RAKAN PEJUANG

10 April 2011

JOM UBAH - JANGAN AMBIL MUDAH!

SALAM...


ANAK SUFI INGIN MENGINGATKAN ORANG BN AGAR TIDAK MENGAMBIL MUDAH DENGAN POSTER-POSTER JOM UBAH PEMBANGKANG. DI SARAWAK, POSTER-POSTER INI DILETAKKAN DI MERATA-RATA TEMPAT YANG MUDAH DILIHAT OLEH INDIVIDU YANG LALU LALANG DI SITU. 

PEMBANGKANG TAHU BAHAWA MEREKA TIDAK PUNYA KEKUATAN UNTUK MENANDINGI BN. MEREKA TAHU DARI SEGI PENTADBIRAN DAN PENGURUSAN, MEMANG BN LEBIH HEBAT DAN LEBIH PROFESIONAL. TUJUAN MEREKA UNTUK MENGUASAI SARAWAK DAN NEGERI YANG LAIN KERANA INGIN MENDAPAT KUASA AGAR BOLEH MENUKAR PERLEMBAGAAN. 
DI ATAS KELEMAHAN INI, MAKA MEREKA MENGGUNAKAN PENDEKATAN PSIKOLOGI DALAM BERSAING UNTUK MENDAPATKAN UNDI. PERNYATAAN JOM UBAH YANG GIAT DIPAPAR DAN DILAUNGKAN OLEH PEMBANGKANG KHUSUSNYA DAPPIG CELAKA, NAMPAK MACAM MUDAH DAN RAPUH TAPI SEBENARNYA, JIKA IA DIBACA BERULANG KALI PENGUNDI, IANYA BERPOTENSI UNTUK MENGUBAH FIKIRAN PENGUNDI DI SAAT AKHIR. INI TERJADI APABILA PERNYATAAN TERSEBUT SUDAH TERLEKAT DALAM PEMIKIRAN SEPARUH SEDAR (SUBCONSCIOUS) PENGUNDI HASIL DARIPADA MEMBACA UNGKAPAN TERSEBUT BERULANG KALI. 

OLEH ITU, ANAK SUFI MOHON AGAR SEMUA JENTERA BN, BEKERJA KERAS DI SARAWAK DENGAN MENGGUNAKAN KATA-KATA YANG MAMPU MENANGKIS PERNYATAAN JOM UBAH TERSEBUT. PADA PANDANGAN ANAK SUFI, PENGGUNAAN PERKATAAN TRANSFORMASI LEBIH SUKAR DIFAHAMI BERBANDING DENGAN PERKATAAN JOM UBAH. WALAUPUN PADA HAKIKATNYA TRANSFORMASI MEMPUNYAI KONOTASI MAKNA YANG LEBIH JITU DAN LEBIH MENJURUS KEPADA PENAMBAH BAIKAN BERBANDING DENGAN JOM UBAH YANG MEMPUNYAI KEBARANGKALIAN UBAH DARI BAIK KEPADA TIDAK BAIK. 

OLEH ITU, PERKATAAN TRANSFORMASI INI MUNGKIN PERLU DIUBAH KEPADA PERKATAAN YANG LEBIH MUDAH APABILA KITA BERDEPAN DENGAN PENGUNDI. JIKA PEMBANGKANG MENGGUNAKAN PERKATAAN JOM UBAH  SEBAGAI PENDEKATAN PSIKOLOGI MEREKA, MUNGKIN KITA BOLEH MENGGUNAKAN PERNYATAAN BN YANG TERBAIK!


APAPUN, ORANG BN DI SARAWAK AKAN TERUS MENGEKANG KEMARAAN PUAK PEMBANGKANG NI YANG TERNYATA HANYA PANDAI MEMBUAT GIMIK, PENIPU DAN PENYANGAK YANG MENGINTAI KEKAYAAN NEGERI SEBAGAIMANA BERLAKU DI PULAU PINANG, SELANGOR DAN KEDAH. 


SILA BACA DI SINI MENGENAI PELANTIKAN SEORANG MUFLIS SEBAGAI PENGURUS BESAR YAYASAN SELANGOR,


BACA DI SINI MENGENAI KECURIAN BALAK DI SELANGOR

DAN KEDAH .


JUGA PENIPUAN GUAN ENG DI PULAU PINANG


MEMANG SEBENARNYA MEREKA INI LEBIH BANYAK MENIPU DARIPADA BERKATA BENAR!

2 comments:

pemerhati said...

buat banner lawan balik pon ok kan..contoh nya " lebih maju bersama BN ke" tak pon buat "nak ubah apa?" then letak kan gamba kg buah pala..isu air..flat..isu2 negeri kedah. buat banner ni besar2.. komfem ter bisu lah puak dapig & co..

Anonymous said...

ASYIK NAK TGOK KEBURUKAN ORG JER... MCM PERFECT SGT... baik perbaiki diri sendiri dulu