RAKAN PEJUANG

21 June 2011

APA KATA KITA TENGOK SAJA SEJAUHMANA BERSIHNYA PERHIMPUNAN BERSIH PEMBANGKANG!

SALAM...
APA GUNANYA PERHIMPUNAN BERSIH NI HA? UNTUK APA AMBIGA DAN NUAR NAK MENGUMPUL RAMAI RAKYAT NEGARA NI UNTUK BERDEMONSTRASI? HANYA KERANA NAK MINTA SUPAYA SPR MENJALANKAN PILIHANRAYA YANG BERSIH DAN ADIL? ITU SAJA? MANA BUKTI YANG KATA SPR TAK ADIL? 


ANAK SUFI MENCADANGKAN KEPADA  PERKASA, PEMUDA UMNO ATAU SESIAPA SAHAJA YANG MENGHALANG BERSIH INI, AGAR STAND BY SAHAJA SEWAKTU DEMONSTRASI TERSEBUT DIJALANKAN. BIARLAH MEREKA BERDEMONSTRASI YANG KONONNYA DEMONSTRASI INI NAK DIJALANKAN DENGAN AMAN. 


KITA TENGOK. BENARKAH AMAN? KITA RAKAMKAN SETIAP PERBUATAN MEREKA. BARU KITA TAHU NIAT MEREKA. KITA TENGOK SEJAUH MANA PERANCANGAN MEREKA. SESUNGGUHNYA PERANCANGAN ALLAH LEBIH HEBAT LAGI. 


MENGAPA ANAK SUFI KATAKAN DEMIKIAN? INI KERANA ANAK SUFI RASAKAN PERHIMPUNAN BERSIH INI BUKAN UNTUK RAKYAT. TAPI IA ADALAH UNTUK KEPENTINGAN POLITIK. RAKYAT TAK PERNAH SUSAH PUN DENGAN SPR SEBELUM NI. RAKYAT TAK PERNAH GUSAR PUN BILA BERLAKU PILIHANRAYA. 


YANG GUSAR, YANG BERKEPENTINGAN ADALAH PUAK PEMBANGKANG DAN AHLI POLITIK. MEREKALAH YANG GUSAR, DAN MEREKALAH YANG BERUNTUNG SEBENARNYA. KEPENTINGAN MEREKA ADALAH KEPENTINGAN UNTUK DIRI MEREKA SAHAJA. NAMPAK SANGAT RAKYAT YANG SERING DIJADIKAN KAMBING HITAM OLEH PEMBANGKANG. MEREKA LAH YANG BANYAK MENYUSAHKAN HIDUP RAKYAT.


FIKIRLAH SECARA RASIONAL. AMBIGA PEGUAM YANG PERNAH MEMPERTAHANKAN LINA JOY DAN MENDESAK KERAJAAN MENERIMA AGAMA BARU LINA JOY UNTUK DILETAKKAN DI DALAM KAD PENGENALAN. IA BERUSAHA UNTUK MENCETUSKAN SATU FENOMENA BARU IAITU UMAT ISLAM DIBENARKAN MURTAD DAN MASUK AGAMA LAIN SECARA RASMINYA. 


AMBIGA INI LAH KINI MENJADI SANJUNGAN DAN DIPERTAHANKAN OLEH PAS YANG KINI DIKUASAI OLEH GOLONGAN BUKAN ULAMAK. 


ANAK SUFI RASA ELOKLAH KITA BERSEDIA DI ATAS SEGALA PROVOKASI PEMBANGKANG TAPI JANGAN PULA KITA MENJADI PENCETUS PROVOKASI TERSEBUT. KEKALKAN IMEJ KITA YANG BERJUANG UNTUK AGAMA, BANGSA DAN NEGARA. BUKAN KERANA POLITIK KOTOR PEMBANGKANG YANG SEMAKIN HARI SEMAKIN GANAS MENUJU KE PUTRAJAYA!

2 comments:

Wake UP! said...

Salam. Takkan apa-apa yang dianjurkan peliwat itu bersih?

weWantPeace said...

betul betul dan betul.. perhimpunan Haram tu kepentingan individu semata-mata. takada pentingnya untuk rakyat Malaysia. tolong review blog saya di http://www.cintanet.org/pain/blog/perhimpunan-bersih-tu-apa/