RAKAN PEJUANG

12 April 2011

BERHATILAH RAKYAT SARAWAK DENGAN PEMBANGKANG YANG SUKA MEMECAHBELAHKAN RAKYAT!

SALAM...
HARI SEMAKIN HAMPIR KEPADA PRN SARAWAK. PENYAMUN DAN PENYANGAK DARI KALANGAN PEMBANGKANG GIAT MENERUSKAN STRATEGI MEMECAHBELAHKAN RAKYAT SARAWAK. MENGAPA ANAK SUFI KATAKAN DEMIKIAN? INI KERANA BILA PEMBANGKANG HARAM INI BERCERAMAH, TIDAK LAIN TIDAK BUKAN, MEREKA AKAN MEMBAWA ISU PERIBADI MEREKA YANG KONONNYA DI FITNAH DAN ISU PERIBADI ORANG LAIN (BN) YANG KONONNYA MAKAN RASUAH, JAHAT, NEPOTISME DAN SEBAGAINYA.  


SETELAH MEREKA BERCAKAP ISU RASUAH DAN ZALIM PADA RAKYAT SEMENANJUNG, KINI MEREKA BERALIH PULA PADA RAKYAT SARAWAK YANG KEBANYAKANNYA TIDAK PUN MENGENALI SIAPA PEMIMPIN PEMBANGKANG PAKATAN HARAM NI. MEREKA TURUT MENDENDANGKAN LAGU YANG SAMA IAITU BN INI ZALIM DAN PERASUAH. 


SEBENARNYA PAKATAN HARAM INI LAH YANG ZALIM DAN PERASUAH. POLITIK ANAK BERANAK MEMANG TELAH TERANG DAN NYATA. SUKA MEMBURUKKAN ORANG LAIN DAN SUKA MENABUR FITNAH.


JADI PENDUDUK SARAWAK, JANGANLAH PERCAYA PADA FITNAH YANG DITABUR OLEH PEMBANGKANG HARAM INI. MEREKA HANYA INGIN KUASA. MEREKA HANYA INGIN MENGUASAI KEKAYAAN NEGERI SARAWAK. MEREKA TIDAK PEDULIKAN RAKYAT SARAWAK PUN. SEBELUM INI DAPPIG CELAKA TIDAK PERNAH AMBIL TAHU PUN SUSAH PAYAH RAKYAT SARAWAK. APATAH LAGI PAS DAN PKR YANG BARU SAJA NAK MENGENALI SARAWAK.


JADI, RAKYAT SARAWAK, INGATLAH PADA KETURUNAN AKAN DATANG. INGATLAH PADA ANAK CUCU AKAN DATANG. ORANG ASING ITU DATANG UNTUK MEMUSNAHKAN KEBAHAGIAAN DAN KEHARMONIAN YANG KIAN LAMA TELAH TERJALIN DI SARAWAK. 

JANJI PAKATAN HARAM APABILA MENANG DI SARAWAK, BARU BIAN SEORANG PEGUAM YANG AKAN MENJADI KETUA MENTERI.

 TUAN PUAN DI SARAWAK KENA FAHAM KAREKTOR SEORANG PEGUAM. PEGUAM MEMANG BIJAK BERCAKAP, MEMANG BIJAK BERHUJAH DAN BIJAK MENCARI DALIH UNTUK MENEGAKKAN KEBENARAN DIRINYA. TAPI PEGUAM SEPERTI BARU BIAN INI JUGA KUAT MENIPU DAN HIDUP DI ATAS KEPENTINGAN WANG RINGGIT. ADAKAH SAUDARA FIKIR BAHAWA PEMBELAANNYA TERHADAP TANAH ADAT NCR (3 KES YANG MASIH DALAM RAYUAN) ITU DIBUAT TANPA BAYARAN? HARGANYA ADALAH PENGARUH POLITIK DAN JAWATAN KETUA MENTERI!


BARU BIAN YANG AKAN BERTANDING DI DUN BA'KELALAN MELAWAN ANAK SAUDARANYA SENDIRI WILLIE LIAU DARIPADA SPDP (BN). BIAN JUGA PERNAH KALAH 3 KALI DI DUN TERSEBUT SEBELUM INI. MENGAPA BARU BIAN BUKAN PILIHAN DUN TERSEBUT SEDANGKAN DIA ADALAH ANAK TEMPATAN? TENTU ADA YANG TAK KENA! ADAKAH RAKYAT SARAWAK NAK MELETAKKAN BARU BIAN INI SEBAGAI KETUA MENTERI? TEPUK DADA TANYA LAH AQAL.


ANAK SUFI HANYA MEMBERI PANDANGAN. KERANA YANG TERBAIK ADALAH BN!

3 comments:

Hj Ismail Matta said...

Salam Anak Sufi,

Gerombolan Pakatan Pembangkang ni sebenarnya hidup dengan cara berbohong dan memainkan emosi rakyat.

Dalam bandar hidup kaum china lebih senang dan mewah kerana peluang berniaga dan membuat keuntungan hasil dari kemakmuran, keamanan dan keselamatan dalam negara kita yg dibina oleh kerajaan.

Tetapi kaum china dihasut oleh DAP supaya menentang kerajaan dengan tujuan mereka akan menguasai sistem pemerintahan walaupun mereka bukan PM atau CM.

Strategi ini akan dilakukan di Sarawak dengan menonjolkan DAP sebagai ikon.

Pas seperti biasa akan bantu DAP mencapai cita2nya. Dari 5 kerusi akan bertambah menjadi 15.

anak sufi said...

SALAM TN. HJ.
IA ADALAH SATU PERKONGSIAN YANG MENARIK. TERIMA KASIH. SEMOGA IA MEMBUKA AKAL RAKYAT MALAYSIA UNTUK MEMAHAMI KELICIKAN PEMBANGKANG YANG SUKA MENANGGUK DI AIR KERUH.

azzray said...

salam anak sufi...

alangkah indahnye..jika pas dan umno dapat bersatu...maka kuatlah perjuangan dalam islam...maka harmonilah negara ini...