN PAS YANG DIKAGUMI DAP? 
ADA AGENDA DAP YANG TERSEMBUNYI! 
TAPI PAS TETAP MENDABIK DADA 
KONON DAP KAGUM KERANA IMEJ ISLAM MEREKA!

ANAK SUFI NAK MENGAJAK SEMUA UMAT ISLAM BERFIKIR, APA DAN DI MANA HEBATNYA PAS SEHINGGA DAP SANGGUP BERSAHABAT DENGAN PARTI MELAYU YANG PALING LEMAH INI! (ANAK SUFI TAKUT KEMURKAAN ALLAH BILA MENGAKU PARTI PAS INI ADALAH PARTI ISLAM KERANA SEMAKIN HARI SEMAKIN JELAS KEKUFURAN MEREKA SERTA ALLAH TIDAK MELETAKKAN ISLAM ITU BERPARTI). 


MENGAPA ANAK SUFI KATAKAN LEMAH? CUBA KITA RENUNGKAN SEMULA BETAPA LEMAHNYA MELAYU ISLAM DI BAWAH PARTI PAS!


1.   NEGERI NAUNGAN PAS SELAMA 20 TAHUN TIDAK MEMBANGUN BERSAMA PERKEMBANGAN DUNIA SEMASA. SEDANGKAN ISLAM TIDAK PERNAH MENGHALANG PEMBANGUNAN DAN ISLAM BERKEMBANG MENGIKUT PERKEMBANGAN SEMASA. YANG TIDAK BERUBAH HANYALAH HUKUM ALLAH, SUNNAH NABI DAN AL-QURAN NUR KARIM.


2.   PEMIMPIN PAS SANGAT LEMAH DALAM MENJANA EKONOMI ORANG MELAYU HINGGA TIDAK BOLEH DIGUNA PAKAI IDEA MEREKA KE PERSADA ANTARA BANGSA. PERNIAGAAN MEREKA HANYALAH SEKADAR KECIL-KECILAN DI PASAR DAN DIBAZAR SEDANGKAN PERNIAGAAN YANG DIJALANKAN SELAMA BERPULUH TAHUN INI MAMPU MENJADIKAN KELANTAN PUSAT EKONOMI TERBAIK DI MALAYSIA! TAPI SAYANGNYA, KERANA PEMIMPIN PAS YANG LEMAH, MAKA PENIAGA DI KELANTAN HANYALAH BERADA DITAKUK LAMA! MALAHAN MEREKA TAKUT UNTUK BERSAING DENGAN TESCO DAN PASARAYA BESAR DI SANA!
  
3.    MENTALITI PEMIMPIN PAS SANGAT JUMUD HINGGA MENOLAK PEMODENAN. MALAHAN KERANA MENTALITI PAS YANG SANGAT RENDAH, AKHIRNYA BERLAKU PECAH BELAH UMMAH APABILA ADANYA MASJID PAS, KEDAI PAS, TEMPAT MAKAN PAS, DAN JEMAAH PAS SAHAJA! 


4.     PEMIMPIN PAS HANYA TAHU MINTA SEDEKAH DARIPADA AHLI NYA UNTUK MENDAPAT MODAL MUDAH BAGI MENERUSKAN KESINAMBUNGAN POLITIK MEREKA. BUKAN MEREKA TIDAK ADA MODAL TAPI LUMRAH MEREKA ADALAH MOHON DERMA PENGIKUTNYA DENGAN BERLANDASKAN HUKUM CIPTAAN MEREKA. JADI,BAGI PENGIKUT YANG BANYAK BUAT DOSA, MAKA DERMA KEPADA PAS MAMPU MENGHAPUS DOSA HATTA DOSA MAKI HAMUN SESAMA INSAN SEKALIPUN!


5.    PEMIMPIN PAS BOLEH DIBELI DAN TIDAK PUNYA PENDIRIAN YANG TETAP! BAGAIMANA NAK MEMERINTAH JIKA BOLEH DIPUJUK DAN DIGULA-GULAKAN OLEH KAFIR DAPIG! MALAHAN PEMIMPIN PAS TIDAK PUNYA MARUAH DAN HARGA DIRI APABILA SANGGUP MENJUAL AGAMA DAN BOLEH DIJADIKAN LEMBU TUNGGANGAN DENGAN MUDAH. FATWA MEREKA BERUBAH MENGIKUT KEPENTINGAN POLITIK MEREKA SAHAJA!


6.    PEMIMPIN PAS HANYA BERCAKAP KOSONG TENTANG AGAMA. KONONNYA MEREKA LAH YANG TELAH MEMBUKA MATA DAPIG TERHADAP PERILAKU DAN KEHIDUPAN MUSLIM TAPI HAKIKATNYA KITA BOLEH MELIHAT BETAPA BURUKNYA PERLAKUAN MEREKA DAN KATA-KATA HINA YANG MEREKA LEMPARKAN PADA SEBANGSA DAN SEAGAMA MEREKA SENDIRI!


7.    PERGILAH MANA-MANA TEMPAT YANG MENJADI PUSAT BERTAPAKNYA PARTI PAS, KITA AKAN MELIHAT PENUH DENGAN KECOMOTAN DAN KELEMAHAN, TEMPAT MEREKA TIDAK BERSIH DAN SANGAT TIDAK MENONJOL NILAI ISLAMIKNYA. ADAKAH ISLAM BEGITU? LIHAT SAHAJA KOTA BAHRU, SAMPAH SARAP MERATA-RATA!


8.    ROH ISLAM YANG DITUNJUKKAN OLEH PAS JAUH TERSASAR DARIPADA ROH ISLAM SEBENAR APABILA DALAM DIRI PENGANUT PAS PENUH DENGAN KESOMBONGAN, KEBONGKAKAN PADA ILMU AKHIRAT MEREKA SEHINGGA MEREKA MENGHALALKAN MAKI HAMUN DAN KECELAKAAN UMAT ISLAM YANG TIDAK MENGIKUT SELERA POLITIK MEREKA.
 DOA KEHANCURAN UMAT OLEH PAS. INIKAH ROH ISLAM SEBENAR? DAP PUN TIDAK PERNAH MINTA ORANG CHINA MCA HANCUR SEBEGINI!

9.     PAS GAGAL MENJADI PENTADBIR YANG BAIK, AHLI EKONOMI YANG CEKAP SERTA AHLI POLITIK YANG BERKESAN UNTUK MEMPERTAHANKAN UMMAH DI NEGARA INI. 


JADI, DIMANA HEBATNYA PAS? ANAK SUFI HANYA MELIHAT SATU PERKARA SAHAJA KEKUATAN PAS YANG DIPANDANG OLEH DAP CELAKA INI. KEKUATAN TERSEBUT ADALAH KEBODOHANNYA YANG BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MENGHANCURKAN UMAT ISLAM DAN MEROBOHKAN PERPADUAN UMAT MELAYU DI NEGARA INI! KEDHAIFAN PAS UNTUK MEMBEZAKAN MANA KACA MANA PERMATA DAN KEBODOHAN MEREKA YANG GAGAL MEMBACA GERAK TARI DAN LAKONAN DAP CELAKA INI MEMBUATKAN DAP MELETAKKAN MEREKA SEBAGAI ORANG MELAYU ISLAM YANG PALING DUNGU!


ANAK SUFI TIDAK TERAGAK-AGAK MENYATAKAN KERANA PERILAKU ORANG-ORANG PAS YANG JUMUD MENYEBABKAN K. YEW MENYERU ORANG ISLAM DI SINGAPURA AGAR TIDAK BERPEGANG KUAT PADA AGAMA ISLAM JIKA INGIN MAJU. KEJUMUDAN YANG DIPAMERKAN OLEH PAS TELAH MEMBUATKAN L.K. Y MELIHAT SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA INI JUMUD DAN TIDAK BERKEMBANG! SEDANGKAN HAKIKATNYA ISLAM ADALAH AGAMA SEMPURNA YANG MENCAKUPI KEHIDUPAN DUNIA DAN AKHIRAT. ITU YANG GAGAL PAS TONJOLKAN! 
INILAH SEBENARNYA MENGAPA DAP SANGAT RAPAT DENGAN PAS!
PAS HANYALAH TUNGGANGAN DAP SAHAJA! TIDAK LEBIH DARI ITU!


BEGITULAH HINANYA PAS DI MATA DAP! TAPI DI MATA UMNO DAN UMAT ISLAM DI NEGARA INI, PAS TETAP SAUDARA SEAKIDAH KAMI YANG PERLU DISELAMATKAN!

3 comments:

Nur Addin Sabrena said...

Bernas sekali fakta dan huraian tuan, tahniah.kawe ore kelate weh............faham sgt dah....kawe nakkan Islam maju tapi kawe tak pernah nampak Islam dimajukan oleh pas seperti yg sepatutnya, setakat cakap shj nak..........tapi buatnya sikit2 setakat kulit bawang luaran shj......SEDIH, SEDIH ATAS PERPECAHAN MELAYU ISLAM.

Anonymous said...

sabrena: jgn jadi jahil sgt..blaja pandai2 pasal islam baru bleh kata pasal islam..kalo setakat cakap besar, ngaji agama pun baru bab penyucian..baik xyah sembang atau kuarkan statement yg bodo2 macam ni..

Unknown said...

Tajuk menarik nak tau apa faktor nya tp bila baca hampas.. blh tak bg points yg jitu sikit, ni cuma ckp2 kosong, mcm karangan budak sek men. Aku ni sokong BN tp bila baca blog2 pro BN mendukacitakan, too emotional. tulisan2 begini akan merendahkan lg martabat UMNO