RAKAN PEJUANG

25 June 2011

SEKADAR BERTANYA....BENARKAH PUTRA PUTRI DAN PEMUDA UMNO KITA INI MACAM MONYET DAN KONGKANG?

SALAM....

BLOG PEMBANGKANG MEMPERLEKEHKAN PUTRA PUTERI DAN PEMUDA UMNO. MEREKA DIUMPAMAKAN SEPERTI KERA DAN MONYET OLEH PUAK PEMBANGKANG HARAMJADAH NI. ADAKAH INI SELAYAKNYA UNTUK PUTRA PUTRI DAN PEMUDA UMNO? BENARKAH APA YANG DIEJEK DAN PERLEKEH OLEH PEMBANGKANG TERHADAP PEMUDA DAN PEMUDI HARAPAN UMNO INI? 
BENARKAH PUTRA PUTRI UMNO HANYALAH UMPAMA ANAK MONYET YANG TERKINJA-KINJA KE SANA SINI TANPA ILMU, TANPA AMAL DAN TANPA TAQWA? BENARKAH PUTRA PUTRI UMNO INI IBARAT ANAK MONYET YANG SUKA DISUSUKAN TANPA MAHU BERUSAHA MENCARI MAKAN SENDIRI? BENARKAH PUTRA PUTRI UMNO INI DARI DULU (SEJAK PENTADBIRAN PAK LAH HINGGA KINI) MERUPAKAN NADI YANG SEMAKIN LEMAH DENYUTNYA DI JIWA UMNO?
BENARKAH PEMUDA UMNO IBARAT KONGKANG ATAU KING KONG YANG MERASAKAN DIRI MEREKA CUKUP HEBAT DAN GAGAH HINGGA BERANI MELAWAN UNDANG-UNDANG DAN PERATURAN? BENARKAH PEMUDA UMNO INI IBARAT KONGKANG YANG MENAKUTKAN TAPI KURANG AKAL DALAM MENGAMBIL PERTIMBANGAN? BENARKAH PEMUDA UMNO LAYAK DIGELAR KONGKANG ATAU KING KONG YANG HANYA TAHU MENDABIK DADA KONON MEREKA LAH HEBAT, PADAHAL OTAK KOSONG DAN KONTANG JIWA. MEREKA HANYA TAHU MENGHIMPIT DAN MENUMPANG UMPAMA TUMBUHAN PARASIT? 
BENARKAH APA YANG DIGAMBARKAN OLEH PEMBANGKANG INI PADA KALIAN WAHAI PUTRA, PUTRI DAN PEMUDA UMNO SEMUA? 


ANAK SUFI TIDAK MAHU MENGIYAKANNYA TETAPI TIDAK JUGA MENAFIKANNYA. BUKAN KERANA ANAK SUFI BENCI PADA MEREKA. TIDAK BENAR SAMA SEKALI. TAPI ANAK SUFI DAPAT MERASAKAN DENYUTAN PERJUANGAN MEREKA YANG TIDAK SEHEBAT DEGUPAN JANTUNG ANAK MUDA PEMBANGKANG. 


LIHAT SAHAJA ANAK MUDA PEMBANGKANG, JIWA MEREKA YANG MUDA ITU MUDAH BENAR DIBAKAR OLEH API HASUTAN PEMIMPINNYA. WALAU PUN PEMIKIRAN MEREKA  JUGA SANGAT LEMAH DALAM MENILAI PERLAKUAN MANUSIA MUNAFIQ, JUGA TERLALU NAIF UNTUK MELIHAT PERBUATAN KHIANAT NUAR BRAHIM TAPI MEREKA ADA SEMANGAT JUANG YANG TINGGI. BLOG DAN FB MEREKA DIPENUHI DENGAN PERJUANGAN UNTUK MENEGAKKAN IDEOLOGI POLITIK MEREKA. KERANA ASOBIYAH YANG MENEBAL INI, MEREKA TUTUP TELINGA DAN MULUT MEREKA UNTUK MENERIMA KENYATAAN BAHAWA PEMIMPIN MEREKA KINI BERGELUMANG NAJIS BABI. WALAU BUKTI DI DEPAN MATA TAPI SEMANGAT MEREKA MENJADIKAN MEREKA BUTA MENILAINYA. 


MALANGNYA TIDAK PADA PUTRA PUTRI DAN PEMUDA UMNO. MEREKA TETAP RASA SELAMAT. JIWA PATRIOTIK MEREKA KONTANG. SEMANGAT JUANG MEREKA SANGAT RAPUH. KERANA ITULAH KEBANYAKAN BLOG DAN FACEBOOK MEREKA HANYA ADA GAMBAR-GAMBAR KESERONOKAN (SYOK SENDIRI). BILA DIACAH DAN DITUJAH PEMBANGKANG MEREKA LARI LINTANG PUKANG DARI MEDAN PERTEMPURAN MAYA.


KESIAN DS NAJIB. ANAK SUFI YAKIN RAMAI RAKYAT MELIHAT KESUNGGUHAN DS NAJIB MEMBANGUNKAN EKONOMI NEGARA. BELIAU SENTIASA SIBUK UNTUK MENCARI PELUANG PELABURAN DAN DALAM MASA YANG SAMA, TURUT MENONTON BOLA, TURUT MELAWAT KAMPUNG, TURUT BERADA DI MAJLIS RASMI. UNTUK APA? DEMI PEWARIS INI. DEMI PUTRA PUTRI DAN PEMUDA NYA YANG TENGGELAM TIMBUL DALAM KEMEWAHAN DAN SELESA DALAM ZON MEREKA. 


ADAKAH BENAR DAKWAAN PEMBANGKANG....APA KATA ANDA ANAK MUDA UMNO?

1 comment:

gun said...

tentulah ada kebenaranya cuma sekarang ni kuranglah sikit sebab dah ramai bloger2 yg lahir dgn perjuangan yg lebih suci.