RAKAN PEJUANG

29 April 2011

TAHNIAH NIZAR! NIZAR MEMANG....

SALAM...


ANAK SUFI INGIN MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA NIZAR JAMALUDDIN, SATU-SATUNYA AHLI PAS BERSEKUTU DAPPIG  KERANA TELAH MENYATAKAN KEBENARAN DALAM PERBINCANGAN MENGENAI RASUAH DI PERAK TEMPOH HARI. 
UCAPAN TAHNIAH DAN SYABAS INI ADALAH KERANA DALAM PERBINCANGAN TERSEBUT TELAH MEMBUKTIKAN 2 PERKARA PENTING:


PERKARA PERTAMA:
NIZAR TELAH MEMBUKTIKAN KEPADA KITA SEMUA KHUSUSNYA ORANG PERAK BAHAWA DIA MEMANG SEORANG YANG BIADAB DAN MEMANG TIDAK LAYAK UNTUK MENJADI MENTERI BESAR NEGERI PERAK. SYUKUR KEPADA ALLAH S.W.T DI ATAS LIMPAH RAHMATNYA PADA KITA, MAKA DENGAN KEHENDAK TAKDIRNYA, LUCUTLAH JAWATAN MENTERI BESAR PERAK YANG DISANDANG OLEH NIZAR. 


BUKANKAH BIADAB NAMANYA APABILA DIA DENGAN SELAMBANYA TELAH MENIPU TERANG DAN NYATA:
1.  MENGAITKAN TUN MAHATHIR DENGAN RASUAH DALAM FORUM RASUAH PEMUSNAH TAMADUN ITU. KALAU BENAR TUN ITU PENGAMAL RASUAH DAN KALAU BENAR ZAMAN TUN PENUH DENGAN RASUAH, MANA BUKTINYA? BUKTIKAN! MASA BILA PULAK ZAMAN TUN MEMERINTAH PELABUR TAKUT NAK MASUK? MASA BILA PULAK ZAMAN TUN DULU BERLAKU KUCAR KACIR? MASA BILA NIZAR? SUNGGUH ENAK MENIPU TANPA ADA RASA BERSALAH DAN BERDOSA. 
2. MENIPU BILA BERKATA "KALAU DULUNYA (CPI (CORUPTION PERCEPTION INDEX) 85.4 KINI TURUN 4.5!" JADI, NIZAR MENYATAKAN RASUAH SEMAKIN MENINGKAT DAN IA SEOLAH MEMBUKTIKAN SPRM TIDAK BUAT KERJA DAN KERAJAAN GAGAL MENGAWAL RASUAH. PERSOALANNYA, DULU TU BILA NIZAR? CPI NI BUKANKAH HANYA SETAKAT 10 SAHAJA? MACAMANA PULAK BOLEH JADI 85.4?
OH YA UNTUK PENGETAHUAN NIZAR, INI ADALAH CPI UNTUK 5 TAHUN MULAI 1995 HINGGA 1999 (5.28 (1995), 5.32 (1996), 5.01 (1997), 5.3 (1998) DAN 5.1 (1999). 
4.5 YANG DISEBUT OLEH NIZAR ITU ADALAH CPI PADA TAHUN 2009. JADI KALAU IKUTKAN KEPADA CPI 5 TAHUN TERSEBUT BERBANDING DENGAN CPI 2009, TERNYATA ZAMAN TUN MEMPUNYAI CPI YANG LEBIH TINGGI YANG BERMAKSUD RASUAH SANGAT TERKAWAL BERBANDING SETELAH 5 BUAH NEGERI DIKUASAI OLEH PEMBANGKANG (TERMASUK PERAK SEBELUM INI) MENYEBABKAN INDEKS CPI TERSEBUT TERUS SAHAJA MENURUN DAN MENYEBABKAN NEGARA KITA BERADA DI KEDUDUKAN KE 56 PADA TAHUN 2009. 
3.  CUBA MENUNJUKKAN DIA PAKAR DALAM BIDANG RASUAH TAPI SEBENARNYA DIA SENDIRI PUN TIDAK TAHU APA YANG DIA KATAKAN. 
4. MENIPU BILA DENGAN SELAMBANYA CUBA MEMANIPULASIKAN KES MAHKAMAH DAN DENGAN SELAMBANYA MENIPU BILA MENUDUH SPRM TIDAK MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB DALAM KES RASUAH YANG BESAR YANG MELIBATKAN AHLI POLITIK. PENIPUAN NIZAR INI DITENTANG OLEH PENGARAH SPRM YANG DAN MENGATAKAN APA YANG NIZAR KATAKAN ITU SATU PENDUSTAAN! 


BIASALAH NIZAR NI MENIPU KAN? APALAH SANGAT DATA YANG TAK SEBERAPA INI BERBANDING DENGAN HUKUM ALLAH PUN DIPERMAINKAN. MASIH INGAT HALAL DAN HARAM SYARIE? ITU LAH NIZAR SI ANJING DAP!


UCAPAN TAHNIAH DAN SYABAS JUGA WAJAR DIBERIKAN KEPADA NIZAR KERANA NIZAR TELAH DENGAN JELAS MENYATAKAN BAHAWA SEBUAH NEGARA ITU AKAN RUNTUH KERANA RASUAH. BENAR! KERANA ITULAH KITA TIDAK BOLEH MEMBENARKAN SAMA SEKALI PAKATAN HARAM INI MEMERINTAH NEGARA KITA. NANTI RUNTUH TAMADUN! LIHAT SAHAJA APA YANG BERLAKU PADA PKR SEKARANG INI? SEMAKIN RAMAI PEMIMPINNYA YANG KELUAR PARTI DAN SEMAKIN RAMAI PENGIKUTNYA YANG KELUAR PARTI KERANA PEMIMPIN MEREKA RASUAH DAN MEMBELI UNDI UNTUK MENJADI KETUA!


LIHAT SAHAJA APA YANG BERLAKU DALAM DAP? KERANA RASUAH LAH BENG HOCK MATI DAN KERANA RASUAH LAH BANYAK BERLAKU MAKSIAT DI NEGERI PEMERINTAHAN PAKATAN HARAM NI! NAK BUKTI LAGI? NAH! ANAK SUFI BAWAKAN DARI BLOG ANTI JUMUD DAN BLOG MYKMU.NET.


JADI KESIMPULANNYA, NIZAR ADALAH TIN KOSONG YANG MENJADI ALAT DAP UNTUK MEMBUAT TUDUHAN BUTA KEPADA UMNO DAN KERAJAAN. NIZAR BERCAKAP TANPA BUKTI SEDANGKAN ANAK SUFI MENULIS DENGAN FAKTA!HANYA YANG BODOH DAN DUNGU SAJA YANG AKAN PERCAYA KATA SI NIZAR! TAHNIAH NIZAR!


INGAT! JANGAN POLITIKKAN RASUAH!


Bacaan lanjutan di blog Si Luncai .

1 comment:

Hamdan Rukun said...

JELAS, TERANG DAN NYATA. ALLAH TELAH SELAMATKAN RAKYAT DAN NEGERI PERAK DARIPADA PEMIMPIN YANG BANYAK BERCAKAP, BANYAK TIPUNYA. BANYAK BERCAKAP, JELAS ' TENGINNYA'.

ALHAMDULILLAH. MINTAK ALLAH SIMPANGLAH SI NIZAR NI DARI PERAK..