RAKAN PEJUANG

15 June 2011

KATA PAS BERSIH BOLEH JANA RM30 JUTA PENDAPATAN NEGARA! SAMDOL!

SALAM...


PAS TELAH MENGELUARKAN KENYATAAN IDEALIS MEREKA TENTANG PERHIMPUNAN BERSIH 2 NANTI. KALAU DIIKUTKAN MELALUI PENULISAN HARAMKAH YANG BERTAJUK 
RM30 juta aliran tunai peserta Bersih 2.0 OLEH KETUA PEMUDA PAS JOHOR, SUHAIZAN KAYAT.MEMANG DASAR PEMBANGKANG NI BERFIKIRAN CETEK. KONONNYA DENGAN ADANYA PERHIMPUNAN BERSIH NANTI, NEGARA AKAN MENIKMATI HASIL PELANCONGAN BERGANDA DARIPADA MEREKA YANG DATANG BERHIMPUN. DIGAMBARKAN JUGA OLEH SUHAIZAN SEOLAH-OLAH MACAM PAS BUAT SAMBUTAN KEBUDAYAAN ATAU MACAM JOM HEBOH PULAK. ITU SEBAB KALAU IKUT PERKIRAAN SI SAMDOL PAS YANG PENDEK AKAL NI, PERHIMPUNAN BERSIH AKAN BERLANGSUNG DENGAN SUCI DAN MULIA DAN DAPAT MENINGKATKAN PERPADUAN RAKYAT. MALAHAN PELANCONG JUGA AKAN RASA GEMBIRA DAN TERUJA MELIHAT BETAPA AMAN DAN MAKMURNYA KITA MELALUI IKATAN KASIH SAYANG PELBAGAI KAUM YANG DATANG MENGHADIRI PERHIMPUNAN BERSIH ITU. 


INILAH PUAK PAS YANG DANGKAL DAN BEBAL. NAK JUGA MENGHALALKAN SESUATU YANG TELAH DIHARAMKAN OLEH KERAJAAN. NAK JUGA BUAT PERHIMPUNAN. WAHAI SAMDOL, KALAU PERHIMPUNAN TU MACAM JOM HEBOH TAK PA LAH, NI DATANG UNTUK BERHIMPUN DAN BERDEMONSTRASI ATAS KEPENTINGAN POLITIK. ADUH! PENGALAMAN PERHIMPUNAN BERSIH DULU TELAH MEMBUKTIKAN BETAPA DERA DAN SIKSANYA PENIAGA. BETAPA KUCAR KACIRNYA KEADAAN SEHINGGA PENIAGA DAN ORANG RAMAI TAKUT KELUAR. ITU YANG DIKATAKAN AMAN?


SEMAKIN HARI SEMAKIN JELAS LAH SAMDOL NYA ORANG PAS NI. MEMANG DAH TERBUKTI PAS NI LANGSUNG TIDAK ADA KEMAHIRAN MENTADBIR NEGARA. SEBABNYA MEREKA INI TIDAK MAMPU MEMBUAT PENILAIAN SECARA MENDALAM DENGAN MENGAMBIL KIRA PELBAGAI ASPEK TERMASUK PERANGAI MANUSIA YANG PELBAGAI DAN JIWA MANUSIA YANG BUKAN SEMUA TENANG DALAM PERHIMPUNAN ITU NANTI!!


MEMANG SAMDOL!

5 comments:

mat timbang kati said...

apasal tak demo dekat kelate ataupun bukit bintang atau petaling street??

Anonymous said...

Bukit Bintang ngan Petaling Street??? belum sempat nak berarak ABg kawasan dah stanby dengan puak2 dia.....

Bingai @ Bangang said...

aku setuju dengan Mat Timbang Kati. Nanti kata pilih BULU. Tempat orang Melayu ada program menggalakkan pelancung(menyusahkan rakyat) sedangkan tempat mereka sunyi sepi. Kalau buat kat Petaling Street dan/atau Star Hill, pasti boleh TakeBeer!!!

Anonymous said...

Betul jugak ... buat je BERSIH II ni kat ... Shah Alam ... atau Kota Baru ... atau Alor Setar ... tentu dapat kelulusan PBT ... leh ?

Pengalaman BERSIH I ... dgn hujan lagi ... jem yg teruk ... tak sanggup mengalaminya semula.

Anonymous said...

btul..buat kat bukit bintang ? nak tengok berani ke tak...kat highway ke? jauh sikit dari kota. menyusah kan je.