RAKAN PEJUANG

06 May 2011

DAP DAH BUKTIKAN....

SALAM...
ANAK SUFI NAK UCAPKAN TAHNIAH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA PARTI SEPARUH MELAYU SEPARUH ISLAM PAS KERANA TERSENARAI DALAM KABINET BAYANGAN PEMBANGKANG DI SARAWAK. DAPPIG CELAKA CAUVINIST LAKNATULLAH INI TELAH MEMBERIKAN PELUANG KEPADA PAS UNTUK MENJADI WAKIL PENTING DALAM BARISAN KABINET BERANGAN MEREKA DI SARAWAK. BUKAN ITU SAHAJA, BUDI BAIK DAPPIG CELAKA INI JUGA TELAH TURUT MEMBERIKAN PELUANG KEPADA NUAR BRAHIM MELETAKKAN BIAN BARU UNTUK MENJADI KETUA MENTERI MENGGANTIKAN TAIB MAHMUD NANTI. 
DAPPIG CELAKA SANGGUP MENGENEPIKAN KEPENTINGAN DIRI UNTUK MEMBERI LALUAN PADA RAKAN-RAKAN DARIPADA PAS DAN PKR! BAIKNYA HATI DAPPIG LAKNATULLAH INI. INI MEMBUKTIKAN KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA TERUTAMA PENGANUT PAS YANG TERLALU MENGAGUNGKAN KHALIFAH UMAR GUAN ENG SEBAGAI INSAN YANG BERBUDI, TINGGI PEKERTI DAN SANGAT PRIHATIN PADA AGAMA ISLAM MEMANG SEORANG YANG SANGAT MULIA. TAHNIAHLAH PAS DAN SYABAS KEPADA NUAR BRAHIM!

 BUKANLAH MUDAH UNTUK MENJADI SEORANG YANG MULIA MACAM GUAN ENG  NI. DAPAT KUASA TERUS JE AGIHKAN PADA PAS DAN PKR. SEBAGAIMANA YANG DIJANJIKAN DULU, KINI DIA TUNAIKAN JANJI TERSEBUT. NUAR BRAHIM TENTU BERASA GEMBIRA DAN BERTAMBAH CINTA PADA DAPPIG. 

NIK AZIZ DAN PENGANUT PAS PULA TENTU SEMAKIN BERGELORA PERASAAN KASIH DAN SAYANG YANG TIDAK TERHINGGA PADA DAPPIG DI ATAS PENGORBANAN BESAR GUAN ENG MEMBERIKAN PELUANG KEPADA PAS BERSAMA MENERAJUI SARAWAK WALAUPUN PAS TAK MENANG SATU KERUSI PUN. MACAM NI LAH BARU DIKATAKAN KAWAN, SEBAB WALAUPUN PAS TAK MENANG TAPI PAS BERSUSAH PAYAH SANGGUP MAKI HAMUN, MEMFITNAH UMAT ISLAM YANG LAIN DEMI MEMPERJUANGKAN DAPPIG. BEGITU JUGA DENGAN NUAR BRAHIM YANG TERSENYUM DALAM DAKAPAN GUAN ENG YANG SANGAT BERBUDI ITU.


SEDIHNYA...KESIAN....ISY...ISY...KESIAN.....SESUNGGUHNYA ALLAH BERSAMA ORANG YANG BENAR! BILA LE NAK INSAF!

No comments: