RAKAN PEJUANG

08 April 2011

MAHFUZ NAK BELA KEMATIAN ALLAHYARHAM SARBANI? ADIK SAIFUL BAGAIAMANA?

PAS perjuang keadilan buat Allahyarham Sarbani
Wan Nordin Wan Yaacob   
KOTA SAMARAHAN, 7 April: PAS akan memperjuangkan keadilan terhadap kematian pegawai Kastam Selangor, Allahyarham Ahmad Sarbani Mohamed, 56, hingga punca kematian tersebut didedahkan.

 ANAK SUFI MASIH LAGI NAK BAWA ISU KEMATIAN ADIK SAIFUL YANG TIDAK DIBELA OLEH PARTI MELAYU PAS. BACALAH BERITA HARAKAH HARI NI. APA KAITAN NYA PAS NAK PERJUANGKAN KEMATIAN ALLAHYARHAM SARBANI? APA MOTIFNYA? 


JAWAPANNYA MUDAH SAJA, SEBAB IA ADA PELUANG UNTUK PAS DAN PEMBANGKANG HARAM MEMBERI TEKANAN PADA KERAJAAN KHUSUSNYA SPRM. ANAK SUFI DAN RAKYAT MALAYSIA SEMUA TAHU, PARTI PEMBANGKANG DI MALAYSIA NI MEMANG SUKA MENCARI PUBLISITI MURAH MACAM NI. KONON NAK JADI WIRA! HIPOKRIT SUNGGUH MEREKA! LIDAH BERCABANG DAN MENGKARUNG! ITULAH YANG MAMPU ANAK SUFI KATAKAN PADA SI MAHFUZ DAN JUGA JUAK-JUAK PEMBANGKANG YANG LAIN.


8 pegawai Imigresen Selangor didakwa
Harakahdaily   
SHAH ALAM, 7 April: Mahkamah Khas Jenayah Rasuah Shah Alam hari ini telah membuat pertuduhan terhadap 8 pegawai Imigresen Selangor kerana disyaki melakukan kesalahan di bawah Seksyen 17(a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.
PERSOALANNYA, APA MASALAHNYA APABILA SPRM MENAHAN 8 KAKITANGAN IMIGRESEN UNTUK DISOAL SIASAT? MENGAPA PAS BEGITU TERTARIK DENGAN KEMATIAN SEORANG PEGAWAI KASTAM? SEBAB NAK TUNJUKKAN BETAPA JAHATNYA INSITUSI KERAJAAN BUKAN? 


APA PUN ANAK SUFI UCAPKAN TAKZIAH KEPADA KELUARGA ALLAHYARHAM. SESUNGGUHNYA HIDUP INI ADALAH MILIK ALLAH. KEPADA-NYA LAH KITA AKAN DIKEMBALIKAN. HANYA PAS YANG SUKA MEMPOLITIKKAN KEMATIAN YANG MEMBERI KEUNTUNGAN POLITIKNYA TIDAK SEPERTI ADIK SAIFUL YANG BARU BERUSIA 7 TAHUN ITU. 


SEDIH BUKAN?

2 comments:

Anonymous said...

alamak anak sufi oiii!
inikan politik..pas kan idup kerana politik..kalau dia idup kerana Allah tak ler susah sangat nak carik kebenaran dan keadilan dari nyer.
..ake ake..aku belapang dada jer sikap mereng depa tu. Kalau ikut-ikut emosi mau aku bakor duit singgit ni sedekah kat depa..mcm cina bakor duit kertas tu hehehe...

anak sufi said...

ya tak ya jugak kan anynomous 11.35. anak sufi rasa sedih dan kesian pada nasib Allahyarham adik saiful. Anak sufi tau lah PAS ni parti politik tapi tak sangka mereka seteruk ini. memang dah nampak sangat tersasar dari perjuangan sebenar.