RAKAN PEJUANG

07 April 2011

SEKOLAH AGAMA RAKYAT MILIK PAS MENDIDIK KEGANASAN?

SALAM.....

ANAK SUFI SEKADAR MEMBANGKITKAN PERSOALAN MENGAPA ANAK MUDA PAS MUDAH MENGAMUK DAN BERTINDAK GANAS.  RATA-RATA ANAK-ANAK MUDA YANG BELAJAR DI SEKOLAH AGAMA RAKYAT ATAU SEKOLAH AGAMA SWASTA MENUNJUKKAN KECENDERUNGAN UNTUK MENGHENTAM KERAJAAN. MENGAPA IA BERLAKU? 

PERNAH SATU KETIKA DULU, TUN MAHATHIR DIPANGGIL FIRAUN OLEH ANAK-ANAK DIDIKAN SEKOLAH AGAMA INI, MALAHAN GAMBAR TUN MAHATHIR DILUDAH, DIPIJAK MALAHAN APABILA MEREKA NAMPAK GAMBAR TUN, MEREKA AKAN KATA ORANG JAHAT. BARU-BARU INI, ANAK RAKAN BERSEKOLAH DI SEBUAH SEKOLAH AGAMA SWASTA MENGADU PADA AYAHNYA BAHAWA KAWAN-KAWANNYA DI SEKOLAH MENGATA MACAM-MACAM YANG BURUK MENGENAI DS NAJIB. BUDAK ITU HANYA BERUSIA 10 TAHUN, DAN DALAM USIA BEGINI MEREKA TELAH MULA BERCAKAP TENTANG PERIHAL BURUK DS NAJIB. PERCAYA ATAU TIDAK? PERCAYALAH...

MENGAPA IA BERLAKU? MENGAPA KERAJAAN MARAH PADA SEKOLAH AGAMA RAKYAT YANG HAMPIR KESEMUANYA DIKUASAI OLEH PAS. KENAPA? CUBA TANYA? ADAKAH BENAR PEMIMPIN NEGARA KITA YANG JAHAT ATAU PAS YANG BERNIAT JAHAT MENANAM KEBENCIAN DALAM DIRI ANAK-ANAK YANG BERSEKOLAH DI SITU? HASILNYA? MEREKA MENJADI PENDENDAM, PEMBENCI DAN PERENGUS!

KERANA DIDIKAN SEBEGINILAH MAKA LAHIRNYA ANAK-ANAK MUDA YANG SEMAKIN GANAS, BERBAHASA BIADAB TERHADAP SESIAPA YANG TIDAK MENYOKONG PAS APATAH LAGI KEPADA PENYOKONG UMNO. BAGI MEREKA UMNO ITU LEBIH TERUK DARIPADA KAFIR. JADI, MEREKA TELAH DITARBIYAH OLEH USTAD MEREKA BAHAWA ORANG UMNO NI BOLEH DIMAKI DAN DIHAMUN KERANA MEREKA PUAK PAS LEBIH SUCI DARIPADA PENGIKUT UMNO YANG DIKATAKAN AHLI NERAKA. 

JADI, TAK HAIRANLAH MENGAPA KES BUNUH ADIK SAIFUL TERJADI. SIAPA YANG BUNUH? MENGAPA HARAKAH SUARA RASMI PAS MASIH MEMBISU? JAWABLAH DENGAN KEWARASAN AQAL!

No comments: