RAKAN PEJUANG

24 May 2011

MEREKA TONGGANG ARAK SEBAB DAH KAYA! TU PUN MASIH KATA DITINDAS! HUH!

SALAM...
HEBOH SANGATLAH PUAK PENGANUT PAS NI BERTEPOK, BERSORAK, BERSENDA DAN MELAUNG MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA PENTADBIRAN BN ATAS RANKING KE 10 PEMINUM ARAK TERBESAR DI DUNIA.


PENGANUT PAS NI MULALAH BUAT ISU MEMPERSOALKAN SAMPAI BILA PENGGUNAAN ARAK PERLU BERLELUASA DI NEGARA NI. PENGANUT PAS NI JUGA SIBUK MEMPERSOALKAN KREDIBILITI PENTADBIRAN BN DALAM MENANGANI PERKARA INI. MEREKA SIAP TAMBAH RENCAH LAGI DENGAN MENGAITKAN SEGALA PERBUATAN ROGOL, JENAYAH YANG LAIN MELIBATKAN ARAK.


WAHAI PENGANUT PAS OI, MENTERI BESAR MANA YANG BARU LULUSKAN 44 LESEN ARAK DI KELANTAN BARU-BARU NI? MENTERI BESAR MANA YANG TUNDUK PADA RONNIE LIU UNTUK MENJUAL ARAK DI KEDAI 7 ELEVEN? NEGERI MANA SEKARANG INI YANG SEMAKIN MENJADI-JADI PUSAT-PUSAT HIBURAN KELAB MALAM DAN PELACURAN? NEGERI MANA?


ANAK SUFI NAK AJAK SEMUA YANG TINGGAL DI SELANGOR NI KHUSUSNYA DI PETALING JAYA, BILA LALU DI KILANG ARAK TERBESAR YANG MENUJU KE SHAH ALAM TU, SILA TENGOK DI BAHAGIAN ATAS PAPAN BILLBOARD MEREKA ADA MEWAWARKAN BAHAWA HASIL ARAK INI AKAN DIDERMAKAN KEPADA KELAB CHARITY MEREKA. SIAPA MEREKA ITU? SENDIRI FIKIRLAH! MEREKA SEMUA NI DAH KAYA RAYA TAPI KATA KERAJAAN MASIH MENINDAS. KALAU MEREKA TAK KAYA TAKKAN SANGGUP BELI ARAK, LEBIH BAIK BELI BERAS!


APA YANG PAS BISING SANGAT? KALAU DAH BUAT KAJIAN TENTANG PEMINUM ARAK NI, DAN KALAU DAH PASTI YANG ORANG ISLAM LEBIH RAMAI MINUM ARAK DARIPADA ORANG KAFIR LAKNAT, APA TANGGUNGJAWAB OSTAD-OSTAD PAS? TAKKAN PAKAT TENGOK DAN SORAK JE. TAKKAN SETAKAT KUTUK JE, TAPI TAK BUAT APA-APA.

MEMANG BENARLAH PERJUANGAN PAS SEKARANG NI HANYA SETAKAT MAKI HAMUN DENGAN MENCARI SALAH KERAJAAN DI BAWAH PIMPINAN DS NAJIB.


DS NAJIB PULA TIDAK AMBIL PEDULI HAL MEREKA. YANG PENTING BAGI BELIAU ADALAH KEMAKMURAN NEGARA DAN KESEJAHTERAAN RAKYAT. 


JADI, PUAK PAS NASIHATLAH PUAK DAPPIG CELAKA AGAR KURANG-KURANGKAN MINUM ARAK ATAU DESAK DAPPIG BAGITAU TOKE KILANG ARAK TU TUTUP JE KILANG ARAK TU! BUKAN SUSAH! KATA DAH SAHABAT SECINTA! PUJUK RAYU LAH....

No comments: