RAKAN PEJUANG

09 June 2011

TAK PAYAH DAH LANGKAH MAYAT KARPAL....KARPAL YANG AKAN LANGKAH MAYAT TUTTTT....

SALAM...
NEGARA KEBAJIKAN PAS! KATA HADI AWANG, DALAM AL-QURAN TIDAK ADA NEGARA ISLAM. YANG ADA NEGARA KEBAJIKAN. KENAPA HADI AWANG TERGAMAK MENGASINGKAN NEGARA ISLAM DENGAN NEGARA KEBAJIKAN? KENAPA YA? ANAK SUFI SETUJU DENGAN RAKAN-RAKAN YANG MENGATAKAN HADI AWANG NI DAH CELARU. MENGALAMI KECELARUAN MENTAL! 

APAKAN TIDAK, SATU MASA DULU PUAK PAS NI HEBOH MARAH KAN UMNO. MARAH PULAK TU BUKAN CALANG-CALANG, SIAP KAFIRKAN LAGI UMNO NI KONONNYA TAK TAHU HUKUM ISLAM. NAK TAHU KENAPA? SEBAB PUAK PAS NI KATA UMNO MENGASINGKAN POLITIK DENGAN AGAMA! 


SEKARANG NI, BERKAT SEMBAHYANG HAJAT BANYAK SANGAT (BERDOA MUSNAHKAN UMAT ISLAM UMNO) KINI HAJI HADI SEBAGAI PRESIDEN YANG DAH DIBALIKKAN HATI NYA OLEH ALLAH SUPAYA MENGUCAPKAN KENYATAAN SEOLAH-OLAH NEGARA ISLAM DAN NEGARA KEBAJIKAN ITU BERBEZA! LAGI TERUK KAN? APAKAH BILA HADI AWANG NAK BERITAHU SIKAFIR KAWAN-KAWAN POLITIKNYA TU BAHAWA ISLAM INI TIDAK PENTINGKAN KEBAJIKAN? ADAKAH HADI AWANG NAK BERITAHU KAWAN-KAWAN KAFIR DIA DAN SELURUH ORANG KAFIR DI DUNIA NI BAHAWA ISLAM ITU TERASING DENGAN KEBAJIKAN?


PELIK BETUL LAH HADI AWANG NI! DARI DULU LAGI PELIKNYA! LEPAS TU BAGI PULAK KENYATAAN DALAM AL-QURAN TIDAK ADA SEBUT NEGARA ISLAM. NEGARA KEBAJIKAN ADA! BOLEH BERI AYAT MANA YANG KATA NEGARA KEBAJIKAN TU TUAN HAJI? 


NEGARA KEBAJIKAN.....NEGARA KEBAJIKAN....NEGARA KEBAJIKAN...NEGARA KEBAJIKAN....BILA SEBUT BANYAK KALI NI BUNYINYA MACAM BADAN KEBAJIKAN, RUMAH KEBAJIKAN, PUSAT KEBAJIKAN, JABATAN KEBAJIKAN DAN PELBAGAI KEBAJIKAN LAGI YANG MANA NEGARA MANA-MANA YANG TAK CUKUP MAKAN LEPAS NI BOLEH DATANG KE MALAYSIA MINTA DUIT, MINTA MAKAN SEBAB NEGARA NI KAN KE NEGARA KEBAJIKAN?


KESIAN...KESIAN...KESIAN....KESIAN....PAS! KEMARUK SUNGGUH NAK KE PUTRAJAYA! KEBULUR SUNGGUH NAK BERKUASA! SANGGUP TUKAR SLOGAN NEGARA ISLAM KEPADA NEGARA KEBAJIKAN! MEMANG BETUL KATA TUN, HAJAT KARPAL DAH TERCAPAI. JADI TAK PAYAHLAH LANGKAH MAYAT DIA SEBAB DIA YANG AKAN LANGKAH MAYAT...TUTTTT (SAMBUNG SENDIRI)!

2 comments:

Anonymous said...

Bukankah bila terbentuknya negara Islam maka ujudlah segala-gala kebajikan di dalamnya? Kenapa pula dari Negara Islam diubah pula kepada negara berkebajikan?

Sebelum PRU nanti akan lebih ramai ahli PAS yang akan meninggalkan perjuangan PAS, kecuali yang telah ber Bai'ah.

Anonymous said...

Kita pakat-pakat tengok sapa nak mati dulu, siapa yang akan langkah siapa.Adakah mereka-mereka ini akan mati pada hari Jumaat, Kalau mati hari jumaat alamatnya selamat lah.

Jangan disangka bahawa ada pelakun drama bersiri dalam TV pun mati hari Jumaat, ada penyanyi pun yang telah meninggal dunia pada hari Jumaat. Dan ada yang meninggal dunia di hadapan Kaabah semasa sembahayang.

Jangan disangka orang yang berserban sebesar bakul,tetapi mulut selalu menghina orang lain, memberi gelaran yang bukan-bukan kepada orang lain akan mendapat rahmat yang sebegitu.


Kta tengok antara mereka ini siapa yang akan memperolehi keistimewaan ini.

Siapa nak langkah siapa?