RAKAN PEJUANG

15 June 2011

BUKTI PAS MENIPU! SILA BACA! BACA! PAS PENIPU! HARAMKAH HARAMJADAH!

SALAM...
NAK TAHU APA YANG PAS TIPU? JOM TENGOK APA YANG DITIPU OLEH HARAMKAH INI......

PAS MENIPU LAGI! KALI INI BERKAITAN DENGAN RANG UNDANG-UNDANG (LARANGAN) KUMPULAN WANG KUTU (PINDAAN) 2011 YANG TELAH DIBENTANGKAN OLEH DS ISMAIL SABRI DI PARLIMEN KELMARIN.

SAHABAT KITA RBF TELAH BERKESEMPATAN BERADA DI PARLIMEN KETIKA PEMBENTANGAN RANG UNDANG-UNDANG INI DIBUAT KALI KE-2. MENURUT RBF, MENTERI TELAH MAKLUMKAN BAHAWA RANG UNDANG-UNDANG INI TIDAK TERMASUK KUTU KAMPUNG ATAU KUTU KUMPUL DUIT YANG SELALU DILAKUKAN OLEH KEBANYAKAN ANTARA KITA. YANG TERLIBAT DALAM KUTU INI ADALAH PENGGUBALAN WANG HARAM YANG MENDATANGKAN KEUNTUNGAN KEPADA SATU PIHAK SAHAJA.

MALANGNYA YB PAS YANG BERADA DALAM DEWAN TU, MACAM TAK FAHAM BAHASA. MEREKA TAK FOKUS PUN DALAM PEMBENTANGAN TERSEBUT TAPI NAK JUGA MENCELAH BERTANYA TENTANG PENGLIBATAN ORANG KAMPUNG DALAM RANG UNDANG-UNDANG TERSEBUT. MENTERI SEKALI LAGI MENYEBUT TENTANG HAL ITU.

TAPI BILA MASUK HARAMKAH HARAMJADAH, BERITA SUDAH BERUBAH. AKHIRNYA, MEREKA YANG MENDAPAT NAMA KONONNYA KERANA MEREKALAH MAKA PERMAINAN KUTU ORANG KAMPUNG DIKECUALIKAN DARIPADA RANG UNDANG TERSEBUT. MALAHAN MEREKA KONONNYA SIAP BAGI AMARAN LAGI PADA MENTERI AGAR TIDAK MELIBATKAN ORANG KAMPUNG YANG BERMAIN KUTU KUMPUL DUIT SECARA BERKUMPULAN TU. 

HAMPAS BETUL PAS NI. PENIPU! MEMANG DASAR PENIPU! HAKIKATNYA, MENTERI TELAH MENGAMBIL KIRA PERKARA ITU TERLEBIH DAHULU DEMI KEPENTINGAN ORANG-ORANG KAMPUNG. MALANGNYA PAS YANG SUKA MENIPU BOLEH DIIBARATKAN SEPERTI SAPI YANG MENDAPAT NAMA ATAS PERJUANGAN ORANG LAIN!

PAS DAH SEMAKIN HILANG ARAH TUJU!

1 comment:

ANAK JAWA ANAK MALAYSIA said...

cirit betol la pas haramjadah ni !!!! konon nak tunjuk hero, tapi hero taik kucing !!!!

wahai orang kampung, PAS kaut untung daripada BN !!! PAS tak berani nak kaut untung daripada DAP !!!!

itulah BACULnya PAS !!! Bukan HERO !!!