RAKAN PEJUANG

11 June 2011

DI SEBALIK KACA MATA HITAM KIT SIANG....

 SALAM...


MUNGKIN RAMAI YANG TAK PERASAN DAN TAK AMBIL KISAH PUN TENTANG PEMIMPIN TERTINGGI DAP YANG MENGENAKAN KACA MATA HITAM SEWAKTU MENGHADIRI MUKTAMAR PAS BARU-BARU NI. 

MEMANG TAK SALAH MENGENAKAN CERMIN MATA HITAM TAPI BIARLAH BERTEMPAT. LAIN LAH KALAU DIA ARTIS NAK BUAT PERSEMBAHAN. TAPI MENGHADIRI MUKTAMAR ATAU PERHIMPUNAN PAS YANG MERUPAKAN AGENDA PENTING PENENTUAN HIDUP MATI POLITIK PAS. 

SEBENARNYA MENGENAKAN CERMIN MATA HITAM PADA TEMPAT DAN KEADAAN YANG TIDAK SESUAI DENGAN PENGGUNAANNYA MENCERMINKAN TAFSIRAN YANG TERTENTU. 

ANAK SUFI ADA BERTANYA KEPADA SEORANG DOKTOR DALAM BIDANG PSIKOLOGI BERKENAAN PERKARA INI. MENURUT DR TERSEBUT, PENGGUNAAN KACA MATA HITAM SEBEGINI MENUNJUKKAN BAHAWA PEMAKAINYA MERUPAKAN SEORANG MENGALAMI KEBIMBANGAN, RASA TIDAK SELESA DAN RASA TIDAK SELAMAT KERANA KHUATIR ORANG LAIN BOLEH MENGETAHUI SESUATU YANG DISEMBUNYIKAN DALAM PEMIKIRANNYA APABILA MATA MEREKA DIPANDANG OLEH ORANG LAIN.  DENGAN MENGENAKAN KACA MATA HITAM INI, INDIVIDU TERSEBUT SEOLAH BERLINDUNG DI SEBALIK KACA MATA TERSEBUT.
YA MEMANG BENAR PANDANGAN DR TERSEBUT. 

LKS SEDANG BERSELINDUNG DI SEBALIK KACA MATA HITAMNYA. IA MEMUDAHKAN KIT SIANG UNTUK MENINJAU DI SETIAP SUDUT DEWAN TERSEBUT TANPA BIMBANG MATA NYA DIPANDANG OLEH ORANG LAIN. MAKLUMLAH, SIAPA SANGKA, SIKAFIR LAKNAT YANG DULUNYA BERMAIN API DENGAN ISU PERKAUMAN SEHINGGA TERJADINYA TRAGEDI 13 MEI KINI BERADA SEBARIS DENGAN ULARMAK PAS DI ATAS PENTAS. 

DUDUK DI ATAS PENTAS YANG DI BAWAHNYA MERUPAKAN UMAT ISLAM YANG BERJUBAH,BERKOPIAH PUTIH DAN BERTUDUNG LABUH ITU ADALAH SESUATU YANG TIDAK PERNAH TERMIMPI OLEH LKS. 

SAMBIL ADA KETIKA MENJULUR KAKI DENGAN CARA DUDUK BERSANTAI IA MERUPAKAN SATU KEADAAN YANG MENGANGKAT MARTABATNYA DISAMPING SEBALIKNYA SECARA HALUS MENGHINA MEREKA YANG BERADA DI BAWAH. 

ALANGKAH SEDIHNYA MELIHAT SENARIO SEBEGINI. MUNGKIN ORANG PAS TAK KISAH ATAU TAK AMBIL PEDULI DENGAN KACA MATA SI KAFIR INI TAPI BAGI ANAK SUFI,  MENGENAKAN KACA MATA HITAM DI DALAM MAJLIS MUKTAMAR PAS SEBEGINI MERUPAKAN MESEJ HALUS YANG DISAMPAIKAN OLEH LKS  YANG TIDAK DIFAHAMI OLEH PENGIKUT PAS YANG SANGAT MEMALUKAN SELURUH UMAT ISLAM DI NEGARA INI.

KALAU BAHASA TUBUH SEBEGINI PUN SUKAR UNTUK DIFAHAMI PAS, BAGAIMANA UNTUK MENTADBIR NEGARA KELAK? LAYAKKAH MEREKA MENGGANTIKAN UMNO MEMPERJUANGKAN NASIB KITA NANTI?

DI SEBALIK PEMAKAIAN KACA MATA HITAM LKS TERSIMPAN RAHSIA TERSEMBUNYI, MALANGNYA PAS TIDAK MENGERTI....

5 comments:

Anonymous said...

ni baru pertama kali aku lihat LKS pakai cermin mata hitam di majlis parti, agaknya silau kot sepatutnya LKS tambah lagi satu benda kapas tutup telinga dan hidung, maklumlah tak tahan dengar perkataan islam dan bau minyak atar.

Penditakainsingkat said...

Kit Siang ni kalaw di minta bersunat pun dia akan buat...asalkan Pas akan teruskan usaha pecahbelah masyarakat Islam.

marilyn said...

klu tak silap LKS baru lepas buat pembedahan di matanya.sbb tu dia masih pakai cermin mata hitam untuk lindungi mata dari habuk @ silau cahaya.

Mael Hashim said...

Tu la, aku pun pelik macamana boleh ada gangster kat pentas para pemimpin PAS ...

anak sufi said...

marilyn....anak sufi dah cari maklumat berkenaan dengan pembedahan mata kit siang, tapi tak jumpa pun berita tu.