RAKAN PEJUANG

29 May 2011

PERPADUAN ADALAH PERKATAAN BERHANTU BAGI DAP?

 SALAM...INI ADALAH PENULISAN YANG PERNAH ANAK SUFI HASILKAN UNTUK KITA RENUNGI KEMBALI...

13 Mei: Kit Siang mahu Utusan dikena tindakan
Hazayani Zakaria   
KUALA LUMPUR, 11 Nov: Ahli Parlimen Ipoh Timur, Lim Kit Siang meminta Kementerian Dalam Negeri (KDN) bersikap tegas terhadap laporan akhbar yang berbau hasutan.

Kit Siang sewaktu mengemukakan soalan tambahan dalam sesi soal jawab lisan di Dewan Rakyat hari ini merujuk kepada laporan akhbar Utusan Malaysia semalam yang disifatkannya boleh menimbulkan rasa tidak senang di antara kaum di Malaysia.

Laporan bertajuk "Syor 13 Mei hari perpaduan" dalam akhbar itu katanya hanya mewujudkan kebencian antara kaum.

"Semalam Utusan Malaysia ada mengeluarkan satu laporan yang menyifatkan 13 Mei satu tarikh keramat dan perlu disambut meskipun ianya satu hari hitam dalam sejarah Malaysia di mana nyawa semua kaum terkorban.

"Bukankah ini merupakan satu hasutan dan sangat berbahaya? Apa pandangan Menteri dan adakah ianya satu tajuk berita yang perlu dikaji oleh jawatankuasa sensitiviti kerana Utusan Malaysia dianggap sebagai lidah rasmi Umno.

"Adakah ini pendirian Umno dan Barisan Nasional dan bolehkah ada satu sikap yang serius untuk mengutuk laporan seperti ini," kata beliau.

Speaker, Tan Sri Pandikar Amin Mulia bagaimanapun mengarahkan Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman Yusop (BN-Masjid Tanah) tidak menjawab soalan itu kerana menganggap ianya tidak berkaitan dengan kementerian itu.
 (PETIKAN HARAKAHDAILY.NET)
WAHAI RAKYAT MALAYSIA YANG BUDIMAN, CUBALAH TELITI KENYATAAN KIT SIANG KAFIR LAKNAT NI. KERANA KESERONOKAN KAFIR HARBI NI YANG TELAH BERJAYA MENGAMBIL TINDAKAN TERHADAP INDIVIDU YANG DIKATAKAN MELAYU RASIS KINI SI KAFIR HARBI NI NAK AMBIL TINDAKAN PULA PADA UTUSAN MALAYSIA. TAMBAH MENYEDIHKAN PANDANGAN DAN GAMBAR SIKAFIR HARBI NI TERPAMPANG DALAM HARAKAH

HM....RAKYAT BOLEH MENILAI SENDIRI BETAPA PAS TELAH DIJADIKAN ALAT OLEH DAP UNTUK MEROSAKKAN PEMIKIRAN ORANG MELAYU ISLAM DAN MENJADI WADAH UNTUK MENAMBAH PERISA BAGI MEMBENCI SESAMA ISLAM. ADAKAH SALAH UTUSAN MALAYSIA MENCADANGKAN AGAR 13 MEI DIJADIKAN HARI PERPADUAN? APAKAH PERKATAAN PERPADUAN ITU SATU PERKATAAN LUCAH DAN BERHANTU BAGI KIT SIANG DAN DAP HINGGA MENYEBUT CADANGAN UTUSAN MALAYSIA INI MENIMBULKAN RASA TIDAK SENANG DI ANTARA KAUM? NAMPAKNYA DAP SEMAKIN HARI SEMAKIN BERANI MENENTANG APA SAHAJA PERANCANGAN YANG MEMBAWA KEPADA PERPADUAN. MUNGKIN KIT SIANG SI KAFIR HARBI NI TAKUT KOT. KERANA PERPADUAN ITU NANTI AKAN BERTAMBAH HARMONI KESTABILAN DI ANTARA KAUM. INI BERMAKNA TERTUTUPLAH PELUANG MEREKA UNTUK MERAMPAS PUTRAJAYA PADA PRU 13 NANTI. NIAT MEREKA MENYOKONG PAS DAN PKR CUMA SATU IAITU BERKUASA! LEPAS TU BARULAH MUDAH UNTUK MENGORAK LANGKAH YANG LAIN. CUMA YANG SEDIHNYA KENAPALAH PAS BUTA MELIHAT PERMAINAN LICIK DAP LAKNATULLAH INI? RAKYAT SUDAH SEMAKIN BIJAK UNTUK MENILAI! ISLAM TIDAK PERNAH GOYAH DI MALAYSIA SEHINGGALAH PAS BERSEKONGKOL DENGAN DAP!

No comments: