RAKAN PEJUANG

30 April 2011

RUSUHAN DI MASJID. SAMSUL KE SAMDUL NI?

SALAM UKHUWAH DAN SALAM 1 MALAYSIA....
SEDIH SUNGGUH BILA MELIHAT UMAT ISLAM BERGADUH DI DALAM RUMAH ALLAH. TOLAK MENOLAK, PEKIK MEMEKIK, MAKI MEMAKI MENCEMAR KESUCIAN MASJID SEBAGAI TEMPAT BERIBADAT KITA UMAT ISLAM. RUSUHAN KECIL YANG DILAKUKAN OLEH PENGIKUT ANUWAR BRAHIM SUNGGUH-SUNGGUH MEMALUKAN SELURUH UMAT ISLAM DI NEGARA INI. 
PUAK PEMBANGKANG INI MEMANG SELALU MENJADIKAN MASJID SEBAGAI TEMPAT UNTUK MEREKA MELUAHKAN PERASAAN. DAH BANYAK KALI MEREKA MENCEMARKAN KEMULIAAN SURAU DAN MASJID TERMASUK MENGADAKAN SENAM ROBIK DI KAWASAN MASJID YANG DIPIMPIN OLEH PUAK DAPPIG CELAKA. 
ANAK SUFI NAK MENGAJAK RAKYAT MENILAI SENDIRI PERBUATAN AMK KEADILAN INI YANG SAMA SEKALI BERCANGGAH DENGAN KENYATAAN YANG DIBUAT DR. ASRI BERKENAAN DENGAN SUMPAH LAKNAT DAN MUBAHALAH. ANAK SUFI TAHU YANG SAMSUL SANGAT GENTAR UNTUK MENERIMA KENYATAAN BAHAWA ANUWAR KINI DI AMBANG KEHANCURAN. MASA KAN TIDAK GENTAR KERANA IMPIAN UNTUK MENJADI ORANG PENTING DALAM KERAJAAN BARU YANG SEBELUM INI HANYA SEJARAK SAHAJA KINI SUDAH SEMAKIN JAUH DARI HARAPAN. ANUWAR DIMAKAN SUMPAH. SATU PERSATU KENYATAAN BALASNYA MAKAN DIRINYA SENDIRI. BILA ANUWAR JATUH, BERMAKNA PUNAHLAH HARAPAN SAMSUL UNTUK BERPESTA KUASA.

KERANA ITU, SAMSUL MENJADI MANUSIA YANG HILANG ARAH. KERANA NAK MEMPERTAHANKAN ANUWAR, SAMSUL SANGGUP MENCABAR HUKUM ALLAH DAN MENAFIKAN KEBENARAN. KONONNYA MELANGGAR SYARIAT DALAM BERSUMPAH. 

ANUWAR KATA, HUKUM SIAPA KATA YANG BOLEH BERSUMPAH. SAMSUL KATA, KENA MASUK MAHKAMAH, DAN KENA QAZAF DULU BARU BOLEH BERSUMPAH. SANGGUP PULA MENUDUH JAWI BERDOSA DAN BERPAKAT UNTUK MENJATUHKAN ANUWAR. WAU! NAK MELAWAN INSTITUSI AGAMA PULAK SI SAMSUL NI. KALAU HAMBA ALLAH TU NAK BERSUMPAH LAKNAT UNTUK MENYATAKAN KEBENARANNYA TAK BOLEH KE SAMSUL? APA NAK TAKUT, KALAU KAMU SEMUA RASA ANUWAR ITU ANUGERAH ALLAH YANG TERBAIK DAN PALING SUCI, MAKA BIARLAH ESKAY ITU BERSUMPAH LAKNAT. KALAU DIA MENIPU, BIARLAH ALLAH YANG AKAN MELAKNATNYA.


ATAUPUN SEBENARNYA KAMU NI DAH TAK PERCAYA DAN YAKIN PADA KUASA ALLAH LAGI? ADAKAH SAMSUL DAN SEGALA BENTUK SAMDUL YANG ADA DALAM PEMBANGKANG INI NAK BERITAHU PADA KITA SEMUA BAHAWA ALLAH BUKAN LAGI TEMPAT UNTUK KITA BERSERAH MENYERAHKAN KEBENARAN SEBAGAIMANA YANG PERNAH DILAKUKAN OLEH SAIFUL SETELAH BERSUMPAH LAKNAT DULU. 


ADAKAH SAMSUL INI LEBIH TINGGI ILMU AGAMANYA BERBANDING DR. ASRI? SAMSUL MEMPERTIKAIKAN SUMPAH ESKAY HINGGA SANGGUP PULA MENCEMAR KESUCIAN MASJID TEMPAT IBADAH KITA. 

SAMSUL KATA: SILA BACA DI SINI 

SEDANGKAN DR. ASRI KATA:
WAHAI SAMSUL DAN SAMDUL-SAMDUL YANG MERUSUH, MALULAH PADA ORANG KAFIR KERANA UMAT ISLAM MENJADIKAN MASJID SEBAGAI TEMPAT BERGADUH DAN MERUSUH. BAGAIMANA KITA MAHU MENDEKATKAN ORANG KAFIR KEPADA AGAMA KITA SEDANGKAN KITA SENDIRI TIDAK MENUJUKKAN PERLAKUAN YANG BAIK UNTUK MEREKA CONTOHI. 

KEPADA SAMSUL DAN PENYOKONG TEGAR PKR, TERIMALAH HAKIKAT BAHAWA ANUWAR MEMANG TIDAK AKAN MAMPU DISELAMATKAN LAGI HATTA DENGAN DOA DAN SOLAT HAJAT  BERPULUH RIBU PENYOKONG PAS. TAHU KENAPA? KERANA ALLAH NAK MENUNJUKKAN KEPADA KITA SIAPAKAH YANG BENAR DAN SIAPAKAH YANG DIANIAYA! HANYA ORANG YANG MENDAPAT HIDAYAH ALLAH SAHAJA MEMAHAMI!

No comments: