RAKAN PEJUANG

27 December 2010

SEMANGAT 1 MALAYSIA BERGEMA


SYABAS DAN TAHNIAH SEBANYAKNYA KEPADA ANAK-ANAK MUDA KITA YANG TELAH BERJAYA MEMBENAMKAN INDONESIA 3 – 0 UNTUK MENJULANG PIALA SUZUKI. INSYAALLAH, KITA AKAN BERJAYA MEMBENAM NEGARA INDONESIA SEKALI LAGI PADA HARI RABU INI. 
 
SEMANGAT YANG DITUNJUKKAN OLEH ANAK-ANAK MUDA ADALAH SEMANGAT YANG PERLU KITA NILAI SEJAUHNYA. MEREKA BERMAIN DENGAN PENUH BERMARUAH. MARUAH NEGARA KITA YANG TERCINTA. MARUAH KITA SEBAGAI RAKYAT YANG BEBAS DAN MERDEKA. MARUAH KITA DINAUNGI PAYUNG SULTAN-SULTAN DAN RAJA-RAJA, MARUAH NEGARA KITA DIJAGA OLEH KERAJAAN YANG MEMERINTAH AGAR TIDAK TERPALIT KEBURUKAN DI MATA LUAR PADA NEGARA KITA YANG AMAN INI. 

KEMENANGAN MEREKA INI ADALAH KEMENANGAN 1 MALAYSIA! TANPA MENGIRA BANGSA DAN AGAMA, TANPA MENGIRA KETURUNAN DAN BUDAYA, TANPA MENGIRA MISKIN DAN KAYA, TANPA MENGIRA BURUK ATAU BERGAYA, TANPA MENGIRA APA POLITIKNYA, KITA BERSAMA RAKYAT MALAYSIA YANG MEMBAWA SLOGAN 1 MALAYSIA, 1 HARAPAN, 1 KEJAYAAN, 1 PERJUANGAN, 1 KEGEMBIRAAN, 1 NEGARA YANG BERNAMA MALAYSIA....MAKA BERGEMALAH   
Keranamu kami mendakap tuah
Keranamu kami bangsa berjaya
Keranamu kami hidup selesa
Limpah budi kemakmuran negara

Keranamu kami bebas merdeka
Keranamu myawa dipertaruhkan
Keranamu rela kami berjuang
Demi bangsa kedaulatan negara

ITULAH SEMANGAT JUANG ANAK MUDA KITA. TAHNIAH DAN SYABAS. SLOGAN 1 MALAYSIA BERGEMA DI HATI SELURUH RAKYAT MALAYSIA!

1 comment:

saifulhizam said...

Sekalung Tahniah buat pasukan Malaysia...!!!!!!