RAKAN PEJUANG

11 May 2011

TAHNIAH LAH GUAN ENG DAPAT PELABURAN RM200 JUTA! HEBAT!

SALAM...

RM200 JUTA! WAH BANYAK TU! PELABURAN YANG MENARIK YANG TELAH BERJAYA DIBAWA OLEH DAP MASUK KE PULAU PINANG SETELAH MEMBUAT LAWATAN KE KOREA SELATAN BEBERAPA TAHUN YANG LALU! HEBAT! TAPI YA KE? BETUL KE? PELABURAN APA? 

MEMANG DASAR DAP PIG PENIPU DAN PERAMPAS HAK BUMIPUTERA. PARTI POLITIK KESAYANGAN DAN KECINTAAN PAS TU TELAH BANYAK MENABUR JANJI DAN BERMANIS MULUT TAPI HAKIKATNYA HANYALAH PENIPU! PENIPU! PENIPU!

APA YANG MEREKA TAHU ADALAH NAK MERAMPAS TANAH PENEMPATAN ORANG ISLAM UNTUK DIBANGUNKAN BANGUNAN KEDAI DAN PERUMAHAN YANG BERHARGA SANGAT MAHAL DAN AKHIRNYA HANYA MAMPU DIMILIKI OLEH SATU GOLONGAN BANGSA SAHAJA.


INI TERBUKTI APABILA PELABURAN YANG DIWAWARKAN OLEH DAP CELAKA INI KONONNYA TELAH MENDAPAT PELABURAN DARIPADA KOREA SELATAN SEBANYAK RM200 JUTA RINGGIT AKHIRNYA HANYA TELAH MENJERAT LEHER MEREKA SENDIRI. 


KONONNYA ADALAH UNTUK RAKYAT TAPI TAHU TAK PENYOKONG DAPPIG CELAKA INI KHUSUSNYA BUMIPUTERA DAN BERAGAMA ISLAM BAHAWA YANG DICANANG OLEH DAPPIG INI SEBENARNYA ADALAH UNTUK MEMBUKA KAWASAN GOLF! 


MEMANG CELAKA BETUL DAP INI. CAKAP KAN MAIN BERGEGAR KONON DAPAT PELABURAN BESAR BERATUS JUTA. RUPANYA PELABURAN TERSEBUT UNTUK MENGHALAU LAGI PENDUDUK MELAYU PULAU PINANG DI BATU KAWAN TU KE TEMPAT LAIN BAGI MEMBANGUNKAN PUSAT REKREASI GOLF YANG BERHARGA RM200 JUTA YANG DIBIAYAI OLEH KOREA SELATAN.


ANAK SUFI NAK TANYA, PADANG GOLF BERATUS JUTA NI UNTUK SIAPA? UNTUK RAKYAT BIASA KE ATAU UNTUK KEPUASAN GOLONGAN KAYA RAYA TAUKE CHINA DI SANA? ADAKAH PERMAINAN GOLF INI DIGEMARI OLEH KEBANYAKAN KITA YANG GOLONGAN SEDERHANA NI? SEJAUH MANA PELABURAN GOLF KOREA SELATAN INI MAMPU MEMBERI RUANG PEKERJAAN YANG BESAR KEPADA RAKYAT PULAU PINANG ATAU RAKYAT NEGARA NI? UNTUK APA? UNTUK SIAPA? SIAPA? 

BARU METERAI JANJI DAH BISING. PERGI KOREA SELATAN SEHINGGA 52 ORANG DI BIAYAI OLEH WANG RAKYAT PULAU PINANG TAPI RUPANYA UNTUK SEBUAH PELABURAN PADANG GOLF! APA PENCACAI PAS NAK KATA? NAK SOKONG JUGA? ITU BAGUS KE? DALAM PADA TU ENTAH BERAPA BANYAK AGAKNYA DUIT RASUAH BERJALAN DAN MASUK DALAM KOCEK MEREKA NI. 
LAIN LAH KALAU DAPAT PELABURAN UNTUK MENDIRIKAN PERINDUSTRIAN YANG DAPAT MENAMPUNG PELUANG PEKERJAAN YANG BANYAK KEPADA RAKYAT. INI HANYA MEMBUANG MASA DAN DUIT KERAJAAN NEGERI SAJA. ANAK PULAU PINANG SENDIRI DIBIARKAN MENDERITA DAN DIHALAU KELUAR DARI TEMPAT TINGGAL MEREKA. MALAHAN PERNIAGAAN KECIL-KECILAN YANG DIBINA BERPULUH TAHUN JUGA TURUT DI MUSNAHKAH OLEH KERAJAAN DAP GUAN ENG SI KAFIR HARBI NI. 


NASIB BAIK KOREA SELATAN MENANGGUHKAN PELAKSANAAN PERJANJIAN TERSEBUT. MUNGKIN SEBAB MEREKA RASAKAN TIDAK MEMPUNYAI KEUNTUNGAN MEMBUKA SEBUAH PADANG GOLF DI BATU KAWAN. MUNGKIN KERANA MELALUI PEMANTAUAN MEREKA, MEREKA MENDAPATI BATU KAWAN BUKANLAH TEMPAT STRATEGIK UNTUK PELANCONGAN. INILAH MENUNJUKKAN KEBODOHAN GUAN ENG DALAM MERANCANG EKONOMI NEGARI! YANG DIA TAHU HANYALAH MEMBANGKITKAN ISU BANGSA DAN AGAMA SAJA.


ANAK SUFI CUMA NAK INGATKAN PENYOKONG PAS YANG MENJILAT SANGAT KAKI GUAN ENG NI AGAR MUHASABAH DIRI SEBANYAKNYA. GUNA OTAK DAN KEMBALI LAH SEMULA KEPADA JALAN YANG BENAR. JANGAN KERANA POLITIK SANGGUP JADI BALACI MINUM AIR KAKI CHINA DAPPIG CELAKA NI!


KASAR BUNYINYA KAN? TAPI ITU ADALAH UNTUK KESEDARAN DAN MEMBANGUNKAN JIWA PENYOKONG PAS YANG KIAN HANYUT DIALUN OLEH MANIS KATA REGIM DAPPIG CELAKA!

1 comment:

pemerhati HAMpas said...

pelaburan RM200 juta tu belum masuk kira pelaburan sindiket judi haram, rasanya kalau dicampurkan sekali mesti sampai RM2 trillion tu.

org PAS mesti seronok tu pasal tuhan dah melimpahkan rahmat pada kahlipah mereka di PP.