RAKAN PEJUANG

14 January 2011

KENAPA PERLU TAKUT??????

ANAK SUFI SANGAT TERKILAN BILA MEMBACA BERITA Ekoran aduan, azan masjid Kg Kerinchi diperlahan DALAM MALAYSIAKINI HARI INI. KERANA ADUAN BUNYI AZAN YANG KUAT WAKTU SUBUH, JAWATANKUASA MASJID TELAH MEMPERLAHANKAN BUNYI AZAN BERIKUTAN KEPUTUSAN YANG DIAMBIL SETELAH BERBINCANG DENGAN JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN.
MASJID INI MENJADI SASARAN KEBIADABAN SIPENGADU!
INILAH MASALAHNYA ORANG ISLAM DI MALAYSIA NI! SANGAT GENTAR PADA ORANG KAFIR! MENGAPA PERLU GENTAR? DAP SANGAT GENTAR PADA DAP. APAKAH UMNO JUGA GENTAR PADA MCA? ADAKAH KITA BERADA DI NEGARA CHINA SEKARANG INI? ADAKAH NEGARA INI ISRAEL? AMERIKA? ATAU NEGARA-NEGARA KAFIR YANG LAIN? KITA BERADA DI NEGARA YANG MAJORITI PENDUDUKNYA BERAGAMA ISLAM. ADAKAH KITA PERLU GENTAR PADA SUARA-SUARA SUMBANG YANG MEMPERSOALKAN AZAN?


KITA TELAH BANYAK BERALAH DENGAN MEREKA! KITA TIDAK PERNAH SURUH TUTUP KEDAI MAKAN CHINA YANG MENGGANTUNG DAGING BABI TEPI JALAN TEMPAT KITA LALU LALANG DI PEKAN/BANDAR, KITA TAK SURUH TUTUP KEDAI MAKANAN CHINA YANG BERBAU DENGAN MASAKAN BABI MEREKA BILA KITA LALU DI TEPI KEDAI! KITA TIDAK PERNAH BISING BILA TERHIDU BAU CHOLOK MEREKA DI KEDAI-KEDAI MEREKA! MALAHAN ADA YANG DIPACAK DI TEPI-TEPI JALAN. KITA TIDAK PERNAH BISING PUN MERCUN CHAP GO MEI YANG MELETUP HINGGA PAGI!


BIARLAH AZAN BERKUMANDANG DENGAN KUATNYA! PALING TIDAK AZAN INI AKAN MENUSUK DALAM JIWA ANAK-ANAK KITA UNTUK BANGUN SOLAT SUBUH. TERUTAMA DI KERINCHI TEMPAT JAJAHAN NURUL IZZAH. KERANA KURANG SIUMAN SI ANWAR BAPAK IZZAH NI MEMPERTAHANKAN DAP DAN MALU MENGAKU MELAYU, MAKA ORANG CHINA SUDAH MULA NAIK TOCANG.
JANGAN GENTAR MELAUNGKAN AZAN DENGAN KUAT!
DI PENANG TELAH LAMA LAPORAN DIBUAT BERHUBUNG AZAN TAPI PIHAK MASJID TIDAK MAHU MELAYAN KARENAH MUSUH-MUSUH ALLAH ITU. NAMUN DI KERINCHI, MENGAPA PERLU DIKELUARKAN ARAHAN MENGIKUT KEHENDAK KAFIR LAKNAT INI. INI BUKAN LAGI SOAL POLITIK, TAPI INI SOAL AGAMA! 


BILA UMAT ISLAM BERPECAH, ORANG KAFIR AKAN MUDAH MEROSAKKAN KITA! INGATLAH INI ADALAH PERMULAAN....

No comments: