RAKAN PEJUANG

01 June 2011

SHAH ALAM SENGAJA DICEMARKAN OLEH PEMBANGKANG KERANA BENCI PADA MELAYU!

SALAM...
BARISAN PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG MENCEMARKAN
IMEJ BERSIH SHAH ALAMAPA NAK JADI DENGAN SHAH ALAM, BANDAR ANGGERIK, BANDAR YANG SANGAT DISAYANGI  OLEH BAGINDA SULTAN SELANGOR. BANDAR TEMPAT BERSEMAYAM SULTAN SELANGOR. SEBELUM DIAMBIL ALIH OLEH PEMBANGKANG, BANDAR INI DIJAGA DAN DIPELIHARA DARIPADA ANASIR-ANASIR YANG BOLEH MEROSAKKAN BUDAYA MASYARAKAT SETEMPAT KHUSUSNYA ANAK-ANAK MUDA DI SANA. 
DULU MASJID INILAH DAYA TARIKAN DI SHAH ALAM, KINI TARIKAN INI SUDAH HILANG SERINYA KERANA BANYAKNYA MAKSIAT DI SEKELILINGNYA.

NAMUN, SEJAK DIAMBIL ALIH OLEH PKR, PAS DAN DAP, BUDAYA LIAR MULAI MENULAR DI BANDAR INI. DAP MEMANG SENGAJA MAHU MEROSAKKAN ANAK-ANAK MELAYU. DAPPIG MEMANG MERANCANG UNTUK MENJERUMUSKAN ORANG MELAYU YANG MENGUASAI TOPOGRAFI SHAH ALAM DENGAN PELBAGAI JENIS HIBURAN YANG MELALAIKAN. MALAHAN DI SHAH ALAM KINI DIPENUHI DENGAN PUB DAN KELAB, KES PELACURAN DAN PELBAGAI MAKSIAT YANG SEMAKIN KETARA.


DI MANA PAS? DI MANA HASSAN ALI? DI MANA KHALID SAMAD? WAHAI PENGIKUT TEGAR PAS, MENGAPA PAS TIDAK BERSUNGGUH DALAM MENGHALANG MTV SHOW DI I-CITY SHAH ALAM? MTV SHOW INI BUKAN PERTUNJUKAN BIASA. IA MAMPU MEMBERIKAN KESAN NEGATIF KEPADA PENONTONNYA. 


SELAIN ITU, DI SHAH ALAM JUGA AKAN DIBANGUNKAN PANGGUNG WAYANG TERBESAR DI SANA. INI TELAH BERCANGGAH DENGAN DASAR MBSA YANG TIDAK MAHU MENDIRIKAN PANGGUNG WAYANG DI SINI KERANA MAHU MEMPASTIKAN TIDAK ADA GEJALA MAKSIAT DI BANDAR ANGGERIK INI. 


BANYAK LAGI YANG TELAH BERUBAH DI SHAH ALAM INI. IA ADALAH KERANA PERANAN DAP YANG MENUNJANGI PENTADBIRAN SELANGOR DAN KELEMAHAN KHALID IBRAHIM YANG HANYA SEBAGAI PAK TURUT SEMATA-MATA. PAS DAN PKR SANGAT TAKUT KEPADA DAP! AKHIRNYA....DAP TERUS MENGUKUHKAN KUASA SEMENTARA PAS SEMAKIN DILANDA KEMELUT KEGAGALAN DUNIA DAN AKHIRAT!

RUJUKAN DARIPADA UTUSAN MALAYSIA

3 comments:

blogenstarz said...

MANA PERGINYA SUARA USTAZ2 PAS....
MENGAPA JADI BODOH DAN BANGAP !

Anonymous said...

Memang padan muka orang melayu di Shah Alam yang mengundi Pas. Padan muka juga orang melayu Selangor yang mengundi Pakatan Rakyat. Baru sekarang nak terkilan? Sudah terlambat.
Kat Shah alam tu kalau dengar je pencen dah keluar mesti berpusu-pusu pakcik dan makcik kita beratur depan atm nak keluarkan pencen kerajaan, dengan muka yang tak malu dan sikap tak mengenang budi kepada kerajaan pusat sebab dalam hati benci kan Tun Mahathir, PM Najib dan kerajaan BN.
Sekarang sudah banyak orang Cina yang berkeliaran di Shah Alam membawa budaya mereka yang penuh jijik dan meluatkan. Tengok sahaja macam mana mereka memandu kereta mereka. If someone is driving badly on the road you can be sure it is one of them. Typical of a kiasu Chinaman!
Dulu Shah alam adalah satu-satunye kawasan kebanggaan melayu, truly a bastion of Malay excellence and strength. Now? Sadly, We only have Putrajaya left.

Kalau berlakunye maksiat di Shah Alam jangan salahkan sesiapa. Pandang saja dalam cermin wahai orang Shah Alam...itu lah muka pengkhianat agama,bangsa dan negara.

Angry

anak sufi said...

memang benar, kita cuma ada putrajaya untuk dipertahankan tapi malangnya umat islam sendiri kini bersekongkol dengan dap untuk menjatuhkan mencemarkan putrajaya pulak. puak pas memang tidak pernah sedar. mereka semakin taksub dengan kesombongan dan kebongkakan pahala ibadat mereka sahaja sehingga kesombongan itu membutaka mata dan membekukan hati daripada melihat penganiayaan kafir laknat terhadap umat islam sendiri.