RAKAN PEJUANG

18 June 2011

BERSIH 2 HANYALAH ALAT MEMPERKOSA JIWA RAKYAT MALAYSIA!

SALAM....

PUAK PAS SANGAT TERUJA DAN TERUS MENERUS MENGGUNAKAN CERAMAH USTAZ ZAHARUDDIN YANG MENGHALALKAN DEMONSTRASI ATAS TIKET DEMOKRASI. 

KENYATAAN USTAZ ZAHARUDDIN YANG DISIARKAN DALAM TANYALAH USTAZ TV 9 TELAH DIGUNAKAN SEBAIKNYA OLEH BLOGGER PAS UNTUK MENGAJAK SEBERAPA RAMAI RAKYAT MALAYSIA MENYERTAI PERHIMPUNAN HARAM MEREKA PADA BULAN JULAI NANTI.

ANAK SUFI TIDAK MEMBANTAH ATAU MARAH PADA USTAZ TERSEBUT SEBAB USTAZ HANYA BERCAKAP YANG BENAR. DEMONSTRASI TIDAK SALAH. NAMUN IA PERLU MEMENUHI 2 SYARAT UTAMA IAITU:

1.         PERBINCANGAN PERLU DIBUAT TERLEBIH DAHULU DENGAN PIHAK PEMERINTAH BERKAITAN PERKARA TERSEBUT. SEKIRANYA GAGAL ATAU TIDAK MENDAPAT LAYANAN MAKA DEMONSTRASI BOLEH DIJALANKAN.

2.       DEMONSTRASI PERLU DIBUAT SECARA AMAN DAN TIDAK BERLAKU KEJADIAN YANG BOLEH MEMBAWA KEPADA GANGGUAN KETENTERAMAN AWAM.

PERSOALANNYA,

1)      MENGAPAKAH PIHAK PEMBANGKANG TIDAK MENGGUNAKAN SALURAN YANG BETUL UNTUK MENGATAKAN BANTAHAN MEREKA? MENURUT SPR, PEMBANGKANG TELAH DIBERI MASA YANG CUKUP LAMA UNTUK BERBINCANG DENGAN SPR SEKIRANYA ADA RASA TIDAK PUAS HATI.  MALANGNYA PUAK PEMBANGKANG LEBIH SUKA BERDEMONSTRASI UNTUK KEPENTINGAN PIHAK TERTENTU.

2)      ADAKAH PUAK PEMBANGKANG MAMPU UNTUK MEMBERI JAMINAN BAHAWA PERHIMPUNAN MEREKA INI DILAKUKAN SECARA AMAN? BAGAIMANA JIKA ADA DIANTARA MEREKA YANG AKAN MELAKUKAN PROVOKASI TERANCANG BAGI MAKSUD MENGHASUT DAN MENGAPIKAN RAKYAT?

3)      APAKAH BUKTI PEMBANGKANG MENUDUH SPR TIDAK BERSIH DALAM MELAKSANAKAN PILIHANRAYA DI NEGARA INI? JIKA SPR TIDAK BERSIH, 5 NEGERI TIDAK AKAN JATUH KE TANGAN PEMBANGKANG DALAM PRU 12 YANG LALU.

4)      MENGAPAKAH PEMBANGKANG TIDAK MOHON PERMIT DARIPADA PIHAK POLIS DAN SENGAJA NAK MEMPROVOK POLIS UNTUK BERTINDAK KE ATAS MEREKA? JIKA PERHIMPUNAN TERSEBUT BERSTATUS HARAM, MAKA PIHAK POLIS PERLU MENGAMBIL LANGKAH YANG SESUAI UNTUK MENYEKAT DEMONSTRASI TERSEBUT. JIKA GUAN ENG MEMERINTAH SEKALIPUN, APAKAH DIA AKAN MEMBENARKAN PERKARA INI BERLAKU? JAWAPANNYA TENTU TIDAK!

HAKIKATNYA:
1.       PUAK PEMBANGKANG SENGAJA MENJADIKAN RAKYAT YANG MENYERTAI BERSIH NANTI SEBAGAI KAMBING HITAM UNTUK KEPENTINGAN POLITIK MEREKA DAN JUGA UNTUK MENYELAMATKAN NUAR BRAHIM YANG KINI DIDAPATI BERSALAH DALAM PERTUDUHAN LIWAT (KALAU TAK BERSALAH TAK KAN DIMINTA BELA DIRI)

2.       PUAK PEMBANGKANG SENGAJA MAHU MENCABAR PIHAK POLIS. JIKA POLIS BERTINDAK, MEREKA AKAN MENGGUNAKAN KEADAAN TERSEBUT UNTUK MENGKUCAR KACIRKAN KEADAAN.

3.       PERHIMPUNAN BERSIH INI ADALAH UNTUK MENDESAK SPR MENJALANKAN PILIHANRAYA DENGAN ADIL DAN BERSIH. APA MAKNANYA? MENGAPA PERLU DIADAKAN DEMONSTRASI BESAR-BESAR HANYA UNTUK ITU? SEDANGKAN MEREKA SENDIRI TIDAK PERNAH MENUNJUKKAN BUKTI BAHAWA SPR TIDAK BERLAKU ADIL ATAU WUJUD PENYELEWENGAN DALAM SPR. PERLU KAH MEREKA MENGADAKAN DEMONSTRASI BERSIH INI SEDANGKAN MEREKA TIDAK ADA ISU ATAU PERTUDUHAN KONKRIT PUN TERHADAP PELAKSANAAN SPR?

4.       PERHIMPUNAN BERSIH INI DIADAKAN UNTUK DIJADIKAN MEDAN UJIAN MEREKA MENGUJI BERAPA RAMAI PENYOKONG YANG BERSAMA PAKATAN HARAM. UNTUK ITU, RAKYAT MENJADI BAHAN UJIAN DAN KAJIAN.

PERHIMPUNAN BERSIH ADALAH MERUPAKAN ALAT UNTUK PEMBANGKANG UNTUK MERAIH SOKONGAN. MEREKA TIDAK PERLU MENGADAKAN DEMONSTRASI PUN. IA ADALAH ALAT AMPUH UNTUK MEREKA MERUNTUHKAN KREDIBILIT KERAJAAN DAN MEROSAKKAN IMEJ NEGARA. BILA INI BERLAKU, IA AKAN MEMBERI IMPLIKASI NEGATIF PADA NEGARA DAN EKONOMI KITA.

KENYATAAN USTAZ ZAHARUDDIN TAK SALAH. YANG SALAH ADALAH KEDUNGUAN PEMBANGKANG DALAM MENILAI DAN MENTAFSIR MAKNA DAN KENYATAAN USTAZ DALAM KONTEKS YANG SEBENAR. JADI, FIKIRLAH 1000 KALI SEBELUM MENYERTAINYA! ANDA HANYALAH BARUA UNTUK MEREKA MENGUMPUL HARTA DAN MEMECAH BELAHKAN KITA BILA MEREKA MENDAPAT KUASA KELAK.No comments: