RAKAN PEJUANG

11 May 2011

PESANAN BUAT ORANG UMNO....SILA BACA...

SALAM...
SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE 65 UMNO. LAHIRNYA ORGANISASI POLITIK UMNO INI ATAS RASA CINTA ORANG MELAYU DAN ORANG ISLAM PADA AGAMA, BANGSA DAN TANAH AIRNYA. LAHIRNYA KERANA ANGKARA ULAT NAIK KE MATA. ANGKARA PENJAJAH YANG CUBA BERLAGAK SOMBONG DAN CUBA MENGATUR NEGARA YANG BERMARUAH INI. 
BUAT PERTAMA KALINYA PADA 11 MEI 1946, SELURUH PERTUBUHAN ORANG MELAYU TELAH BERSATU DI BAWAH ORGANISASI POLITIK UMNO YANG DIKETUAI OLEH DATO ONN B. JAAFAR. ORANG MELAYU BERSATU UNTUK MENGEKANG KUASA PENJAJAH TERUS MENGEKALKAN PENJAJAHAN MEREKA DI NEGARA INI. 


KINI 65 TAHUN PERISTIWA BERLALU. UMNO MASIH LAGI RELEVAN SEHINGGA KINI. WALAU ADA DI ANTARA PEMPIMPIN UMNO INI SENDIRI YANG TELAH MEMBALING NAJIS MENCONTENG ARANG DI WAJAH PATRIOTIKNYA, NAMUN, PARTI KERAMAT INILAH YANG SATU-SATUNYA MENJADI HARAPAN KITA UNTUK MENGANGKAT MARTABAT AGAMA DAN BANGSA.  PAS SUDAH TIDAK BOLEH DIHARAP LAGI. KALAU DULU PERJUANGAN PAS TULUS DAN SUCI UNTUK AGAMA SEMATA-MATA, KINI SEJAK BERNIKAH BATIN DENGAN DAP LAKNATULLAH, MEREKA SUDAH HILANG PEDOMAN DAN ARAH TUJU PERJUANGAN. APA YANG NAMPAK NYATA, MEREKA BANYAK MEMBANTU MENAIKKAN IMEJ DAP PIG INI. 


DALAM PKR PULA, PENGKHIANATAN ANWAR IBRAHIM TERHADAP UMNO BUKAN KEPALANG. DIA TELAH MENCALARKAN IMEJ UMNO BUKAN SAHAJA DI DALAM NEGARA MALAHAN DI LUAR NEGARA JUGA. MALAHAN ANWAR KIAN MENJADI LIABILITI PADA RAKAN-RAKANNYA SENDIRI. KERANA ITULAH MEREKA TERUS MENINGGALKAN NUAR BERSAMA RETORIK ANGAN KOSONGNYA UNTUK MENJADI PERDANA MENTERI DI BAWAH CENGKAMAN DAP!


OLEH KERANA ITU, ANAK SUFI MENGHARAPKAN DS  NAJIB DAN TS MUHYIDDIN TERUSKANLAH LEGASI YANG TELAH DITINGGALKAN OLEH PERDANA MENTERI TERDAHULU DENGAN PENUH BERHEMAH DAN TEGAS. BERTEGASLAH KEPADA MEREKA YANG BERANI MEMPERMAINKAN AGAMA DAN MARUAH BANGSA KITA. 


ANAK SUFI MOHON JUGA AGAR DS NAJIB BERTEGAS JUGA KEPADA MANA-MANA PEMIMPIN UMNO YANG MASIH LENA DARIPADA MIMPI SEMALAM YANG BERADA DALAM SELIMUT SELAMAT SEDANGKAN KITA SEDANG BERPERANG PSIKOLOGI DENGAN MUSUH AGAMA DAN BANGSA KITA DAP PIG CELAKA!


SEMOGA UMNO AKAN TERUS MENERUS KEKAL MENJADI PENERAJU KEMAJUAN AGAMA DAN BANGSA. WALAU BERAPA PUN USIA UMNO, IA  AKAN TERUS KEKAL JIKA AHLI DAN PEMIMPINNYA SENTIASA BERMUHASABAH DIRI DAN BIJAK MENGHARGAI RAKYAT YANG MEMILIH MEREKA. JANGAN SUSU DIBERI DI BALAS TUBA KELAK 7 KETURUNAN MENJADI KENANGAN UMNO HANYALAH SEJARAH KOTOR BAGI YANG GILA KUASA!


ANAK SUFI MENGHARAPKAN PEMIMPIN MUDA UMNO JANGAN LEBIH GAYA TAPI KURANG AKALNYA. BIARLAH PANDAI MEMBAWA DIRI MENGIKUT KEADAAN SEKELILING KITA. JANGANLAH KE BENDANG DENGAN MENAYANG KERETA MEWAH, KEMUDIAN DATANG HANYA UNTUK MAKAN DAN BALIK. ITU SANGAT MENJELEKKAN. BERTERIMA KASIH LAH PADA YANG MEMBERI DAN TUNAI LAH JANJI JIKA SUDAH DIMETERAI. 


SELAMAT ULANG TAHUN UMNO. UMNO TERUS MARA UNTUK RAKYAT MALAYSIA!


SILA BACA JUGA PANDANGAN ALAHAI SI LUNCAI

4 comments:

Anak Jawa said...

Moga DS Najib yang tulus memperjuangkan rakyat, tidak akan beri muka terhadap pemimpin UMNO yang tidak boleh diharap. Ketulusan DS Najib akan berjaya dengan adanya pemimpin yang berjuang untuk rakyat, bukan untuk diri sndiri dan kroni.

Sedar akan hal ini, dan mohon, dicantas mereka ini. rakyat sendiri menolak dan jangan kerana nak jaga hubungan sesama ahli UMNO, rakyat semakin benci.

DS Najib, rakyat percaya, DS mampu amik tindakan wajar demi rakyat dan negara

Anonymous said...

Assalam...sokong anak Jawa....UMNO/Melayu dan semestinya umat Islam jaga agama...jaga sembahyang dan lain2 amalan..Insyaallah Allah bersama..selamat dunia akhirat.

Anonymous said...

UMNO akan terus dibenci rakyat jelata selagi ahli2 korporat yg keparat memegang jawatan dlm UMNO dari peringkat cawangan, bahagian dan seterusnya ke atas.
Pemimpin2 UMNO spt ini hanya akan berkerja utk mengisi kantong dirinya dan kroni2nya shj.
Saya tengok sendiri bagaimana seorang Ketua Cawangan di Trong, Perak telah menjadi kaya-raya dgn ada 3 lesen lori yg diAliBabakan kpd towkeh2 Cina. Ketua Cawangan ini yg senang lenang pun dapat rumah PPRT dgn bayaran balik cuma RM150 sebulan.
Ini belum lagi Ketua2 Bahagian yg merembat habuan2 yg lagi besar.
Sudah tibalah masanya pentadbiran UMNO ini balik ke zaman 60an dulu di mana rata2 pemimpin UMNO adalah terdiri dpd golongan guru yg terpelajar dan tidak mempunyai kepentingan diri.
Fikir2kanlah .....
Melayu mudah lupa ????????????
Ingat sebelum terlambat!

Anonymous said...

Assalamualaikum
Saya pernah poskan kata kata ini... Harap semua pemimpin berjuang dengan jujur dan ikhlas untuk agama, bangsa dan negara. BUKAN untuk kuasa, pangkat dan kekayaan. Saya percaya ada yang memilih untuk menjadi penyokong tegar pembangkang kerana pernah ditindas oleh orang orang yang berkepentingan. Kalau tidak, masakan dah cukup dengan buktipun masih juga membangkang. Tak kurang juga yang buta mata hatinya. Kesimpulannya, kalau nak jadi pemimpin... jadilah pemimpin yang benar benar boleh membela nasib rakyat, bukan khianat dan sia siakan undi rakyat.
Wassalam