RAKAN PEJUANG

17 December 2010

PEMBANGKANG BODOH DAN GILA

PEMBANGKANG BODOH DAN GILA. ITULAH KATA-KATA MENTERI YANG MENJAGA PARLIMEN KEPADA AKHBAR MALAYSIA KINI. MEMANG KITA SEMUA BOLEH NAMPAK DENGAN JELAS PEMBANGKANG KINI MAKIN BERANI BERTINDAK GILA DENGAN MENGGUNAKAN PELBAGAI ISU UNTUK MENARIK PERHATIAN DAN PUBLISITI MURAHAN.

PUBLISITI MURAHAN YANG DILAKUKAN OLEH PEMBANGKANG INI MEMANG SENGAJA DICIPTA. PEMBANGKANG MEMANG BERNIAT MELAKUKAN PROVOKASI INI UNTUK MENCABAR AHLI PARLIMEN KERAJAAN. MEREKA SENGAJA MENCETUSKAN KONFLIK DENGAN HARAPAN RAKYAT AKAN MELIHAT BETAPA KEJAMNYA KERAJAAN TERHADAP MEREKA. 

HAKIKATNYA, TINDAKAN SPEAKER DEWAN MENGGANTUNG MEREKA KERANA MEREKA TELAH MELANGGAR PERATURAN DAN KERANA PELANGGARAN PERATURAN DALAM DEWAN PARLIMEN MENYEBABKAN MEREKA DI KENAKAN HUKUMAN. BILA MEREKA DIKENAKAN HUKUMAN, MEREKA TELAH BERTINDAK KURANG AJAR DAN TIDAK LANGSUNG MENUNJUKKAN KEPIMPINAN YANG MATANG MALAHAN BERTINDAK MACAM BUDAK-BUDAK MEMEGANG MANILA KAD YANG MENGHENTAM SPEAKER DEWAN DAN MEMBABITKAN KERAJAAN.

KINI PEMBANGKANG BERPAKAT TIDAK MAHU MASUK DEWAN DAN BERPAKAT NAK SAMAN SPEAKER DEWAN. ADUH! ANAK SUFI BUKANLAH ORANG PARLIMEN JUGA BUKAN SEORANG PEGUAM TAPI ANAK SUFI TAHU BAHAWA KUASA POLIS TIDAK BOLEH DIGUNAKAN DI PARLIMEN. OLEH ITU, JIKA PEMBANGKANG NAK MENYAMAN SPEAKER, PEMBANGKANG PERLU BUAT LAPORAN POLIS TERLEBIH DAHULU. 

BAGAIMANA NAK BUAT LAPORAN JIKA PERLAKUAN DALAM PARLIMEN KEBAL DARIPADA UNDANG-UNDANG. MAKNANYA KALAU NAK MAKI HAMUN, SUMPAH SERANAH, BERTUMBUK ATAU BERTERAJANG DALAM PARLIMEN PUN, POLIS TIDAK BOLEH CAMPURTANGAN. INIKAN PULA NAK SAMAN SPEAKER.  

BETULLAH KATA NAZRI, PEMBANGKAN MEMANG GILA DAN BODOH!!! JADI MACAMANA NAK JADI PEMIMPIN NEGARA KALAU DAH GILA DAN BODOH? UBATNYA ADALAH SUMBAT SAJA KE ISA!

No comments: