RAKAN PEJUANG

11 January 2011

UTUSAN PUNCA PERPECAHAN KAUM!

Lim: Utusan punca perpecahan kaum
 INILAH KATA-KATA PEMIMPIN PALING RACIST DAN CAUVANIST DI MALAYSIA! APA YANG LEBIH MENYAKITKAN HATI BILA UTUSAN DITUDUH SEBAGAI AKHBAR YANG TIDAK MENYOKONG GAGASAN 1 MALAYSIA. KATANYA SELAMA 53 TAHUN MERDEKA, TIDAK PERNAH BERLAKU PERPECAHAN SEBEGINI RUPA. BARU 18 BULAN NI SAHAJA DALAM PEMERINTAHAN DS NAJIB DIKATAKAN TELAH MEMBAWA PERPECAHAN. 

WAHAI ORANG ISLAM DI NEGARA INI! WAHAI BUMIPUTERA DI NEGARA INI! WAHAI ORANG CHINA DAN ORANG INDIA DI NEGARA INI! LIHATLAH BETAPA JAHATNYA LIM KIT SIANG DAN DAP! SIAPAKAH YANG TELAH MEMBAKAR API PERKAUMAN SEBENARNYA? BUKANKAH LIM KIT SIANG DAN ANAK NYA GUAN ENG BERSAMA KUNCU-KUNCU MEREKA YANG MENYALAK PAGI PETANG SIANG MALAM DI MANA-MANA SAHAJA SEKARANG INI HATTA DI KAWASAN PENDUDUK MELAYU MENGHASUT SEMUA KAUM MEMBENCI UTUSAN MALAYSIA (AKHBAR YANG MEMPERJUANGKAN HAK MELAYU TETAPI TIDAK MENOLAK KEBEBASAN BUKAN MELAYU) DAN MEMBENCI UMNO!

KAUM MANA YANG MENJADI PEMBACA UTUSAN? KAUM MANA YANG MENGGANGOTAI UMNO? KAUM MANA? KAUM INI APA AGAMANYA? 

MENGAPA KIT SIANG TIDAK MENUDUH SURAT KHABAR CHINA JUGA RASIS? MENGAPA JIKA MELAYU BERCAKAP TENTANG MELAYU DIKATAKAN RASIS SEDANGKAN CHINA BILA BERCAKAP TENTANG CHINA TIDAK RASIS? 
DAP SENTIASA BERSATU UNTUK MEMBENCI CERDIK PANDAI MELAYU

ADAKAH TIDAK RASIS BILA DAP SURUH MAMAK PENANG BALIK BALIK INDIA? ADAKAH TIDAK RASIS DAP BILA MENGGUGURKAN BERAPA BANYAK NAMA KONTRAKTOR MELAYU YANG KONONNYA PENYOKONG UMNO DI PENANG! RASISNYA DAP BILA BAGI KONTRAKTOR MELAYU HANYA BERAPA JUTA UNTUK DIKONGSI BERSAMA SEDANGKAN DENGAN SEORANG KONTRAKTOR CHINA DI BERI RM70 JUTA! TAK RASIS KAH DAP BILA MEMBERI FOKUS MEROBOHKAN KEDAI-KEDAI MELAYU DAN ISLAM SEDANGKAN UNTUK GERAI CHINA SANGGUP PULA TUTUP JALAN UNTUK MEMBERI LALUAN PADA PENIAGA INI? 
TIDAK RASISKAH DAP BILA BERUSAHA MEMBAWA BALIK CHIN PENG SEDANGKAN DIA TAHU BETAPA CHIN PENG INI SANGAT MEMBENCI MELAYU? TIDAK RASISKAH DAP BILA BERULANG KALI MINTA SUPAYA 2 ORANG PENGETUA SEKOLAH DIKENAKAN TINDAKAN SEGERA KERANA KONONNYA RASIS SEDANGKAN ANAK CHINA YANG TERANG-TERANG MENGHINA MELAYU TIDAK PULA DI KENAKAN TINDAKAN MALAH DIMOHON MAAF LAGI! 

JIKA UMNO RASIS, JIKA DS NAJIB RASIS, PASTINYA SEKOLAH-SEKOLAH CHINA DAN ANAK-ANAK CHINA DIKETEPIKAN DARIPADA MENERIMA BANTUAN KERAJAAN. KALAU RASIS, PASTINYA PERNIAGAAN CHINA AKAN DITEKAN SETEKANNYA HINGGA TIDAK MAMPU UNTUK BERNIAGA DAN MENGEMBANGKAN PERNIAGAAN, KALAU RASIS PASTI ORANG CHINA KENA BAYAR LEBIH MAHAL DARIPADA KAUM BUMI DI HOSPITAL! KALAU UTUSAN RASIS, TIDAK AKAN KELUAR LANGSUNG CERITA BANGSA LAIN DALAM AKHBAR TERSEBUT! TERNYATA APA YANG DIKATAKAN OLEH KIT SIANG INI HANYALAH HASUTAN!
UTUSAN TIDAK PERNAH KETEPIKAN KAUM LAIN

SIAPAKAH YANG TELAH MENGHALALKAN SEGALANYA ATAS NAMA DEMOKRASI? SIAPA? 

LIM KIT SIANG DAN PENCACAI DAP PAKATAN HARAM YANG TELAH MEMBAWA KEPADA HURU HARA NEGARA INI. PEMIMPIN NEGARA CUBA MENYATUKAN RAKYAT TAPI DAP DAN SEKUTUNYA LAH YANG MENGHASUT KEBENCIAN! MEREKA ADALAH MUSANG BERBULU AYAM DAN SYAITAN YANG BERTOPENG MANUSIA! 

RAKYAT MALAYSIA DAH JADI KELAM KABUT BUKAN KERANA UMNO! RAKYAT MALAYSIA DAH JADI RESAH BUKAN KERANA UTUSAN TAPI KERANA LIM KIT SIANG, NIK AZIZ DAN ANWAR IBRAHIM!

No comments: