RAKAN PEJUANG

13 June 2011

KEKALKAN SAHAJA MEREKA SEBAGAI PEMBANGKANG! ITU YANG TERBAIK! KENAPA? SILA BACA!

SALAM...


SEBELUM NI, AS TELAH MENULIS ENTRI MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA KEPIMPINAN DS NAJIB KERANA TELAH MENGEKALKAN HARGA PETROL RON 95 DAN GAS. 


DALAM KESYUKURAN KITA KERANA KERAJAAN TIDAK MENAIKKAN HARGA MINYAK, PUAK PEMBANGKANG MENGAMBIL PELUANG MENDABIK DADA KONONNYA KERANA TEKANAN MEREKA LAH YANG MEMBUATKAN KERAJAAN TIDAK MENAIKKAN HARGA MINYAK. 


ANAK SUFI MELIHAT SITUASI NI DALAM DUA PANDANGAN.

PERTAMA, PEMBANGKANG DI MALAYSIA NI MEMANG PEMBANGKANG YANG MELINGKUPKAN NEGARA DAN SUKA MELIHAT KITA RAKYAT MALAYSIA NI MENDERITA. SEBAB APA? SEBAB MEREKA BOLEH JADI WIRA KONONNYA PENYELAMAT KITA. PADA HAL NYA YANG MEMBUATKAN KITA MENDERITA ADALAH KARENAH MEREKA YANG MEMANG TIDAK PERNAH TAHU BERSYUKUR LANGSUNG. BANYAK KEBAIKAN YANG DIBUAT OLEH KERAJAAN, TAPI KERANA MEMANG DASARNYA MEREKA INI  SUKA MEMBANGKANG DAN SUKA MENCARI SALAH KEPIMPINAN NEGARA MAKA PEMBANGKANG KONGKANG NI  PUTAR LAH BAHAWA KERAJAAN TAKUT KEPADA MEREKA. 


KEDUA, PEMBANGKANG KONGKANG DI MALAYSIA NI SUKA MENGUSULKAN SESUATU YANG MEMANG DAH LAMA KERAJAAN BUAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA. KALAU ADA MASA NANTI ANAK SUFI AKAN BAWAKAN MANIFESTO DAP PADA PILIHANRAYA 2008 DULU DI MANA APA YANG DITULIS DAN DIUSULKAN TELAH PUN DILAKSANAKAN OLEH KERAJAAN. 


OLEH KERANA KEWUJUDAN PEMBANGKANG NI ADALAH UNTUK CHECK AND BALANCE DALAM SESEBUAH NEGARA, ELOKLAH MEREKA INI DIKEKALKAN SEBAGAI PEMBANGKANG SAHAJA DI NEGARA KITA NI. NAK BAGI MEREKA MEMERINTAH, TAK NAMPAK PUN PEMBAHARUAN ATAU KEBIJAKSANAAN MEREKA SELAIN DARIPADA MEMUSNAHKAN APA YANG TELAH DIBINA OLEH KERAJAAN, MEROBOHKAN RUMAH ORANG MELAYU DAN MEMECAHBELAHKAN KAUM. 


YANG ANAK SUFI NAMPAK ADALAH MEREKA INI MEMANG PAKAR DALAM MEMBANGKANG DAN MENDESAK. JADI, ADA LOGIKNYA JUGA JIKA KITA KEKALKAN MEREKA INI SEBAGAI PEMBANGKANG SAHAJA!

1 comment:

Penditakainsingkat said...

Salam AS,

Prinsip politik pegangan pembangkang mudah sahaja...semua yang baik yg dilakukan oleh kerajaan adalah hasil dari tekanan mereka...

semua yang tak baik yang mereka lakukan adalah konspirasi UMNO, Najib, Rosmah, Polis, Peguam negara, Mahkamah dan BN.

Rakyat dah kenal mereka ni...biarkan jadi pembangkang sahaja kerana hanya layak jadi pembangkang kelas kasta rendah di negara ini.