RAKAN PEJUANG

20 December 2010

KURANG AJAR SI DAP NI TERCATAT IKHLAS DALAM HARAKAH

"Ekuiti asas perkauman seperti diamalkan sekarang telah menyebabkaan penderitaan rakyat kerana pemimpim-pemimpim Umno dan Barisan Nasional menyelewengkan pembahagian ekonomi atas nama kaum untuk suku sakat mereka," kata Ketua Pemuda DAP, Anthony Loke ketika membentangkan kertas kerja utama Konvensyen Pakatan Rakyat di sini hari ini.(HARAKAH DAILY - 20 DISEMBER)


HABIS TU YANG PENANG BAGI RM74 JUTA KEPADA SEORANG JE KONTRAKTOR CINA DAP DI PENANG TU APA? SATU LAGI, KENAPA DAP BIADAB NI SELALU MEMBURUKKAN NAMA UMNO DAN JARANG MENYEBUT MCA? NAMPAK SANGAT NAK MEMBURUK DAN MENGHINA BANGSA MELAYU.


KAMI TAK BODOH DAN TAK KAN PERCAYA DENGAN GULA-GULA PAKATAN YANG SANGAT TAK REALISTIK. HANYA ORANG GILA SAJA YANG PERCAYA:

Anthony turut menyenaraikan tindakan-tindakan yang bakal dilaksanakan Pakatan sebaik diberi mandat mentadbir negara ini.

"Saya mewakili YAB Perdana Menteri kerajaan baru mengumumkan tol dihapuskan, mengembalikan subsidi minyak dan keperluan asas rakyat, Wi-Fi percuma di kawasan bandar dan sub-bandar, menghapuskan penswastaan sektor kesihatan, dan skim satu rumah satu keluarga," kata beliau. (
(HARAKAH DAILY - 20 DISEMBER)

NAK HAPUSKAN TOL? TU TOL KAT JAMBATAN PULAU PINANG TAK HAPUS PUN!!!!!! KALAU DAH SEMUA NAK HAPUS, MESTI NAK NAIKKAN CUKAI PENDAPATAN DAN KURANGKAN GAJI KAKITANGAN AWAM NI UNTUK TAMPUNG PERBELANJAAN NEGARA. APAKAN TIDAK, PENDAPATAN NEGARA DAH TAK BANYAK SEDANGKAN HUTANG MAKIN BERLAMBAK SEBAB TAK MAMPU NAK BAYAR. AKHIRNYA PAKATAN SETAN NI AKAN KATA NI ADALAH KERANA UMNO DAN BN YANG DAH HABISKAN DUIT DULU! MEMANG PELESIT!  INI SATU LAGI PEMBOHONGAN DAN GULA-GULA DARIPADA PAKATAN HARAM DAN KETUANYA KAFIR HARBI DAP LAKNATULLAH. 


TENGOKLAH, BELUM APA-APA LAGI SI DAP NI DAH NAK AMBIL KUASA DENGAN MELANTIK DIRINYA SEBAGAI WAKIL PERDANA MENTERI KERAJAAN BARU DAN MEMBUAT PENGUMUMAN PELBAGAI YANG MEMBABI BUTA! NAMPAKNYA SANGAT DAH TAK TAHAN NAK BERKUASA! YA LAH, PERDANA MENTERI YANG BARU BOLEH DIJINAKKAN SEBAB SEGALA DOSANYA ADA DALAM GENGGAMAN LEE KUAN YEW DAN LIM KIT SIANG ANAK BERANAK! 


JANGAN SAMPAI DAH TERHANTUK BARU NAK TERGADAH!!!!!

1 comment:

akmy said...

Jangan harap Anwar jadi Perdana Menteri, Karpal akan percepat bicara Anwar bila dekat pilihanraya dan Anwar akan kalah bila Karpal membuat pembelaan dengan cincai, disamping bukti kukuh yang ada pada Pendakwaraya. DAP dah bersedia dengan naib presiden lantikan, seorang Melayu dan beragama Islam. Tapi barua lain masih ramai seperti pemimpin PAS di Pulau Pinang serta Perak, Nizar dan Ahmad Awang yang terus tenggelam bila dapat mercedes. Itulah harga bangsa dan agama bagi pemimpin PAS.