RAKAN PEJUANG

05 May 2011

CABAR PAS BUKTIKAN APA UNTUNGNYA BERBAIK DENGAN DAPPIG?

SALAM....
DALAM KESIBUKAN KITA BERUSAHA UNTUK MENYATUKAN UMAT ISLAM PAS DAN UMAT ISLAM UMNO DI NEGARA INI, PUAK-PUAK PAS INI NAMPAKNYA MASIH ANGKUH DAN SOMBONG. SOMBONG KERANA MERASAKAN UMNO TERDESAK MENGAJAK MEREKA BERSATU. ANGKUH KERANA MASIH TIDAK MAHU MENERIMA KENYATAAN YANG TELAH TERBENTANG DI DEPAN MATA YAKNI BERSAHABAT DENGAN DAPPIG CELAKA HANYA MEMBAWA KEUNTUNGAN BESAR KEPADA PARTI CAUVINIST KOMUNIS ITU. 

SEMENTARA NUAR BRAHIM PULA DENGAN MUKA YANG BEBAL DAN SEBAL MENUDUH PULA UMNO IBARAT GILA TALAK APABILA MENGAJAK PAS UNTUK BERSATU DEMI UMAT ISLAM DI NEGARA INI. ANAK SUFI TAK NAK ULAS BANYAK TENTANG PERLAKUAN NUAR BRAHIM YANG MEMANG DAH TERANG LAGI BERSULUH BERSALAHNYA DALAM PELBAGAI MASALAH SALAH LAKU. CUMA YANG ANAK SUFI KESALKAN ADALAH SIKAP PEMIMPIN PAS YANG SANGAT SOMBONG.


ANAK SUFI CABAR PENGANUT PAS ATAU PENGIKUT NIK AZIZ MENUNJUKKAN BUKTI KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DAN RAKYAT MALAYSIA MENGENAI FAEDAH DAN KEBERUNTUNGAN YANG DIPEROLEH OLEH PAS SEJAK BERSEKONGKOL DENGAN DAPPIG CELAKA INI. SILA BANDINGKAN FAEDAH YANG DIPEROLEH OLEH PARTI KOMUNIS INI DENGAN FAEDAH YANG PAS DAPAT. SILA FOKUSKAN FAEDAH TERSEBUT DALAM KONTEKS AGAMA ISLAM DAN PERKEMBANGAN ISLAM SEJAGAT DI MALAYSIA NI SEJAK BERNIKAH BATIN DENGAN DAPPIG CELAKA. 


ANAK SUFI SARANKAN KEPADA UMNO AGAR LUPAKAN SAHAJA UNTUK MENYERU PAS BERSAMA UMNO MENERUSKAN AGENDA MENEGAKKAN AGAMA ALLAH DI NEGARA INI. APABILA HATI SUDAH KOTOR DAN DIPENUHI DENGAN SYAK WASANGKA SERTA HASAD DENGKI PADA SAUDARA SEISLAM SENDIRI, MAKA PAS TIDAK AKAN SEKALI-KALI MENERIMA CADANGAN UMNO UNTUK BERSATU DALAM KONTEKS MENGUKUHKAN MARUAH ISLAMIYAH DI NEGARA INI. KERANA DALAM KOTAK PEMIKIRAN MEREKA HANYA ADA KETAKUTAN, KERISAUAN DAN SENTIASA BERSYAK WASANGKA BURUK DIPERMAINKAN OLEH UMNO. MEREKA LEBIH PERCAYA PADA MULUT MANIS ANAK BERANAK PARTI CAUVANIST KAFIR LAKNATULLAH DARIPADA UMAT MUHAMMAD SENDIRI. 


MEREKA TETAP BERSEKONGKOL MENERUSKAN AGENDA INDOKTRIN DAPPIG KOMUNIS DENGAN MEMBUAT TUDUHAN MEROSAKKAN IMEJ KERAJAAN. ANTARANYA ADALAH TERUS MENERUS MENGHENTAM SPRM DAN MENGAITKAN PARA MENTERI KABINET KITA DENGAN RASUAH. SEPERTI BIASA, PUAK-PUAK PAS YANG KONON MEMPERJUANGKAN AGAMA INI SERING MEMBUAT TUDUHAN TANPA BUKTI. WALAUPUN SPRM TELAH MENERANGKAN DENGAN JELAS MENGENAI BADAN TERSEBUT YANG BEBAS DARIPADA PENGARUH PEMERINTAH, NAMUN PAS SEBAGAI ALAT DAPPIG TERUS MENGAITKAN PARA MENTERI DENGAN RASUAH TANPA BUKTI. ITULAH YANG DILAPORKAN DALAM HARAKAH DAILY.NET HARI INI. YANG MEMBUAT TUDUHAN TANPA BUKTI ITU ADALAH AJK KERJA PAS PUSAT , DR. MUJAHID YUSUF RAWA.


KUALA LUMPUR, 4 Mei: Setiap pihak di negara ini diingatkan agar jangan memutar belit fakta dalam membicarakan tentang usaha memerangi rasuah, bagi membolehkan segala usaha yang dibuat berhubung dengannya benar-benar mencapai kejayaan. 
Namun dalam hubungan ini, PAS amat kesal apabila amalan politik perlindungan atau petronage politik kelihatan semakin menebal di negara ini, sehingga menjadikan usaha memerangi rasuah oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hanya tertumpu kepada 'ikan-ikan bilis' sahaja.
Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Dr Mujahid Yusof Rawa (gambar) menegaskan, pada hal, usaha memerangi rasuah sepatutnya melibatkan semua pihak dengan tidak hanya terbatas dengan penangkapan pihak-pihak tertentu sahaja.
Menurut beliau, namun fenomena di tanah air kita sejak dulu jelas memperlihatkan 'ikan-ikan jerung' atau pihak atasan sering terlepas dari penangkapan rasuah walaupun mereka terbukti terbabit dalam perbuatan hina itu.
Katanya, dengan kejadian itu, jelaslah di negara kita berlakunya unsur politik perlindungan terhadap pihak atasan atau para menteri sehingga menyebabkan pihak SPRM sendiri gagal melakukan tangkapan ke atas mereka.
 NAMPAK MUKA MASYAALLAH, MACAM ORANG WARAK TAPI KATA-KATA HAMPIR KEPADA FITNAH! KALAU BETUL MENTERI YANG BANYAK MAKAN RASUAH, SILA LAH TUNJUK BUKTI. JANGAN MAIN SEBUT JE. KALAU YA PUN CINTA SANGAT PADA DAPPIG CELAKA JANGAN LAH BUNUH BANGSA SENDIRI. YANG NYATA, SEKARANG INI KEMATIAN BENG HOCK ADALAH BERPUNCA PADA RASUAH PUAK KIASU DAPPIG. KENAPA TAK SEBUT YANG TU? INI BUKAN NAK MEMPERJUANGKAN RASUAH TAPI SEBENARNYA NAK ISI TEMBOLOK SENDIRI DENGAN PANGKAT DAN KUASA!


PAS DI SARAN PERBANYAKKAN SOLAT HAJAT AGAR TETAP KEKAL BERSAMA DAPPIG JIKA KAMU ORANG YANG BENAR. MOHON PADA ALLAH SUPAYA TUNJUKKAN KEBENARAN ADAKAH DAPPIG ITU KAFIR YANG AKAN MASUK SYURGA ATAU TIDAK!


JANGAN MAIN SEBUT JE! JANGAN MAIN TUDUH JE! JANGAN NAK ROSAKKAN IMEJ MENTERI, SPRM, SPR DAN KEHAKIMAN NEGARA. DALAM PEMBANGKANG PUN ADA RASUAH JUGA. KALAU TIDAK TAKKAN LAH MASA MENGUNDI BOLEH BAGI DUIT KAT ORANG ASLI ATAS ALASAN SEDEKAH! TAK GITU USTAZ?

No comments: