RAKAN PEJUANG

23 May 2011

SI BAD PKR BANDINGKAN NUAR DENGAN DS NAJIB! KESIAN....

SALAM...
PUAK PEMBANGKANG NI MACAM DAH YAKIN BAHAWA MEREKA AKAN BERKUASA. ANAK SUFI NAK GELAK PUN ADA BILA DALAM HARAMKAH HARI INI MENYIARKAN LOLONGAN CHIKU BARD (TAK ADA MAKNA
GELARAN CIKGU DI DEPAN NAMA BALACI NUAR NI KERANA KATA-KATANYA KADANGKALA BERSULAM FITNAH, MAKI DAN CACIAN).


SI BAD NI KATA:
"Pertembungan Najib dan Anwar sudah melepasi tahap kedua di mana masing-masing merangka strateji politik cuma perbezaan BN main politik tidak sihat mempergunakan semua kesempatan untuk menekan Pakatan Rakyat.  Itulah politik Umno dan BN mereka tidak akan duduk diam buat kejahatan, " jelasnya ketika menyampaikan ceramah di Juru, Bukit Mertajam semalam.
KURANG AJARNYA DIA. INI KAH MENTALILTI SEORANG PENDIDIK? MEMALUKAN GOLONGAN PENDIDIK! NAMUN ITU LAH HAKIKATNYA, TERDAPAT PENDIDIK YANG BERFIKIRAN JUMUD SEPERTI SI BAD NI YANG ADA DI ANTARANYA MEMBERI MAKLUMAT YANG SALAH PADA MENTERI PENDIDIKAN. HASILNYA, GURU-GURU MENJADI SEMAKIN KECEWA!


BERBALIK PADA CERITA SI BAD NI, DIA SEOLAH-OLAH CUBA MEMBANDINGKAN ANTARA JASA DS NAJIB DENGAN NUAR BRAHIM. RAKYAT BELUM BUTA UNTUK MENILAI BETAPA DS NAJIB TELAH BERUSAHA UNTUK MENDAPATKAN PELABURAN BERBILION RINGGIT UNTUK EKONOMI NEGARA, MENAMBAHKAN PELUANG PEKERJAAN DI NEGARA INI DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT. MALAHAN DS NAJIB TIDAK PERNAH MEMPERDULIKAN KARENAH PEMBANGKANG MENGHINA DAN MEMFITNAHNYA KERANA BEGITU KOMITED UNTUK BERKHIDMAT KEPADA RAKYAT.


BERBEZA DENGAN NUAR BRAHIM YANG ASYIK MAIN KOTOR, CAKAP KOTOR, MAKI ORANG, HAMUN ORANG, PERGI SANA SINI BERSAMA KUNCU-KUNCU DAN BALACINYA MEREDAH LAUTAN, HUTAN RIMBA DAN HUTAN BATU TERMASUK HUTAN SIMPAN UNTUK MENABUR FITNAH, MENGASAK PEMIKIRAN RAKYAT DENGAN KEKELIRUAN, MEMPERGUNAKAN AGAMA SEWENANGNYA, BERUSAHA UNTUK MEMBERSIHKAN IMEJ YANG MEMANG DAH TERANG LAGI BERSULUH BURUK LAKUNYA SERTA BERSEKONGKOL DAN BERPAKAT DENGAN DAP UNTUK MENGUBAH PERLEMBAGAAN INI MENJADI MALAYSIA MALAYSIAN. BILA KONSEP MALAYSIA MALAYSIAN DIGUNAKAN, MAKA TIDAK ADA LAGI HAK ISTIMEWA BUMIPUTERA, MALAHAN YANG MISKIN BERTAMBAH MISKIN DAN YANG KAYA BERTAMBAH KAYA KERANA CORAK PENTADBIRAN BERBENTUK KAPITALIS. TIDAK ADA LAGI KUOTA DAN SEBAGAINYA. 


KALAU SEBIJI KEK, IA AKAN DIPECAHKAN 3 BAHAGIAN YANG SAMA BANYAK. ADILKAH? SEDANGKAN PERATUSAN BUMIPUTERA LEBIH BESAR BERBANDING KAUM YANG LAIN! 


ANAK SUFI YAKIN, SI BAD INI TAHU IMPLIKASINYA! SI BAD INI TAHU KEJAHATAN NUAR! TAPI KERANA KUASA DAN GILA WANG RINGGIT, MAKA SI BAD INI TERUS BERSEKONGKOL MENGANGKAT NUAR BRAHIM SEBAGAI PEMIMPIN AGONG MEREKA. PADAHALNYA, JIKA DIBANDINGKAN ANTARA DS NAJIB TUN RAZAK DENGAN NUAR BRAHAK NI TERNYATA BAGAI LANGIT DAN BUMI!


BACA SETERUSNYA PENULISAN DALAM HARAMKAH INI

No comments: