RAKAN PEJUANG

17 June 2011

RAYUAN...KEMBALILAH USTAZ....MEREKA HANYA MEMPERGUNAKAN USTAZ!

SALAM...

SAYANG SERIBU KALI SAYANG....DULU WAJAH-WAJAH INI MENCERIAKAN HAL EHWAL PERDANA. DULU WAJAH-WAJAH INI DI BERI TEMPAT BERDAKWAH TANPA SEMPADAN. RAMAI YANG TERTARIK DENGAN DAKWAH WAJAH-WAJAH INI. TAPI, WAJAH-WAJAH INI TELAH MENARIK DIRI DARIPADA LESEN DAKWAH YANG DIBERI KERAJAAN KERANA INGIN BERJUANG DENGAN CARA SENDIRI.

WAJAH-WAJAH INI SANGAT TERTARIK DENGAN KELUNAKAN SUARA DAN KEINDAHAN BICARA PEMIMPIN POLITIK PAS NIK AZIZ TENTANG NEGARA ISLAM DAN SISTEM HUDUD. ATAS KEYAKINAN YANG SANGAT TINGGI BAHAWA PERJUANGAN MEREKA AKAN BERJAYA, MEREKA TERUS BERGELUMANG DALAM POLITIK PICISAN PAS. 

SETELAH PAS BERSAHABAT BAIK DENGAN DAP DAN PKR, WAJAH-WAJAH INI TURUT BERSAMA MELETAKKAN HARAPAN. WALAUPUN WAJAH-WAJAH INI SEDAR, PERKAHWINAN HARAM PAS DENGAN DAP TELAH MEMECAHKAN TERUS UMAT ISLAM. NAMUN, ATAS BAIAH DAN SEMANGAT ASSOBIYAH YANG MENDALAM TERHADAP PAS, TIDAK MEREKA HIRAUKAN. 

KINI...WAJAH-WAJAH INI SUDAH TIDAK DI PERLUKAN LAGI. WAJAH-WAJAH INI KIAN LAMA KIAN DISINGKIRKAN DARIPADA BAHTERA PAS. HALUAN PAS SUDAH TIDAK MENUJU KE ARAH NEGARA ISLAM DAN SISTEM HUDUD LAGI. HALUAN PAS SUDAH BERUBAH MENGIKUT CITA RASA TUAN BARU MEREKA KIT SIANG, GUAN ENG DAN NUAR BRAHIM. 

KINI PAS TERUS DINAKHODAI GOLONGAN ANWARINAS DAN KELUARGA LIM MENYEBABKAN WAJAH-WAJAH INI KIAN PUDAR DAN SUARA MEREKA SEMAKIN TENGGELAM. PERJUANGAN MEREKA SEMAKIN MENAMPAKKAN KEGAGALAN. MEREKA HANYA DIPERMAINKAN DAN DIPERGUNAKAN UNTUK MENDAPAT SOKONGAN UMAT ISLAM.

NAMUN, WAJAH-WAJAH INI TETAP KAMI RINDUI UNTUK BERDAKWAH DI KACA TV. KEHEBATAN MEREKA TIDAK DAPAT DITANDINGI. WAJAH-WAJAH INI TETAP KAMI NANTI. KEPULANGAN MEREKA MERANCAKKAN SIARAN HAL EHWAL ISLAM, AL-KULLIYAH, TANYA USTAZ DAN BEBERAPA SIRI AGAMA DI TELEVISYEN MENJADI HARAPAN KAMI. 

DATO HARUN DIN, USTAZ TUAN IBRAHIM TUAN MAN, USTAZ ISMAIL KAMUS, USTAZ TAIB AZAMUDDIN MOHD TAIB DAN USTAZ HASSAN ALI, KELUARLAH DARI KEPOMPONG PAS. PAS SUDAH TIDAK ADA JATI DIRI LAGI. PAS ADALAH BALACI DAP! BEBASKAN DARI CENGKAMAN POLITIK KOTOR MEREKA. JADILAH PENDAKWAH BEBAS TANPA POLITIK. BANTULAH UMAT ISLAM YANG KIAN BERPECAH INI. BERSATULAH BERSAMA ULAMA YANG ADA SEPERTI DS HARUSSANI,  DAN ULAMA YANG LAIN (BUKAN ULARMAK PAS) UNTUK MEMBANGUNKAN KEMBALI MARUAH ISLAM YANG KIAN TERCEMAR!

SEMOGA ALLAH MENYELAMATKAN KITA DARI PUAK MUNAFIQUN DAN KAFIRUN!

7 comments:

Anonymous said...

BUBAR...BUBAR...BUBAR.....DEWAN ULAMAK...PAS....!!!!!!

TAK BERFUNGSI...DAN TERTIPU...

Anonymous said...

Buat segera dewan ulamak umno atau UMNO laksanakan hukum hudud di malaysia pasti mereka ini akan join dan pasti ramai lagi ulamak pas akan join..

Anonymous said...

Betul tu...
Ilmu dan tenaga depa tu banyak menfaatnya. Tapi entah kenapa PAS ni kurang ajar membazir2kan segalanya dengan perjuangan yang semakin mengarut tu.! Kutuk orang itu ini, tetapi menjauhkan diri lagi buruk sikap nya selain tak ada apa pun PAS menjadi lebih baik dan membangun.

ANAK BUKIT HIJAU said...

Salam.

Aku cukup setuju dengan pandangan ketiga-tiga anon.

Umat Islam amat rindu untuk mendengar hujjah-hujjah dan pandangan bernas dari tokoh-tokoh tersebut.

Kalaulah dapat mereka kembali membantu kita orang-orang ISLAM DAN Melayu seperti dulu, amatlah baik sekali.

ZIHAN said...

KEMBALI LAH, WAHAI USTAZ-USTAZ KU. SAYA PERNAH MEMANDANG TINGGI DAN BEGITU TERUJA KPD USTAZ-USTAZ NIH, TP TU DULU SEBELUM USTAZ-USTAZ NIH MENCEBURI DALAM ARENA POLITIK. TETAPI TIDAK KINI DAN HARI INI.....

Anonymous said...

Ya...kita rindukan mereka. Penampilan mereka di forum perdana amat di nanti suatu ketika dulu sewaktu aku masih di sekolah...

Mereka tinggalkan kita kerana PAS kata UMNO tak betul. Ya, kita akui ada sisi hitam yang wujud. Tapi apabila PAS dah sama naik perangainya macam UMNO yang dikatakan tak betul, semoga mereka dapat pikirkan semula mana yang lebih penting dalam perjuangan hidup selain dari matlamat politik.

Umat Islam rindukan kalian. Kalian bukan milik mutlak mana2 parti yang berniat memperkuda kalian. Ilmu dan anugerah Allah kepada kalian milik keseluruhan Umat Islam

Wake UP! said...

Kalau dah betul nak jadi ulama yang perjuangkan Islam, tinggalkan politik. Sebab bila politik bercampur agama, jadi macam PAS. Walhalalku, walharammu.