RAKAN PEJUANG

26 May 2011

PAS ERDOGAN MENGHINA KEPIMPINAN ULAMA PAS? SILA BACA!

SALAM..
PAS KINI DALAM PROSES PERUBAHAN YANG SANGAT KETARA DI MANA PUAK ERDOGAN PAS MULAI MENGORAK LANGKAH UNTUK MENGUASAI KEPIMPINAN PARTI TERSEBUT. KERANA KETAKSUBAN POLITIK DAN KERAKUSAN UNTUK BERKUASA BERSAMA PKR DAN DAPPIG CELAKA, PEMIMPIN PAS YANG BUKAN BERTERASKAN PENDIDIKAN AGAMA SUDAH MAIN KOTOR UNTUK MENYINGKIRKAN KEPIMPINAN ULAMA DALAM PARTI TERSEBUT.


JADI ANAK SUFI SARANKAN AGAR PENGGUNAAN ISLAM DALAM PARTI PAS INI DIGUGURKAN DEMI MENJAGA MARUAH DAN ROH ISLAM. PARTI INI BUKAN LAGI BERLANDASKAN AL-QURAN DAN SUNNAH TAPI LEBIH KEPADA TUJAHAN NAFSU YANG BERGELORA UNTUK MEMERINTAH. KEPIMPINAN ULAMA SEPERTI DATUK  HARUN DIN DAN HADI AWANG SENDIRI DIKATAKAN KONSERVATIF, TIDAK MENGIKUT PERKEMBANGAN SEMASA, TIDAK BIJAK DALAM MENGURUS EKONOMI DAN TIDAK POPULAR PADA ERA PEMODENAN INI.


DI MANA SETIA KAWAN PAS DAN IKATAN UKHUWAH ANTARA MEREKA? MEREKA SANGGUP MENIKAM KUMPULAN ULAMA INI DAN MEMBUKA PEKONG MENGATAKAN PENTADBIRAN PAS SELAMA INI MEMANG JAHIL DALAM PENTADBIRAN EKONOMI. PERSOALANNYA, JIKA MEREKA BIJAK DALAM AGAMA DAN MELAUNGKAN KONONNYA MEREKALAH PEWARIS NABI, MENGAPA MEREKA GAGAL MENGIKUT CARA PENTADBIRAN NABI DALAM BIDANG EKONOMI? MENGAPA MEREKA PISAHKAN EKONOMI DAN AGAMA? MENGAPA PUAK ERDOGAN MEMBUKA AIB PEMIMPIN ULAMA PAS BAHAWA MEREKA BUTA DALAM PENGURUSAN EKONOMI NEGARA? 


PUAK ERDOGAN PAS INI MENYARANKAN AGAR KEPIMPINAN ULAMA PAS MENGIKUT PEMIKIRAN NIK AZIZ YANG TERBUKA. KITA BOLEH FIKIR SENDIRI APA YANG DIMAKSUDKAN DENGAN PEMIKIRAN TERBUKA OLEH PUAK ERDOGAN INI. BUKANKAH INI BERMAKNA MEREKA SEBENARNYA SANGAT CINTAKAN DUNIA MELEBIHI AKHIRAT. MENGAPA MEREKA SANGGUP MELAKUKAN SEMUA INI? 

TAHNIAHLAH KEPADA NUAR BRAHIM YANG TELAH BERJAYA MENYERAP MASUK DALAM PAS HINGGA MEMBAWA KEPADA PERPECAHAN DALAM PARTI MELAYU TERSEBUT!

SILA BACA SETERUSNYA DI SINI

No comments: