RAKAN PEJUANG

24 May 2011

PAS ADA BUKTI UMNO AJAK DAP BERGABUNG!

SALAM..


PAS MELALUI LIDAH RASMINYA HARAMKAH DAILY TELAH MENJADIKAN ARTIKEL PENULISAN TS DR. NORDIN KARDI YANG BERTAJUK "MUSTAHIL DAP MENJADI BARISAN NASIONAL?" SEBAGAI BUKTI DAKWAAN MEREKA BAHAWA UMNO BERUSAHA MENARIK DAP MENYERTAI BN.

DENGAN MENGGUNAKAN TAJUK UTUSAN SAHKAN UMNO SEDANG USAHA TARIK DAP,
PENULIS HARAMKAH INI KURANG BIJAK MENILAI DAN MENTAFSIR PENULISAN TSDNK. ANAK SUFI MENGENALI TS DR. NORDIN KARDI NI SEJAK BELAJAR DI UNIVERSITI DULU. ANAK SUFI MEMAHAMI PEMIKIRAN TS DR. NORDIN KARDI NI. UNTUK MEMBACA PEMIKIRANNYA KITA PERLU MELIHAT APA YANG TERSIRAT BUKAN APA YANG TERSURAT. 

MELALUI PENULISAN INI, TSDN SEBENARNYA TELAH MENEMPELAK PUAK PEMBANGKANG KHUSUSNYA TEKONG MEREKA DAP YANG SELALU MENGKRITIK USAHA KERAJAAN MENGURUSKAN NEGARA. DAP CUBA MENJADI JAGUH POLITIK DENGAN MENGUTARAKAN PELBAGAI PENDEKATAN SEKIRANYA MEREKA BERJAYA KE PUTRAJAYA KELAK. NAMUN, SEBENARNYA, HAKIKATNYA, APA YANG DIUTARAKAN OLEH DAP TENTANG PELBAGAI PERKARA TELAH DILAKUKAN OLEH KERAJAAN MALAYSIA. 


"Pada asasnya banyak tuntutan DAP sudah tidak bersesuaian lagi kerana semuanya telah ditunaikan oleh BN - tuntutan kriteria merit ke universiti, tuntutan “Malaysian Malaysia” sudah terangkum dalam “Satu Malaysia”, dasar semuanya inklusif — mewajarkan DAP untuk tidak perlu silu atau meminta maaf kepada pengikutnya untuk menyertai BN. Semua peluang yang diminta telah ada di dalam BN," tulis Nordin.

INILAH INTIPATI PENULISAN TSDN IAITU SEMUA TUNTUTAN DAP SEBENARNYA TELAH DIPENUHI OELH BN. SEBENARNYA DAP TIDAK MEMBAWA APA-APA PERUBAHAN PUN DALAM PENTADBIRAN MEREKA. TIDAK ADA! JADI, SEWAJARNYA AHLI BIASA PARTI ITU YANG TIDAK MEMPUNYAI KEPENTINGAN POLITIK KELUAR SAHAJA DAP DAN MASUK BN YANG LEBIH MENJANJIKAN AMAN DAN HARMONI BERBANDING PERJUANGAN DAP YANG LEBIH MEROSAKKAN HUBUNGAN KAUM. 


ITULAH YANG GAGAL DITAFSIR OLEH PENULIS HARAMKAH INI. MEREKA HANYA MELIHAT SEHALA TAPI PENULISAN TSDN INI PERLU DITAFSIR DALAM PELBAGAI SUDUT YANG BERBEZA. BIASALAH TU, KERANA KEBANYAKAN PENULIS HARAMKAH LIDAH RASMI PAS INI MELAMBANGKAN MENTALITI MEREKA YANG RENDAH, ROSAK DAN MEROSAKKAN HUBUNGAN UKHUWAH SESAMA UMMAH!

1 comment:

Unknown said...

Betul..drama after drama dpt di jwb dan ditangkis kerajaan...and this is the latest drama.I feel sorry for this puak.