RAKAN PEJUANG

14 April 2011

NANTI DI SARAWAK, LEMBU PUNYA SUSU, SAPI DAPAT NAMA!!!!

SALAM...
 HUTAN SARAWAK
Sarawak, kira-kira 161,870 hektar tanah NCR terbiar dibangunkan secara usaha sama oleh Lembaga Pembangunan dan Lindungan Tanah Sarawak (LCDA) sejak 1996 dan telah pun mula menunjukkan keputusan positif.
Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Sarawak (Salcra) turut membangunkan kira-kira 52,600 hektar tanah NCR kepunyaan 16,000 peserta, dengan dividen dibayar kepada pemilik tanah berjumlah RM295 juta sehingga 31 Dis tahun lepas, katanya.
“Terdapat banyak program baik yang kerajaan laksanakan demi manfaat penduduk.
“Bagaimanapun, disebabkan sikap negatif dalam kalangan masyarakat kita, le-bih-lebih lagi akibat mainan politik negatif, mereka agak keliru, dan oleh itu, keberatan untuk memberi respons, dan akhirnya mereka sendiri yang memilih untuk ketinggalan,” katanya.
(Timbalan Ketua Menteri Tan Sri Alfred Jabu)
 ANAK SUFI SEKADAR HANYA INGIN BERKONGSI DATA INI UNTUK MEMBUKA MATA PEMBANGKANG MENGENAI JASA BN DI SARAWAK.


RAKYAT SARAWAK JUGA PERLU TAHU DATA INI KHUSUSNYA ANAK-ANAK MUDA YANG MUDAH TERPENGARUH DENGAN JANJI MANIS PEMBANGKANG. HARI INI PEMBANGKAN MENCEMUH KONONNYA BN TAK BUAT KERJA. NANTI BILA HASUTAN MEREKA TERHASIL, DAN SEKIRANYA MEREKA TERPILIH, MAKA MEREKA AKAN MENGELUARKAN DATA YANG SAMA UNTUK MENDABIK DADA DALAM BETAPA MEREKA BEKERJA KUAT UNTUK MAJUKAN SARAWAK. PADAHALNYA MEREKA MENGGUNAKAN USAHA YANG TELAH DIBUAT OLEH KERAJAAN SEBELUMNYA. 


MENGAPA ANAK SUFI KATAKAN DEMIKIAN? KERANA ITULAH YANG BERLAKU DI NEGERI PENTADBIRAN PEMBANGKANG IAITU DI KEDAH, SELANGOR DAN KHUSUSNYA PULAU PINANG YANG DIKUASAI REGIM KELUARGA LIM. 


RAKYAT SARAWAK, JANGAN CEMARKAN PEMIKIRAN ANDA DENGAN TOHMAHAN BURUK DAN PERANGAI BIADAB PEMBANGKANG YANG SUKA MELAGAKAN RAKYAT!

No comments: