RAKAN PEJUANG

12 May 2011

GUAN ENG MENUDUH DS NAJIB TERLIBAT DALAM ISU KRISTIAN AGAMA RASMI!

SALAM....
DALAM HARAKAH DAILY ADA MEMUATKAN GAMBAR GUAN ENG YANG KETAWA GIRANG MENGARAHKAN PERDANA MENTERI MENGAMBIL TINDAKAN TERHADAP UTUSAN MALAYSIA. SILA BACA DAN NILAI SENDIRI KEJAHATAN GUAN ENG DAP CELAKA INI YANG MENGGUNAKAN HARAKAH @ HARAMJADAH DAILY SEBAGAI WADAH BERBICARA:


KATA GUAN ENG CELAKA INI:
"Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hanya boleh meyakinkan rakyat Malaysia bahawa Utusan tidak menikmati kekebalan undang-undang dan bahawa Umno sendiri tidak bersetuju dengan Utusan Malaysia yang menyiarkan fitnah berbahaya berhubung konspirasi antara DAP dan para paderi Kristian untuk menubuhkan Negara Kristian dengan:-
"Mengarahkan Utusan Malaysia untuk menarik balik dan memohon maaf atas laporan palsu; dan
"Menggantikan ketua editor dan wartawan yang terlibat dalam fitnah berbahaya yang seolah-olah membakar konsep 1 Malaysia," kata Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang dalam kenyataannya.
Utusan, kata beliau, nampaknya mempunyai kekebalan undang-undang walaupun menyiarkan fitnah jahat dan berbahaya kerana akhbar tersebut dimiliki dan diarah oleh Umno. 
 Beliau memetik laporan bahawa Presiden Kesatuan Wartawan Kebangsaan (NUJ), Hata Wahari dalam sebuah wawancara ‘online’ mengatakan bahawa mesyuarat Biro Politik Umno akan bersidang setiap hari Isnin malam untuk membincangkan agenda mingguan akhbar Utusan.
Antara mereka yang terlibat ialah Presiden UMNO Najib Tun Razak, Timbalan Presiden Tan Sri Muhyiddin Yassin, tiga orang Naib Presiden Ahmad Zahid Hamidi, Hishamudin Hussein dan Shafie Apdal serta Setiausaha Agung Tengku Adnan Mansor dan Ketua Penerangan Datuk Ahmad Maslan.
Menurut Hata, agenda tersebut akan disampaikan kepada Ketua Pengarang Utusan melalui pejabat Perdana Menteri. 
Agenda tersebut akan berlangsung lebih kurang 3 hari sebelum dilepaskan kecuali jika ianya menerima sokongan padu daripada pemimpin teratas BN. 
Hata berkata, ini merupakan strategi bijak kerana menjelang hari ketiga, media lain akan terus memainkan isu ini sementara Utusan Malaysia akan bebas untuk menciptakan masalah baru.
"Walaupun masyarakat bandar sekarang dapat melihat kebenaran melalui propaganda tipis yang dimainkan Utusan Malaysia, tetapi masih ada pembaca luar bandar yang masih lagi setia dengan penipuan Utusan. 
"Hatta kegagalan Najib untuk mengambil tindakan ke atas Utusan mengesahkan lagi pendedahan yang dibuat oleh Hata bahawa fitnah berhubung konspirasi menubuhkan Negara Kristian dan melantik Perdana Menteri beragama Kristian merupakan usaha Umno untuk terus menarik sokongan penduduk luar Bandar," katanya.
DAP, kata Lim Guan Eng, juga mencabar menteri-menteri daripada MCA, Gerakan mahupun SUPP untuk membawa perkara ini ke Kabinet dan menuntut tindakan tegas terhadap Utusan. 
"Sekiranya mereka gagal berbuat demikian, ini menunjukkan bahawa MCA, Gerakan dan SUPP adalah peserta dalam sandiwara Umno yang mengamalkan politik dua muka dan bersifat munafik," tegas beliau.
KURANG AJARNYA GUAN ENG APABILA DENGAN TIDAK SECARA LANGSUNG MENGAITKAN SEMUA PEMIMPIN TERTINGGI NEGARA SEBAGAI BERSEKONGKOL DALAM MEMBAWA ISU KRISTIAN INI. ANAK SUFI MENGHARAPKAN KDN MENYIASAT TENTANG HAL INI KERANA IA ADALAH SATU TUDUHAN YANG SANGAT BERAT TERHADAP KEWIBAWAAN KEPIMPINAN NEGARA DAN BOLEH MEMBAWA KEPADA PADAH PADA KETENTERAMAN AWAM. 


GUAN ENG CELAKA INI MEMANG SUKA MENGAITKAN APA SAJA ISU DENGAN UMNO. APA SAJA. TUJUANNYA ADALAH UNTUK MENAIKKAN KEBENCIAN ORANG RAMAI KEPADA UMNO DAN DS NAJIB. INI ADALAH MODUS OPERANDI DAP UNTUK MEROSAKKAN BANGSA MELAYU. 


APA KAITAN ISU KRISTIAN INI DENGAN DS NAJIB DAN UMNO? 


KDN TOLONG AMBIL TINDAKAN SERIUS TERHADAP DAKWAAN GUAN ENG INI. SUMBAT SAJA GUAN ENG NI KE DALAM ISA! MULUT SI CELAKA INI MEMANG TERLALU BIADAB DAN CELUPAR! KEBIADABANNYA SEMAKIN BERTAMBAH BILA PAS MELANTIKNYA SEBAGAI KHALIFAH UMAR AL AZIZ! NAUZUBILLAH!3 comments:

potonglancau said...

hukum gantung jer babi nih...

Admin said...

Kapir ni memang celaka nombor 1 dalam negara.. Itupun PAS dan PKR tetap suka...

Anonymous said...

Saya sbg melayu sokong Utusan Melayu di tutup syarat: SEMUA AKHBAR BAHASA CINA DAN TAMIL JUGA DITUTUP.
Dasar Dap... dia buat dulu lepas TU nak tutup pekong, CEPET CEPAT tuduh orang pulak. Contoh nyata adalah kes kematian TBH.