RAKAN PEJUANG

07 March 2011

BETUL KE DS HARUSSANI BENCI NIK AZIZ?

 ANAK SUFI MASIH LAGI INGIN MENYAMBUNG SEDIKIT LAGI BERKAITAN PENULISAN TERDAHULU YANG MENYENTUH TENTANG PERBEZAAN WATAK DAN BICARA DS HARUSSANI DENGAN DATUK NIK AZIZ. JIKA KITA AMATI KENYATAAN NIK AZIZ TERNYATA SANGAT MENGELIRUKAN DAN TERSELIT UNSUR-UNSUR RIAK DAN SOMBONG SEHINGGA TIDAK BOLEH LANGSUNG MENERIMA TEGURAN.

 

NIK AZIZ MENYALAHKAN DS HARUSSANI KONONNYA PERTEMUAN DS HARUSSANI DENGAN NIK AZIZ ADALAH BERLANDASKAN POLITIK HANYA KERANA DS HARUSSANI MENGAJAK PAS DAN UMNO BERSATU DEMI PERPADUAN UMMAH. MALANGNYA, NIK AZIZ YANG JIWANYA SANGAT TAKSUB PADA POLITIK DAN DENDAM YANG TIDAK PERNAH PADAM PADA UMNO SANGGUP PULA MEMBUAT ANDAIAN DAN MUNGKIN JUGA TUDUHAN SEOLAH DS HARUSSANI ADALAH TALIBARUT ATAU EJEN UMNO YANG DATANG KEPADANYA.


ADAKAH KITA PERLU BERSANGKA BURUK PADA ORANG YANG CUBA MENYELAMATKAN UMMAH DI NEGARA INI? ADAKAH KITA TIDAK RASA TAKUT PADA ALLAH KERANA KITA TIDAK MAHU MENYAHUT USUL AGAR UMAT MELAYU ISLAM INI BERSATU? MANAKAH YANG LEBIH PENTING? AGAMA ATAU PERJANJIAN HARAM DENGAN DAPPIG CELAKA? NIK AZIZ KELIHATAN BERDALIH APABILA DIAJAK UNTUK BERSATU. MENGAPA NIK AZIZ MENUDUH DS HARUSSANI MENJADI EJEN UMNO? ADAKAH DS HARUSSANI MENGAJAK NIK AZIZ DAN ORANG PAS MASUK UMNO? TIDAK BUKAN? DS HARUSSANI MENGAJAK PAS DAN UMNO BERSATU KERANA DUA PARTI INI LAH BERSATUNYA UMAT ISLAM MELAYU DI NEGARA INI. KERANA UMNO DAN PAS MERUPAKAN TONGGAK POLITIK ORANG ISLAM DI NEGARA IN. KERANA UMNO DAN PAS YANG BERBEZA PANDANGAN MAKA YANG MENJADI MANGSANYA ADALAH UMAT ISLAM ITU SENDIRI YANG KIAN CELARU DAN TERGANGGU! APA DAH JADI PADA NIK AZIZ NI? SANGGUP PULA DIA MENGATAKAN BAHAWA JIKA DS HARUSSANI INGIN BERPOLITIK, MAKA KAKI NYA PERLU MELANGKAH KE PAS BUKAN UMNO! BILA INI YANG BERLAKU, ANAK SUFI DAPAT MELIHAT DENGAN BEGITU JELAS, SEJELASNYA BAHAWA NIK AZIZ MEMANG AGAK TERSASAR DARI JALAN PERJUANGAN ISLAM YANG SEBENAR.DS HARUSSANI BERCAKAP TENTANG PERPADUAN UMAT ISLAM DAN MENGAJAK KITA BERSATU TANPA MEMPERDULIKAN IDEOLOGI POLITIK. TAPI


SETIAP KALI NIK AZIZ BERSUARA, SETIAP KALI ITU JUGA HIJAB TERBUKA UNTUK KITA MELIHAT BETAPA NIK AZIZ KINI SUDAH TIDAK LAYAK LAGI MEMERINTAH DAN TIDAK LAYAK LAGI DIANGKAT SEBAGAI ULAMA KERANA TERNYATA DALAM DIRINYA PENUH DENGAN SIFAT UJUB DAN TAKABUR YANG MENGUNDANG SIFAT FASIK BAIK PADA DIRINYA JUGA PADA PENGIKUT TEGARNYA.  


HANYA ALLAH YANG TAHU!

5 comments:

Anonymous said...

Tolong linkkan blog saya tuan..like your articles..

Anonymous said...

Salam semua pembaca..
apa yang saya katakan ini hanyalah pandangan peribadi saya, sama ada ianya benar atau pun sebaliknya saya mohon maaf.

Nik Aziz oleh kerana kecewa semasa berada didalam BN mungkin tidak dapat apa yang diinginkan nya dan sehingga beliau terkeluar dari BN, Dendam kesumatnya terhadap UMNO-BN tak pernah padam. Jadi atas apa jua cadangan yang baik dari mana-mana pehak lebih-lebih lagi jika cadangan itu menaikkan lagi imej UMNO-BN, Percayalah keegoannya tetap mengusai dirinya mungkin sampai akhir hayatnya.

Ada dalil mengatakan jika sampai ketahap usia biliau tapi masih tidak mahu berubah kearah yang lebih baik malah bertambah terpesong lagi memesongkan pengikutnya, maka pintu hatinya Allah sudah tutupkan, dengan ini kerja yang sia-sia akan sentiasa bermain dikepalanya.

Saya nak contohkan sedikit sahaja disini, slogan membangun bersama Islam, adalah wayang sahaja. Kalau betul, kenapakah kemudahan asas tidak diambil perhatian? 21 tahun memerintah Kelantan, bagaimana sistem bekalan air masih lagi membelenggu rakyat Kelantan. Pernah suatu ketika pengundi kawasan Nik Aziz berdemo kerana sistem jalan raya dikawasa beliau sendiri terabai.

Selagi dedam kesumatnya tidak berbalas Nik Aziz tak akan berubah, Lebih-lebih lagi sokongan Dap dan Pkr kerakusannya ingin menawan Putrajaya sedang membara dan meruap-ruap..w.a

Penditakainsingkat said...

Masalah Nik Aziz ni, mindanya dah luput tarikh. Mentalitinya sudah tidak boleh berubah dan persepsinya sudah terikat dengan kepercayaan membunuh UMNO akan mendapat pahala yang banyak.

AJAI62 said...

Assalam Bro

Pada Nik Aziz dia seorang yang maksum sebab tu dia riak dan sombong. Nik Aziz membenci semua orang Melayu/Islam yang tidak jadi penganut PAS itu pasallah dia mengkafirkan orang Melayu/Islam yang mengundi UMNO. Dia tidak akan mendengar teguran atau nasihat orang lain kerana orang lain semuanya kufur. Apa pun dia cuma nak menag pilihanraya dan terus memerintah Kelantan...

Anonymous said...

adakah kalian tuhan yang dapat mengerti setiap hati2 manusia?