RAKAN PEJUANG

02 April 2011

DUN Selangor lulus usul ‘Selamatkan Malaysia, Mansuh ISA’ - DIMANA SATIM?SHAH ALAM: Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor meluluskan peruntukan memasang papan-papan tanda di setiap DUN dengan tema, “Selamatkan Malaysia, Mansuhkan ISA.”DUN itu semalam  turut meluluskan satu sekreteriat khas bagi merangka dan menjalankan program penerangan dan kempen memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).Usul itu dikemukakan oleh Adun Hulu Kelang, Saari Sungib sebelum dipersetujui majoriti ahli dewan.Berbahas di dalam Dewan, Saari yang juga bekas tahanan ISA berkata, rakyat perlu dijelaskan tentang undang-undang tidak sah ini kerana ianya bertentangan dengan undang-undang.“Rakyat perlu diperjelaskan terutama di negeri Selangor, tentang undang-undang kejam ini, yang menahan tanpa bicara, tidak mengikut prosuder perundangan yang sah, supaya rakyat faham hak mereka sebagai individu,” katanya.

PAPAN TANDA UNTUK KRONI. BIASALAH...DAH DAPAT PROJEK UNTUK MELETAKKAN PAPAN TANDA NI, BOLEH MAHSYUK POKET. BUKAN SIKIT HARGA NAK BUAT PAPAN TANDA. PAPAN TANDA PULAK BUKAN UNTUK KEPENTINGAN RAKYAT BIASA MACAM KITA NI. YA LAH..ISA BUKAN MELIBATKAN KITA PUN. KALAU KITA TAK ADA MASALAH DENGAN MEMBAWA ISU YANG BOLEH MEROSAKKAN PERPADUAN KAUM DAN KESELAMATAN NEGARA TAKKAN NAK DISUMBATKAN MASUK ISA.

ITULAH POLITIK PEMBANGKANG. APA SAHAJA YANG BERKEPENTINGAN BAGI MEREKA, MEREKA AKAN MENYERET HAK RAKYAT UNTUK MEREKA PENUHI NAFSU BUAS UNTUK BERKUASA. DULU ISU AIR, MASIH BELUM SELESAI LAGI. SELANGOR BERKEMUNGKINAN AKAN MENGHADAPI KRISIS AIR TAPI MB SELANGOR SIBUK NAK BERPOLITIK, KETUA UMUM PEMBANGKANG SIBUK MERAYAU KE SANA SINI NAK BERSIHKAN NAMA DAN MENGANGKAT DIRI.

APA PENTINGNYA RAKYAT PERLU TAHU TENTANG ISA? KENAPA PERLU MANSUHKAN ISA? ISA ADALAH SATU BENTUK HUKUMAN YANG DIKENAKAN KE ATAS MEREKA YANG DIDAPATI MELAKUKAN AKTIVITI YANG BOLEH MEROSAKKAN HUBUNGAN KAUM DENGAN HASUTAN YANG MAHA DAHSYAT. ORANG MACAM NI MEMANG LAYAK DIKENAKAN ISA.

DI MANA-MANA NEGARA PUN MENGGUNAKAN ISA. INI UNTUK KEBAIKAN KITA BERSAMA AGAR KITA BOLEH HIDUP HARMONI. SINGAPURA LAGI DAHSYAT DAN LAGI TERUK HUKUMANNYA KEPADA MEREKA YANG MENENTANG KERAJAAN. ITU SEMUA PERLU SEBAB KITA TIDAK MAHU NEGARA YANG KITA CINTA INI MENJADI PUNAH HANYA KERANA KITA TERPENGARUH DENGAN HASUTAN BEBERAPA EKOR MANUSIA YANG BERKEPENTINGAN POLITIK SEPERTI BEBERAPA EKOR PUAK PEMBANGKANG NI.

JADI, TINDAKAN MEREKA UNTUK MENGGUNAKAN WANG RAKYAT UNTUK MELETAKKAN PAPAN-PAPAN TANDA MENGENAI ISA DI ATAS SEBENARNYA HANYALAH SATU BENTUK PEMBAZIRAN WANG RAKYAT. KANTUNG YANG PENUH ADALAH KRONI MEREKA SAHAJA YANG DAPAT PROJEK MEMBUAT PAPAN-PAPAN TANDA INI YANG NILAINYA MUNGKIN MENCECAH RATUSAN RIBU ATAU JUTAAN RINGGIT. MAKLUMLAH UNTUK SATU SELANGOR. TIDAK HAIRANLAH AKAUN KERAJAAN NEGERI SELANGOR MENGALAMI KERUGIAN LEBIH RM7 JUTA TAHUN LEPAS. INI KERANA KERAJAAN SELANGOR MEMANG SUKA BUAT KERJA TAK BERFAEDAH UNTUK RAKYAT TAPI BERFAEDAH UNTUK KEPENTINGAN MEREKA SAHAJA.

KITA RAKYAT SELANGOR PERLU AJAR PARTI PEMBANGKANG NI. MEREKA BUKAN PEMBANGKANG YANG BAIK UNTUK NEGARA KITA. BIAR KITA AJAR MEREKA AGAR LEBIH BERHEMAH DAN LEBIH BERBUDI PADA RAKYAT BERBANDING KITA YANG PERLU BERBUDI KEPADA MEREKA!
PRU 13 - PKR ARE DEAD!

1 comment:

Anonymous said...

bodohnya nak mansuhkan ISA...ape punya mangkukla wakil rakyat selangor tu yg sokong tu..