RAKAN PEJUANG

13 December 2010

SIAPA MENJADI PM TAK PENTING....YANG PENTING JATUHKAN BN!!!

KATA MAHFUZ SELUAR DALAM MELALUI SINAR HARIAN EDISI KELANTAN HARI INI, JATUHKAN BN ADALAH MERUPAKAN AGENDA UTAMA PAKATAN. 

KOTA BHARU - Pas mengutamakan agenda untuk menjatuhkan UMNO dan Barisan Nasional (BN) dan tidak melulu untuk membincangkan hal pentadbiran pemerintahan negara buat masa ini, kata Naib Presiden parti itu, Datuk Mahfuz Omar. 

WALAUPUN PAKATAN SEDANG BERGELUT MAUT DENGAN KEPINCANGAN YANG BERLAKU DALAM PKR, MEREKA MASIH PUNYA NAFSU BESAR UNTUK BERKUASA! APATAH LAGI PERI LAKU ANWAR SEBAGAI PELIWAT TELAH DIGEGARKAN KEMBALI OLEH UMI HAFILDA DAN LAPORAN WIKILEAKS. NAMUN, PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG HIDUNG TAK MANCUNG PIPI TERSORONG-SORONG INI SANGGUP PULA MEMBUAT KENYATAAN BERIKUT:

Wikileaks hanya pandangan peribadi - PKR
Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 12 Dis: PKR menyifatkan, pendedahan Wikileaks tentang maklumat diplomatik dari Singapura tentang Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pandangan peribadi tanpa sokongan bukti yang sah, oleh itu tidak perlu diambil berat.

Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail dalam kenyataannya bagaimanapun berkata, pihaknya memandang serius cubaan memanipulasikan maklumat yang didedahkan mengenai komen-komen bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew and agensi perisikan negara tersebut berkenaan fitnah sodomi yang dilemparkan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.


YANG LAWAK TU, BILA WIKILEAKS MEMBUAT SPEKULASI MENGENAI DS NAJIB, SI SAIFUDDIN NI TIDAK PULA MENGATAKAN PENDAPAT PERIBADI SEDANGKAN APA YANG DINYATAKAN WIKILEAKS MENGENAI PERDANA MENTERI SAHIH PENDAPAT SEMATA KERANA TERBUKTI DS NAJIB MEMPUNYAI KEWIBAWAAN TERSENDIRI SEBAGAI PEMIMPIN NEGARA MALAYSIA.  DS NAJIB TELAH BERJAYA MEMBAWA BANYAK PELABURAN KE DALAM NEGARA DAN BERJAYA MENEPIS TOHMAHAN DAN FITNAH PEMBANGKANG HANYA DENGAN MENJALANKAN TUGAS YANG DIAMANAHKAN SEBAIK MUNGKIN MENDEKATI RAKYAT DAN BERBAKTI KEPADA RAKYAT. 


TIDAK SEPERTI PEMBANGKANG, YANG HANYA TAHU MENCARI SALAH TETAPI TIDAK PUN MENGELUARKAN PANDANGAN YANG BOLEH MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH TERSEBUT KECUALI SATU IAITU PEKIK DAN LOLONG MEREKA MENGATAKAKAN SERAHKAN MALAYSIA KEPADA MEREKA DAN SEMUA MASALAH AKAN SELESAI! 


ADA ORANG NAK PERCAYA KE? SEDANGKAN BELUM MEMERINTAH LAGI DAH BERLAKU PELBAGAI KEPINCANGAN YANG TIDAK MAMPU DITEPIS LAGI. 


RAKYAT SEMAKIN NAMPAK DENGAN JELAS KEPINCANGAN PAKATAN YANG MENJADIKAN AGENDA UTAMA MEREKA MENJATUHKAN BN KERANA KEMARUK KUASA BUKAN KERANA MEMBELA RAKYAT!

1 comment:

Bahtera Merdeka said...

Sdra Mahfuz Omar ni memang pelawak kasta rendah yang sengaja Pas beri tugas untuk menghentam UMNO secara sewenang-wenang.

Kerana itu apa sahaja yang keluar dari mulut Mahfuz sudah tidak mendapat perhatian, malah ramai pengikut Pas sendiri yang tidak senang dengan bermacam2 kenyataan bodoh yang dikeluarkannya.

Kita berharap Pas akan mengekalkan Mahfuz sebagai naib Presiden Pas untuk selama-lamanya di samping mengekalkan Ustaz Idris Ahmad yang juga sewaktu dengannya. Minda kedua-dua watak ini bertaraf budak Tadika Pasti dan selaras pula dengan tahap mentaliti ustaz Nik Aziz.

Kerana itu tahap pemikiran mereka ini sesuai menjadi wadah bacaan dan ikutan penyokong2 tegar Pas yang yang lebih percayakan lidah ustaz2 politik mereka dari ajaran Islam itu sendiri.