RAKAN PEJUANG

01 June 2011

NAMA BARU PAS - PARTI ANGKUH DAN SOMBONG!

SALAM...

RATA-RATA UMAT MELAYU ISLAM DI NEGARA INI MENGHARAPKAN AGAR PAS MENYAHUT SERUAN UMNO UNTUK BERSATU DEMI PERPADUAN UMMAH DAN KEPENTINGAN AGAMA ISLAM. SARANAN INI TELAH DIBUAT OLEH BEBERAPA NGO MELAYU ISLAM NAMUN SAYANGNYA DIPANDANG SINIS OLEH PAS YANG KINI  SANGAT BANGGA DENGAN HUBUNGAN MEREKA DENGAN PKR DAN DAP.


DALAM KOTAK PEMIKIRAN MEREKA, BILA UMNO MENGHULUR TANGAN PENYATUAN UMMAH, BERMAKNA UMNO DAH LEMAH, UMNO DAH HILANG TARING, UMNO DAH TAKUT, UMNO DAH TAK ADA MODAL, UMNO DAH TIDAK DITERIMA, UMNO DAH BERMACAM LAGI YANG NEGATIF! PELIK TAPI BENAR, MENGAPA ORANG YANG MENGAKU ISLAM SEJATI MALAH LEBIH ISLAM DARIPADA ORANG LAIN  (KECUALI YANG SEKONGKOL DENGAN MEREKA SAHAJA) SANGGUP MENGENEPIKAN PERPADUAN UMMAH SEBAGAIMANA YANG DISARANKAN OLEH ALLAH DAN RASULNYA HANYA KERANA BERPRASANGKA BURUK TERHADAP SAUDARA MEREKA SENDIRI!


BONGKAK PENGANUT PAS NI KAN? ANGKUH SUNGGUH MEREKA BUKAN? SOMBONG BUKAN KEPALANG! MEREKA FIKIR SEKARANG INI MEREKA SUDAH CUKUP KUAT BERSAMA DENGAN DAP DAN PKR. MALANGNYA UMAT ISLAM SEBEGINI! MEREKA TIDAK SEDAR MEREKA HANYA MENJADI UMPAN ENAK DAPPIG CELAKA UNTUK MENGUASAI PENTADBIRAN NEGARA!


KERANA KEANGKUHAN INI JUGA, MEREKA MENGHINA UMNO SEHINANYA DAN MENYINDIR SEPUASNYA NIAT UMAT ISLAM UMNO INI UNTUK BERSATU DEMI KEPENTINGAN UMMAH. ISLAM TELAH SEMAKIN PARAH KERANA BONGKAKNYA PAS! ISLAM SEMAKIN GOYAH KERANA ANGKUHNYA PAS! ISLAM DAH SEMAKIN DIPERLEKEHKAN KERANA KEDUNGUAN PAS GAGAL MENILAI MANA KACA DAN MANA PERMATA!


JIWA PAS DAH SEMAKIN DIKOTORI OLEH DUNIAWI! JIWA MEREKA DAH SEMAKIN JAUH DARIPADA LANDASAN KEBENARAN YANG DIGARISKAN OLEH ISLAM. CACI MAKI MENJADI MAINAN BIBIR MEREKA. 


KEPADA ULAMA TERSOHOR YANG MASIH KUKUH PRINSIP PERJUANGANNYA IAITU DATO HARUN DIN, KELUARLAH DARI PAS. PAS BUKAN LAGI WADAH PERJUANGAN ISLAM YANG TERBAIK. KEPADA AHLI PAS YANG MASIH SAYANGKAN AGAMA DAN BANGSA, KELUAR LAH DARI PAS! MARI BERSAMA DS NAJIB DAN UMNO UNTUK MEMPERKASAKAN AGAMA DAN BANGSA KITA! AGAR KITA TIDAK MUDAH DILEKEHKAN OLEH ORANG KAFIR.


 PAS KINI HANYALAH ALAT. ALAT UNTUK NAFSU YANG RAKUS UNTUK BERKUASA! 


SEDUTAN DARI HARAMKAH  Isnin, 30 Mei 2011

Umno Tawar Jawatan Menteri Pada Tok Guru Nik Aziz ?

Usaha memujuk PAS bekerjasama dengan Umno dilihat berterusan apabila Datuk Nik Aziz Nik Mat mendakwa beliau didatangi wakil Umno sebanyak lima kali untuk tujuan itu dalam masa terdekat.

Menurut ahli parlimen Pasir Puteh Muhammad Husain, Nik Aziz mendedahkan perkara itu ketika bertemu dengan anak-anak Kelantan di Lembah Klang di Dengkil petang semalam.

"Ya, betul, beliau sebut (ada) lima kali pertemuan. Ia berlaku dalam masa terdekat, (ia) mengenai isu kerjasama PAS dengan Umno," katanya yang hadir dalam majlis di dewan orang ramai di situ.

Menteri besar Kelantan itu bagaimanapun didakwa tidak memperincikan individu itu sebaliknya hanya menyebutnya sebagai "berpangkat datuk" dan "pesara kerajaan".

Muhammad juga berkata, Nik Aziz ada memberitahu, PAS ditawarkan tiga jawatan menteri sekiranya membentuk kerajaan perpaduan dengan parti Islam itu.

Bagaimanapun menurut Muhammad, Nik Aziz menolak mentah-mentah pujukan itu kerana PAS sudah membuat perjanjian dengan DAP dan PKR.

Muhamad juga menjelaskan, mursyidul am PAS itu memberitahu, usaha itu berlaku sejak April lalu apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kembali menjaja isu kerjasama kedua-dua parti Melayu itu.

Difahamkan, majlis itu dihadiri kira-kira 500 orang. Turut serta Setiausa Agung PKR Saifuddin Nasution dan dua anggota parlimen, termasuk Abdul Aziz Abdul Kadir (Ketereh), Abdullah Sani (Kuala Langat).

Sementara itu, beberapa pihak yang hadir dalam majlis minum petang itu mengesahkan ucapan Nik Aziz itu dan ada daripada mereka yang difahamkan terkejut dengan pendedahan itu.

1 comment:

Anonymous said...

Tawar menteri apa ke benda..umur dah lanjut otak pun dah tak jalan dah, kalau mahu negara ini menjadi mundur kebelakang lantik lah pemimpin pemimpin PAS menjadi menteri,tengok lah negeri yang di perintah oleh PAS, keja dok perhabis duit kerajaan BN tinggal dahulu saja, Depa bukan pandai nak pi cari pelabur asing untuk mai melabur di negeri depa.