RAKAN PEJUANG

07 December 2010

MANA DUIT RM1000 YANG PKR NAK BERI PADA ANAK SELANGOR KE IPT?


JANJI KERAJAAN NEGERI SELANGOR NAK MEMBERI WANG RM1000 KEPADA ANAK-ANAK NEGERI SELANGOR YANG MENJEJAK KAKI KE IPT HANYALAH RETORIK SEMATA. BERAPA RAMAI YANG DAPAT GANJARAN INI? JIKA MEREKA SUDAH DAPAT, TANYA MEREKA, BETAPA SUSAHNYA MEREKA TERPAKSA MELALUI PELBAGAI KARENAH BIROKRASI KERAJAAN NEGERI UNTUK MENDAPATKAN JUMLAH GANJARAN TERSEBUT. 

AKHIRNYA RAMAI YANG TIDAK MAHU MENDAPATKANNYA KERANA PEMBERIAN TERSEBUT TERNYATA TIDAK IKHLAS. JIKA IKHLAS, SUDAH TENTU KERAJAAN NEGERI AKAN MEMBERI TERUS TANPA MELALUI BEBERAPA PERINGKAT DAN TEMPAT YANG SANGAT MENYAKITKAN HATI PEMOHON.  AKHIRNYA, JANJI TINGGAL JANJI.

MASA DEPAN ANAK-ANAK KITA BERGANTUNG KEPADA USAHA YANG KITA LAKUKAN PADA HARI INI. JIKA KITA SAYANGKAN GENERASI KITA, JANGANLAH KITA MUDAH TERPEDAYA DENGAN KATA MANIS YANG DITABUR YANG HANYA SEKADAR NIAT UNTUK MERAIH UNDI BUKAN IKHLAS UNTUK MEMBANTU. 

BANYAK KEPINCANGAN PKR YANG TELAH DIDEDAHKAN, APAKAH KITA MASIH MAHU MENYOKONG?

4 comments:

shamal66 said...

ada salinan janji mangkuk tu masa PRU 12 ke sebarkan.. gegarkan.. PKR sah penipu....semua nak di liwatnya...

Helang Buana said...

blog anda di link kan.

cari said...

ada member pro pkr slgr bgtau yg semua jnji dah ditunai,,klu mati dapat 2ribu,klu kawin dpt seribu,dia ckp la..Allahualam

Anonymous said...

Assalamualaikum semua,

Saya dari dahulu lagi igin bertanya tentang perkara ini. Adakah sistem demokrasi yang kita amalkan ini berlandaskan islam atau pun kita mengikuti sistem ini yang berlandaskan pada ciptaan orang kafir. Jika mmg berlandaskan islam, mita tolong berikan hujah2 kerana ada kawan saya kata sistem ini berlawanan dengan sistem islam. Sebab saya bila saya dengar hujah2 dia, mmg ada benar dan tak boleh disangkal.

Terima kasih