RAKAN PEJUANG

03 June 2011

HADI AWANG SAMA GAK MACAM AZIZAH! PATUNG JE DALAM PARTI!

 SALAM...

 ANAK SUFI UCAPKAN TAHNIAH LAH KEPADA HADI AWANG KERANA MENANG TANPA BERTANDING. SEMASA HEBOH KERAJAAN PERPADUAN UMNO PAS SEBELUM NI, HADI AWANG TELAH MEMBERIKAN TINDAK BALAS POSITIF MENGENAI CADANGAN INI. TAPI DISEBABKAN HADI AWANG NI PRESIDEN YANG SAMA TARAF MACAM WAN AZIZAH JUGAK HANYA TUNGGUL JE SEDANGKAN YANG MEMBUAT KEPUTUSAN ADALAH ORANG LAIN, MAKA NADA NYA TURUT BERUBAH SEIRING AMARAN DAN SERGAHAN TUAN PAS YANG DISANJUNG.


NADA SUMBANG ITU TERUS KEDENGARAN DALAM UCAPTAMA MUKTAMAR PAS BARU-BARU NI. HADI AWANG SEOLAH TERPAKSA MELAGUKAN BICARA SEIRING DENGAN KEHENDAK SAHABAT YANG DICINTAI IAITU PKR DAN DAP. 


DALAM PANJANG LEBAR UCAPAN HADI AWANG NI, ANAK SUFI TERTARIK DENGAN KESOPANAN DAN KESUSILAAN HADI MENERUSKAN LEGASI DAP MEMBURUKKAN UMAT ISLAM UMNO ITU SENDIRI.

“Kemurnian politik telah dicemari oleh tindakan jijik menerusi rasuah politik wang, fitnah, sikap perkauman sempit, pembohongan, dan segala macam perkara kotor yang memalukan anak-anak yang menjadi penonton di sekeliling kita,” kata Abdul Hadi sambil menegaskan bahawa Umno Barisan Nasional tidak boleh diharap untuk membersihkan budaya politik yang dikotorkan oleh tangan mereka sendiri.
JIKA DIPERHATIKAN BAIK-BAIK DALAM UCAPAN INI, TERSELIT AYAT YANG BERBUNYI SIKAP PERKAUMAN YANG SEMPIT.....DALAM KONTEKS SIKAP PERKAUMAN NI, ANAK SUFI NAK TANYA PADA ORANG PAS, KALAU DENGAN ORANG KAFIR LAKNAT MACAM GUAN ENG DAN KIT SIANG TU MEREKA SANGGUP PELUK, TAPI KENAPA BILA DENGAN UMAT ISLAM SENDIRI MEREKA PERLU PILIH KASIH? 
PERNAH TAK SAUDARA BERTEMU DENGAN KELOMPOK KARIAH PAS YANG TERLALU TAKSUB PADA KELOMPOK MEREKA SAJA? KALAU BERSOLAT, IMAM MESTI ORANG PAS, KALAU KENDURI DATANG DAN TOLONG UNTUK ORANG PAS SAJA. 


JIKA MEREKA BUAT KENDURI PUN, MEREKA AKAN UTAMAKAN KELOMPOK MEREKA DULU BARULAH ORANG LAIN. ANAK SUFI TAK SUKA BERBOHONG SEBAB BERBOHONG ITU TERMASUK GOLONGAN MUNAFIQUN. 


APA YANG ANAK SUFI NAK KATAKAN ADALAH SIKAP ORANG PAS YANG SUKA BERPUAK YANG SANGAT TINGGI SEMANGAT ASSABIYAH MEREKA. JADI, SIAPA SEBENARNYA YANG SUKA BERPUAK NI? ORANG UMNO AKAN TERIMA SIAPA SAHAJA SEBAGAI TETAMU TAPI ORANG PAS TETAMU AHLUL PAS AKAN DIBERI LEBIH LAYANAN. JADI, TUAN HAJI HADI AWANG, RELEVAN KE UCAPAN TUAN BERKAITAN DENGAN PERKAUMAN TU?????

1 comment:

Anonymous said...

Lim Kit Siang dah peluk Islang. Kalau dia peluk Nik.. pulak maka dia peluk Isle... Dia tak kan peluk Islam lah.. kecuali Allah memberi petunjuk kepadanya.